mikaeltorppa Ymmärtäkää, te kansan järjettömät, ja te tomppelit - milloin te tulette järkiinne? Joka on korvan istuttanut, hänkö ei kuulisi? Joka on silmän luonut, hänkö ei näkisi? Ps. 94:8-9

Avustuslaiva Estelle kuljettaa lastinaan antisemitismiä

En usko että Gazaan pyrkivän Estelle-aluksen todellinen tarkoitus on vain viedä rakennustarvikkeita Gazaan. Ei Gaza tarvitse niin kipeästi noita tarvikkeita että niitä pitäisi
merisaarron läpi lähteä viemään. Väitän ettei Gaza tarvitsisi niitä ollenkaan sillä siellä ei ole niin huonot oltavat kuin antisemitisminen suvaitsevaisto sanoo.

Tässä video Gazan päivästä: Daily life in Gaza: http://www.youtube.com/watch?v=l4g1-HTJYEk

En sanoisi noita oloja sellaisiksi että sinne pitää lähteä henkensä kaupalla merisaarron läpi viemään pikkulaivalla jotain rakennustarvikkeita. Itseasiassa Gazassa eletään leveästi verrattuna moneen muuhun maahan maailmassa jonne avustusta voisi ja saa viedä ilman kenenkään estelyjä! Gazassa ei siis ole ollenkaan niin huonot olot että tämä avustus olisi niin tärkeä että merisaarron läpi täytyy lähteä tunkemaan. Eikä siitä olekkaan kyse. Koko asia on vain puetta "avustus" viittaan jotta suvaitsevaiston harjoittama antisemitismi jonka tarkoitus on saada näyttämään Israel pahalta maailman silmissä menisi läpi.

Estellen päällikkö sanoo: " Me olemme aivan tavallinen rahtilaiva. Meidän tarkoituksena ei ole millään tavalla provosoida Israelia, vaan toimittaa valtiolle tarvikkeita, jota kansa tarvitsee. Myös Israel tietää tämän", Jämiä kertoo.

Ei tavallinen rahtilaiva yritä tahaltaan merisaarron läpi. Antisemitisminen aktivistilaiva sen sijaan yrittää. Esetellen avustustarvikkeet ovat vain rekvisiittana aluksen oikealle lastille joka on antisemitismi Israelia vastaan. Jos Gazaan oikeasti haluttaisiin viedä avustusta niin miksi sitä ei viedä Egyptin kautta?  Egyptistä on myös virallinen rajanylityspaikka Gazaan. Miksi Egyptin muslimit eivät auta palestiinan muslimeita? Siksi koska palestiina on "ase" jolla koko Islamilainen maailma ja antisemitismi hyökkää Israelia vastaan. Palestiinaa tarvitaan siis ns "uhrina" jonka kautta Israelia päästään syyttämään ja tuomitsemaan. Itseasiassa Israel välittää gazalaisista paljon enemmän kuin sen islamistiset naapurit!

Huom: lainaus Ari Rusilan blogista ("Gazan saarto muodollisestikaan ei ole kovin tiivis kaupallisten rajanylityspisteiden Gazan ja Israelin välillä sekä Egyptiin Rafahissa ollessa auki. Kyse on lähinnä rajoitteista tavarantoimituksissa ja henkilöiden liikkuvuudessa. Saarron aikana Israel sallii päivittäin 100 - 200 avustusrekan pääsyn alueelle. Lisäksi Israel huolehtii 70 prosenttia alueen sähkön ja 100 prosenttia veden toimituksesta. Samoin gazalaiset, jotka tarvitsevat sairaanhoitoa Israelissa, on myös päästetty Israeliin (esimerkiksi 2009 yli 10,000 potilasta Gazasta sai lääketieteellistä hoitoa Israelissa kun vain pari sataa matkasi sitä saamaan jordaniaan ja puolen tuhatta Egyptiin. Nämä seikat tahtovat unohtua kun flotillan kaltaiset propagandatempaukset valtaavat otsikoita." http://arirusila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/120152-gazan-saartoa-murretaan-taas)

Uskon että Estelle-aluksen oikea tarkoitus ja päämäärä on saada näyttämään Israel julmalta ja pahalta maalta joka ei salli apua Gazaan. Tämä operaatio suoritetaan niin että "avustus" nimissä muka hyvän tekijöinä pyritään merisaarron läpi vaikka tiedetään että Israel tulee matkan pysäyttämään. Se onkin koko matkan tarkoitus sillä suvaitsevaisen maailman silmissä se näyttää silloin siltä että paha Israel estää hyväntekijöiden pääsyn Gazaan. Tällainen toiminta jolla ei edes voitaisi mitään kunnon apua Gazaan viedä on omiaan nostamaan antisemitismiä joka onkin koko Estelle-aluksen matkan perimmäinen tarkoitus.

"Israel on asettanut Gazan ympärille merisaarron. Jos Estelle-alus yrittää murtaa merisaarron, Israel on ilmoittanut ryhtyvänsä toimiin. Olemme kehottaneet Israelia pidättäytymästä toimista, jotka voisivat vaarantaa aluksella olevien ihmisten turvallisuuden", sanoo ulkoministeriön Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan osaston osastopäällikkö Risto Piipponen.

Eikö Suomen ulkoministeriöllä ole käynyt mielessä kehoittaa Estelle-alusta lopettamaan matkaansa Gazaan? Jos Suomen ulkoministeriö välittäisi todella aluksen ihmisistä niin se kehottaisi heti alusta kääntymään takaisin. Tämä tuskin on kuitenkaan todellisen Israel "ystävän"  ulkoministeri ateisti Erkki Tuomiojan toive, sillä uskon että hän odottaa kädet syyhyten sitä että pääsee tuomitsemaan Israelin toimet.

Kyseessä ei siis ole mikään hyväntekeväisyys matka vaan "sota" Israelia vastaan jota käydään nyt suvaitsevaisuuden ja välittämisen nimissä. Sanoin sota siksi että toisen tietoinen ja tahallinen mustamaalaaminen pahaksi ja julmaksi maailman silmissä on yksi sodankäynnin muoto jonka tarkoitus on saada maailma tuomitsemaan Israel ja asettumaan sitä vastaan.

Se että Suomi on mukana tässä älyttömässä toiminnassa ei ole Suomelle hyvä asia vaan todella paha. Sillä Jumalan sana ilmoittaa että Jumala kiroaa ne jotka kiroavat Israelia ja Jumalan
viha kohtaa niitä jotka käyvät Israelia vastaan. Suomen ei tulisi olla eturintamassa Israelia vastaan sillä se on sama asia kuin osallistua itsensä tuhoamiseen.

Jumalattomat päättäjät Suomessa eivät ymmärrä mihin Suomea vievät jos hyväksyvät väärät toimet Israelia vastaan. Kuitenkin he ymmärtävät olla Israelia vastaan. Tämä siksi että saatana joka on tämän maailman epäjumala vaikuttaa antisemitismiä (Israel vihaa) Herraan Jeesukseen uskomattomien ihmisten sydämessä. Sillä saatana tietää sen että sen päivät ovat luetut silloin kun koko Israelin kansan jäännös kääntyy epäuskostaan uskomaan Israelin Jumalaan Herraan Jeesukseen. Sillä silloin Herra Jeesus palaa takaisin ja pelastaa koko Israelin kansan jäännöksen ja kaikki Jumalan lapset ja tekee lopun antikristuksesta ja hänen sotajoukoistaan.

Tämän vuoksi saatana haluaa tuhota koko juutalaisen kansan jotta se ei pääsisi kääntymään epäuskostaan Jeesuksen puoleen ja siksi saatana haluaa koko maailman vihaavan Israelia ja siksi hän vaikuttaa antisemitismiä monien Jeesukseen uskomattomien sydämessä. Natsit
olivat yksi esimerkki siitä kun saatana koitti tuhota antisemitismin kautta juutalaiset.


Tämä sama pahan vaikuttama antisemitismi näkyy tässä Estelle-aluksen toiminnassakin jonka tarkoitus on saada Israel näyttämään pahalta.

2.Kor.11:14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.
11:15 Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen.

Raamattu ilmoittaa että saatanan palvelijatkin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi (hyväntekijöiksi). Kaikki jotka ovat hyökkäämässä tai asettumassa Israelia vastaan eivät palvele Jumalan tahtoa vaan saatanan ja tämä Raamatun ilmoitus käykin todella hyvin toteen Estelle-aluksen kanssa sillä se on ”avustus” ja hyvänteko nimissä asettumassa Israelia vastaan.

Sak12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt
taivaan ja perustanut maan ja joka on luonut ihmisen hengen hänen sisimpäänsä:

2 Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille
yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä.

3 Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki,
jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.

Viimeisinä päivinä kun Jerusalem jaetaan tulee Jerusalemista juovuttava malja kaikille kansoille. Jerusalem tulee olemaan väkikivi kaikille kansoille ja kaikki jotka sitä nostavat repivät pahoin itsensä koska Jumala itse asettuu suojelemaan ja taistelemaan kansansa edestä.

Joten kannattaa tarkkaan harkita kannattaako olla osallisena saatanan sodassa Israelia vastaan sillä lopputulos on jo selvillä. Jokainen joka osallistuu tai hyväksyy Israelin kansaa kohtaan tehtävät hyökkäykset ja Jerusalemin jakamisen tulee repimään itsensä siihen.

Minä rakastan Israelin kansaa juutalaisia vaikka en hyväksy ja kannata kaikkia Israelin toimia sillä se elää vielä epäuskossa ja jumalattomasti mutta haluan siunata heitä näillä Jumalan sanan kauniilla sanoilla;

Psalmi.122:6 Toivottakaa rauhaa Jerusalemille, menestykööt ne, jotka sinua rakastavat.
122:7 Rauha olkoon sinun muuriesi sisällä, olkoon onni sinun linnoissasi.
122:8 Veljieni ja ystävieni tähden minä sanon: olkoon sinulla rauha.
122:9 Herran, meidän Jumalamme, huoneen tähden minä tahdon etsiä sinun parastasi.

4 Moos 6:22 Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:
23 "Puhu Aaronille ja hänen pojillensa ja sano: Siunatessanne israelilaisia
sanokaa heille:

24 Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua;
25 Herra valistakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen;
26 Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan.
27 Näin he laskekoot minun nimeni israelilaisten ylitse, ja minä siunaan heitä.

Rakastan myöskin palestiinalaisia ja rukoilen heille Herran Jeesuksen armoa ja sitä että he kääntyisivät myöskin epäuskostaan Israelin Jumalan puoleen sillä Israelin Jumalan Herran Jeesuksen armo tulee jokaiselle ihmiselle joka Häntä sydämestään avuksi huutaa.

Room. 10:13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

mikael torppa

16 Egyptiläistä sotilasta tapettiin jokin aika sitten Israelin vastaisella rajalla. Isku, josta Egypti ja Israel syyttävät Gazan palestiinalaisalueen islamisteja, on viime vuosien verisimpiä hyökkäyksiä Egyptin rajajoukkoja vastaan.

Islamistit ovat valmiita surmaamaan jopa toisia muslimeita jotta he pääsisivät siitä syyttämään Israelia.

"Gazaa hallitsevaan Hamas-liikkeeseen kuuluva varapääministeri Mohammed Awad kiistää, että iskun tekijät olisivat Gazasta. Hyökkäys on takaisku myös Hamasille, joka on yrittänyt taivutella Mursia helpottamaan rajanylitystä Gazasta Egyptiin.

Hamasin johtajan Imail Hanijan mukaan syypää iskuun on Israel, tavalla tai toisella. Hänen mukaansa kukaan palestiinalainen ei tappaisi egyptiläisiä, saati rajavartijoita, sillä Egyptin turvallisuus on myö palestiinalaisten turvalliuutta. Iskun tavoitteena oli Egyptin johdon nolaaminen ja uusien rajaongelmen luominen, jotta Israel saisi syyn jatkaa Gazan saartamista, Hanija epäilee.

Egyptin muslimiveljeskunta on vielä suorapuheisempi: se syyttää iskusta Israelin tiedustelupalvelua Mossadia. Muslimiveljeskunnan mukaan varsinaisena kohteena oli Mursi, jonka Israel haluaa pois vallasta."

http://yle.fi/uutiset/egypti_lisaa_demilitarisoidu...

Vaikka islamisteilla ei ole mitään todisteita Israelia vastaan niin he kuitenkin vyöryttävät Egyptiläisten sotilaiden kuoleman Israelin syyksi. Tällainen toiminta on todella kavalaa ja tuo esille sen miten islaminuskossa pyhässä sodassa Israelia vastaan kaikki keinot ovat sallittuja. Jopa omien tappaminen ja syyn vyöryttäminen siitä Israelin niskaan.

Syy ei ollut Israelin ja Egyptin armeija onkin päässyt jo syyllisten perään. -> http://yle.fi/uutiset/egyptin_armeija_tappoi_asemi...

Tämä koko tapahtuma vahvistaa sen mitä Mosab Hassan Yousef "vihreä prinssi" Hamasin perustajajäsenen poika on sanonut islamista ja sen tavoitteista koskien Israelia.

"Mosabin mukaan Hamas tappaa ja surmaa palestiinalaisia saavuttaakseen omia etujansa sekä saadakseen Israelin näyttämään syylliseltä tekoihin, joita Israel ei ole tehnyt.

Mosab kertoo islamilaisen elämän olevan kuin tikapuut, joiden ylimmässä päässä ovat itsemurhaiskuja tekevät muslimit, jotka tappavat Allahin "kunniaksi" terroristi-iskuissa viattomia siviilejä (naisia ja lapsia) sekä muita ihmisiä.

Mosab ihmetteli sitä kuinka Hamas kidutti ja tappoi omaa väkeänsä, niin vankilassa kuin sen ulkopuolella.

Mosab sanoo, että Hamas ei pysty tekemään rauhaa Israelin kanssa. Mosabin mukaan se on vastoin sitä mitä heidän jumalansa sanoo heille. Mosab sanoo, että Hamasin mielestä vääräuskoisen kanssa voi tehdä tulitauon, mutta ei rauhaa.

Mosab sanoo, että Hamas ei arkaile surmata palestiinalaisia, kuten he tekivät Gazan vallankaappauksen yhteydessä. Mosab sanoo, että israelilaiset eivät koskaan tekisi sellaista omille kansalaisilleen. Mosab sanoo Israelin välittävän palestiinalaisista enemmän kuin Hamasin tai Fatahin johtajat.

Mosabin mukaan Hamas on terrostijärjestö, joka on suorittanut monia iskuja siviilejä vastaan ja he ovat vastuussa israelilaisten, kansainvälisten ja jopa palestiinalaisten ihmisten kuolemista.

Mosab sanoo syntyneensä palestiinalaisena ja Hamasin johtajiston sydämessä ja siksi hän tietää, että Hamasin todellinen luonne on terrorismi ja viattomien ihmisten tappaminen.

Mosab on sanonut, että Hamas ei hyväksy vuoden 1967 rajoja ja Hamasin päämäärä on tuhota Israel, ei perustaa omaa valtioita.

Mosab on sanonut olevansa vastaan Hamasia ja sen harjoittamaa väkivaltaa, mutta hän ei ole vastaan ihmisiä, jotka ovat Hamasin liikkeen jäseniä.

Mosabilta usein kysytään, että onko Israelin armeijan hyökkääminen arabien kimppuun oikein. Mosab entisenä palestiinalaisena rakastaa arabeja ja Israelia ja hän vastaa kysymykseen näin: Israelin valtiolla on oikeus elää rauhassa ja puolustaa maatansa ihmisiltä, jotka koittivat tuhota Israelin valtion.

Mosab ei hyväksy kaikkea mitä Israel tekee, mutta hän uskoo Israelilla olevan oikeus puolustaa itseään Iranin ja Islamin uhkaa vastaan Lähi-idän alueella.

Mosab sanoo syntyneensä muslimina ja olevansa nykyään Herran Jeesuksen seuraaja, uudestisyntynyt Herran Jeesuksen opetuslapsi. Mosab on sanonut opiskelleensa todella tarkasti islaminuskoa. Hän sanoi ymmärtävänsä koraanin kielen ja opetuksen sekä profeetan (Muhammed) luonteen ja käytöksen. Mosabin mukaan Islam on valhe, joka aiheuttaa valtavasti ongelmia ympäri maailmaa.

Mosabin mukaan ongelma ei ole itse muslimeissa, vaan islamilaisessa ideologiassa ja ajattelutavassa. Mosab sanoi, että hän nykyään haluaa paljastaa islaminuskon valheet ja siten auttaa arabeja näkemään Herra Jeesuksen rakkauden.

Mosabille sanotaan usein, että onko se Jeesuksen rakkautta, että sanot Islamin olevan valhe. Mosab vastaa sanomalla, että jos sinä rakastat ihmisiä, niin silloin kerrot heille totuuden. Mosabin mukaan Islam on valhe, koska se lähettää ihmisiä kuolemaan ja aiheuttaa paljon väkivaltaa ja ongelmia maailmassa.

Mosabin mukaan muslimi taustan omaavat ihmiset suorittavat kaikkein eniten terroristi-iskuja maailmassa. Mosabin mukaan ihmiset eivät ymmärrä islaminuskon todellista luonnetta ja Mosabin tehtävä on kertoa ja paljastaa Islamin todellinen luonne, koska muslimit tarvitsevat vapautuksen heidän jumalastaan (Allah).

Mosab sanoo useimpien muslimien olevan tavallisia muslimia, jotka ovat syntyneet muslimeiksi ja heidän identiteettinsä on islaminusko, mutta he eivät ymmärrä islaminuskon todellista luonnetta. Mosab sanoo monien muslimien olevan hyviä ihmisiä, ei terroristeja, sillä suurin osa muslimeista ei seuraa islaminuskon oppeja.

Mosab sanoi että kun muslimi todella ymmärtää islaminuskon, Koraanin sekä Muhammedin opetukset, niin heistä tulee terroristeja. Mosabin mukaan Al-Qaida, Hamas, Hizbollah ja muut terroristiryhmät seuraavat tarkasti islaminuskon profeetan Muhammedin opetuksia.

Mosabin mukaan islaminuskon pyhät kirjat Koraani jne. sanovat Muhammedin tappaneen ihmisiä, jotka eivät uskoneet häneen; Muhammed aloitti sotia ja valloitti kansakuntia; Muhammedin tavoitteena oli perustaa maailmanlaajuinen islamilainen valtio. Mosab sanoo, että Muhammedin käyttäytymisestä voimme oppia islaminuskon todellisen luonteen."

http://koti.phnet.fi/petripaavola/hamasinpoika.html

Egyptiläisten sotilaiden surmaaminen Gazan palestiinalaisalueen islamistien toimesta vahvistaa Mosabin kertomuksen siitä miten palestiinan islamistit tappavat jopa omiaan päästäkseen syyttämään siitä Israelia.

Sillä heidän tavoitteensa ei ole rauha Israelin kanssa vaan Israelin tuho sillä niin islamin uskonto opettaa toimimaan.

mikael torppa

Nyt tapetilla olevaa Israel palestiina kysymystä maailma tulee myös katsomaan maailman suvaitsevaisuuden hengessä. Maailman suvaitsevaisuuden henki on Jumalan tahtoa vastaan ja siksi se haluaa suvaita palestiinalaisille oman valtion. Raamattu kertoo miten asiat tulevat lopulta menemään.

Jewish Puclication Society Old Testament Ps 122:3 Jerusalem, that art builded as a city that is compact together;

Jae kuuluu suomeksi: Psa 122:3 Jerusalem on rakennettu kaupungiksi joka kuuluu tiukasti yhteen.

Jumalan sana ilmoittaa Jumalan tahdon koskien Jerusalemia. Jerusalem on rakennettu kaupungiksi joka kuuluu tiukasti yhteen. Jumalan tahto on siis ettei Jerusalemia tule jakaa koska se kuuluu tiukasti yhteen.

saatana haluaa rikkoa ja vastustaa kaikkea Jumalan tahtoa ja siksi saatana saa tässäkin asiassa Jumalattomat ihmiset tahtoaan toteuttamaan ja kääntymään Israelia vastaan.

Jooel 3:
1 Sillä katso, niinä päivinä ja siihen aikaan, kun minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon,
2 minä kokoan kaikki pakanakansat, vien ne alas Joosafatin laaksoon ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani, Israelin, tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansain sekaan, ovat jakaneet minun maani
3 ja heittäneet minun kansastani arpaa; ovat antaneet pojan porttoa vastaan sekä myyneet tytön viinistä, jonka ovat juoneet.

Jumalan sana ilmoittaa että pakanat tulevat jakamaan Jerusalemin vastoin Jumalan tahtoa. Raamattu sanoo että jokainen ihminen joka ei usko Herraan Jeesukseen on saatanan orjuudessa ja toteuttaa hänen tahtoaan. saatanan tahto on aina Jumalan tahtoa vastaan. Jumalan tahto on että Jerusalem kuuluu tiukasti yhteen ja saatanan tahto on päinvastainen.

Raamattu eli Jumalan sana joka on totuus kertoo mitä viimeisinä päivinä tapahtuu. Pakanakansat tulevat jakamaan Jerusalemin. Juuri tästä neuvotellaan nyt YK:ssa. Sillä jos palestiinasta tehdään oma valtio niin he ja kaikki muutkin pakanakansat jotka YK:hon kuuluvat tulevat vaatimaan ja painostamaan Israelia luovuttamaan osan Jerusalemia palestiinalaisille.

Tämä tehdään maailman suvaitsevaisuuden hengessä sillä maailma ei suvaitse sitä että Jumala on antanut Israelin maan Juutalaisille. Maailman suvaitsevaisuus joka suvaitsee Jumalan tahdon vastaisia asioita koska on perkeleestä haluaa suvaitsevaisuuden nimissä antaa osan Jerusalemista palestiinalaisille vastoin Jumalan tahtoa jonka Jumala sananssaan ilmoittaa.

Maailman suvaitsevaisuus ei suvaitse Jumalan tahtoa ja ilmoitusta siitä kenelle Israelin maa kuuluu vaan maailman suvaitsevaisuus suvaitsevaisuuden nimissä haluaa jakaa Jerusalemin. Maailman suvaitsevaisuus ei kunnioita Jumalan tahtoa Jerusalem kysymyksessä vaan katsoo koko asiaa vain sielullisesti ihmisten näkökulmasta joka on suoraan Jumalan tahtoa vastaan.

Maailman suvaitsevaisuus tekee Israelista suvaitsemattoman maailman silmissä koska Israel vetoaa siihen mitä Jumala on heille luvannut ja antanut. Koska Israel ei tule suvaitsemaan sitä että Jerusalem jaetaan niin maailman kaikki kansat alkavat vihaamaan Israelia koska se ei suvaitse Jerusalemin jakamista vaikka koko maailma suvaitsevaisuuden hengessä niin haluaa. Tällöin toteutuu viimeiset profetiat ennen Herran Jeesuksen paluuta.

Jumala kokoaa pakanakansat yhteen ja käy heidän kanssaan oikeutta Israelin tähden.

Sak 12:
1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt taivaan ja perustanut maan ja joka on luonut ihmisen hengen hänen sisimpäänsä:
2 Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä.
3 Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.

Sak 12:10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

Sak. 13:8 Ja näin on käyvä koko maassa, sanoo Herra: kaksi osaa siitä hävitetään ja saa surmansa, mutta kolmas osa siitä jää jäljelle.
13:9 Ja sen kolmannen osan minä vien tuleen; minä sulatan heidät, niinkuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niinkuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "Se on minun kansani", ja se sanoo: "Herra, minun Jumalani."

Raamattu ilmoittaa että juuri ennen Herran Jeesuksen paluuta Jerusalemista tulee juovuttava malja kaikille kansoille. Kaikki kansat tulevat vihaamaan Jerusalemia ja kokoontumaan sitä vastaan. Silloin kaksi kolmannesta juutalaisia tapetaan mutta viimeinen kolmannes kääntyy Herran Jeesuksen puoleen Hänen jonka he ovat lävistäneet ja huutavat Herran Jeesuksen nimeä avuksi ja silloin Herra Jeesus palaa ja tekee lopun kaikista sotajoukoista jotka Jerusalemia vastaan hyökkäävät ja antikristuksesta. Herra Jeesus pelastaa koko Israelin jäännöksen koska he kääntyvät epäuskostaan ja huutavat Herraa Jumalaansa avuksi ja silloin heidän Herransa vastaa heille ja pelastaa heidät.

Raamatun profetiat käyvät tällä hetkellä kirjaimellisesti toteen lähi-idässä ja kohta koko maailma alkaa vihaamaan Israelia koska Israel ei tule suvaitsemaan maailman suvaitsevaisuutta joka haluaa jakaa Jerusalemin suvaitsevaisuuden nimissä palestiinalaisille. Pakanakansat saavat hetkeksi jaettua Jerusalemin mutta jokainen joka nousee Jerusalemia nostamaan repii itsensä siihen koska Jerusalem on Suuren Jumalan kaupunki.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

"Muun muassa sementtiä, vedenpuhdistuslaitteita ja sairaalatarvikkeita kuljettavan Estellen on tarkoitus päästä perille Gazaan noin viikon kuluttua."

Sanokaa minulle, minkä ihmeen takia täytyy väkisin viedä sementtiä?

Kyllä nyt pitäis ulkoministeriön kehottaa alusta kääntymään takaisin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Torppa kehuu miten normaaleja olot Gazassa ovat. Jos olisivat niin mitään laitonta merisaartoa ei olisi. Jos taas länsimaat toimisivat arvojensa puolesta, esimerkiksi EU juuri saamansa rauhanpalkinnon perusteluiden mukaisesti, ne tekisivät kaikkensa ja veisivät rauhaa, demokratiaa ja ihmisoikeuksia Lähi-Itään niin, että saarto lopetettaisi lopullisesti.

mikael torppa

Saarto johtuu Gazaa hallinnoivan Hamasin terroristitoiminnasta Israelia kohtaan. Eikä Gazan olot ole todellakaan kovinkaan huonot vaan päinvastoin siellä eletään melko vauraasti.

Gazan saarto voidaan Israelin mukaan purkaa sen jälkeen, kun kansainvälisen yhteisön, ns. Lähi-idän kvartetin (YK, Yhdysvallat, EU ja Venäjä) asettamat ehdot terroristijärjestö Hamasille täyttyvät. Ehtojen mukaan Hamasin tulee luopua terrorismista, tunnustaa Israelin valtion olemassaolon oikeus ja tunnustaa Israelin ja palestiinalaisten välillä solmitut sopimukset.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hamas on demokraattiset vaalit voittanut puolue Gazassa. Se on ilmoittanut, että se on valmis tunnustamaan Israelin valtion kun Palestiina on tunnustettu itsenäiseksi valtioksi ja sillä on kelvolliset mahdollisuudet elää rauhassa ilman Israelin siionistien miehitystä ja uhkaa milään palestiinalaisalueilla.

P.s. Joidenkin tietojen mukaan Hamas olisi alunperin Mossadin perustama provokaattori hajottamaan Al Fatah:ia ja PLO:ta.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #10

"Hamas järjestön arabiankielinen nimi on Harakat al-muqãwama al-islãmiyya (islamilainen vastarintaliike). Hamas on palestiinalainen islamistinen järjestö ja puolue, joka on perustettu vuonna 1987.

Yhdysvallat, Israel, Kanada ja Euroopan Unioni pitävät Hamasia terroristijärjestönä. Onko Hamas terroristijärjestö? Mosab Hassan Yousefin omakohtaiset kokemukset vahvistavat sen että Hamas on pahamaineinen terroristijärjestö.

Mosabin kokemukset. Mosab Hassan Yousef "vihreä prinssi" on yhden Hamasin perustajajäsenen poika. Tämän takia hänen todistuksensa ja lausuntonsa Hamasin toiminnasta ja Islamista on todella merkittävä.

Mosabin mukaan Hamas tappaa ja surmaa palestiinalaisia saavuttaakseen omia etujansa sekä saadakseen Israelin näyttämään syylliseltä tekoihin, joita Israel ei ole tehnyt.

Mosab kertoo islamilaisen elämän olevan kuin tikapuut, joiden ylimmässä päässä ovat itsemurhaiskuja tekevät muslimit, jotka tappavat Allahin "kunniaksi" terroristi-iskuissa viattomia siviilejä (naisia ja lapsia) sekä muita ihmisiä.

Mosab ihmetteli sitä kuinka Hamas kidutti ja tappoi omaa väkeänsä, niin vankilassa kuin sen ulkopuolella.

Mosab sanoo, että Hamas ei pysty tekemään rauhaa Israelin kanssa. Mosabin mukaan se on vastoin sitä mitä heidän jumalansa sanoo heille. Mosab sanoo, että Hamasin mielestä vääräuskoisen kanssa voi tehdä tulitauon, mutta ei rauhaa. Mosab sanoo, että Hamas ei arkaile surmata palestiinalaisia, kuten he tekivät Gazan vallankaappauksen yhteydessä. Mosab sanoo, että israelilaiset eivät koskaan tekisi sellaista omille kansalaisilleen. Mosab sanoo Israelin välittävän palestiinalaisista enemmän kuin Hamasin tai Fatahin johtajat.

Mosabin mukaan Hamas on terrostijärjestö, joka on suorittanut monia iskuja siviilejä vastaan ja he ovat vastuussa israelilaisten, kansainvälisten ja jopa palestiinalaisten ihmisten kuolemista.

Mosab sanoo syntyneensä palestiinalaisena ja Hamasin johtajiston sydämessä ja siksi hän tietää, että Hamasin todellinen luonne on terrorismi ja viattomien ihmisten tappaminen.

Mosab on sanonut, että Hamas ei hyväksy vuoden 1967 rajoja ja Hamasin päämäärä on tuhota Israel, ei perustaa omaa valtioita."

http://koti.phnet.fi/petripaavola/hamasinpoika.html

Sunna, Reliance of Traveller, 1997, osa 8:2: "Puhuminen on eräs tapa saavuttaa tavoite. Mikäli tavoite ylistettävän (Allahin) kunniaksi on saavutettavissa sekä puhumalla totta että valehtelemalla, on lain vastaista valehdella koska siihen ei ole tarvetta.- Mutta mikäli tavoite voidaan saavuttaa vain valehtelemalla, eikä puhumalla totta, on sallittua valehdella jos tavoite on luvallinen (siis Allahin kunniaksi).

Eli islamin uskonto antaa luvan valehdella jos valehtelu on tarpeen tavoitteen saavuttamiseksi. Tämä tarkoittaa sitä että islamin uskonto antaa muslimeille luvan valehdella jotta he saavuttavat tavoitteensa. Lopun aikana muslimit tulevat käyttämään tätä heidän uskontonsa suomaa oikeutta valehdella Israel kysymyksen suhteen. Muslimit voivat valehdella jotta islamin uskonnon tavoite koskien juutalaisia ja kristittyjä ja Israelin maata saavutettaisiin. Tämä asia on tärkeää muistaa.

Sunna, Sahib Muslim, kirja 32 no 6303: "Oli vain kolme tapausta joissa valehteleminen oli hyväksyttävää: taistelu (lihad-pyhä sota Allahin kunniaksi), aikaansaada sovinto ihmisten (muslimien) välille ja sanojen selittäminen jotta saataisiin aikaan sovinto miehen ja vaimon välille, sekä toisin päin".

Nämä kolme asiaa antaa vapauden muslimeille islamin uskonnon mukaan käyttää valehtelua koskien juutalaisia ja kristittyjä sekä Israelin maata sillä taistelu (pyhä sota Allahin kunniaksi) antaa luvan valehdella tavoitteen saavuttamiseksi.

Tavoitehan on Israelin valtion poistaminen maailmankartalta ja se että muslimit saavat Israelin maan ja juutalaisten tappaminen ja yhden maailmanlaajuisen uskonnon islamin syntyminen sillä Allahin edessä ei ole muuta oikeaa uskontoa kuin islam.

Jos tavoite vaatii valehtelua esim Muhammadin nimissä tehtyjen terrori tekojen tuomitsemista maailman miellyttämiseksi niin siihen islamin uskonto antaa siis luvan. Tämä on tärkeää muistaa sillä islamin uskonto opettaa niin selvästi ja monessa kohtaa sodasta väärä-uskoisia vastaan.

Tämä islamin uskonnon sallima valehtelu pyhän sodan voittamiseksi on hyvä muistaa sillä sen varjolla islamistiset järjestöt pystyvät lupaamaan asioita joihinka eivät oikeasti ole valmiita. Hamasin pojan Mosab Hassan Yousefin todistus Hamas järjestön toiminnasta on selvä ja tämän todistuksen valossa Hamas myös selvästi käyttää islamin uskonnon suomaa oikeutta valehdella tavoitteen saavuttamiseksi.

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #10

Hamas ei ole missään eikä millään ehdoilla ollut valmis tunnustamaan Israelia. Ei Israelia ole itse asiassa virallisesti tunnustanut yksikään palestiinalaisjärjestö. PLO:n johtajat ovat jotakin kirjeitä lähettäneet ja juhlapuheita pitäneet, mutta järjestön sisäinen päätös puuttuu.

Hamas hylkää mahdollisuuden rauhasta jo peruskirjassaan täysin kategorisesti ja on murhaamiensa Israelin kansalaisten lisäksi tappanut enemmän palestiinalaisia kuin Israel koskaan.

On totta, että Hamas voitti suhteellisen vapaat vaalit, jolloin saarrosta tulee vieläkin oikeutetumpi. Kansahan äänesti terrorin puolesta, joten eivät voi valittaa kun saavat terroristin kohtelun.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Olen ihmetellyt yli viisikymmentä vuotta sitä, miksi sallitaan palestiinalaisten eristäminen 'leireihin' tai miksi sallitaan kuubalaisten eristäminen kaupankäynnistä muun maailman kanssa - maailma on hyvin 'salliva' - uskomusten terrori, US ja A:n terrori, kuin paita ja perse...

https://lh3.googleusercontent.com/-qaSeZd5TN24/S5Y...

mikael torppa

Ihmetteletkö myöskin sitä että miksi kiinni jääneet terroristit joutuvat vankilaan?

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Onko terrorivaltio Israelin johtajia tai George W. Bush pantu vankilaan, enpä ole tuollaisia uutisia vielä kuullut...?...

Samuli Mikkola

Kun Hamas lopettaa siviilien murhaamisen, loppuu saartokin. Saarto on sitä paitsi harhaanjohtava nimike, koska Egyptiin raja on auki.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Egyptin raja ei ole auki vaan Egyptin ja Israelin välistensopimusten perusteella se on miltei yhtä tiukasti suljettu kuin Israelin vastainenkin. Siellä tosin "salakuljetus" tunneleiden kautta toimii taaten jonkinlaisen huollon Gazaan.

Eiköhän tappaminen tuolla koko Cis-Jordanian aleella ole kierre joka alkoi sionistisen projektin alusta ja sen jälkeen kierteen pyörittäminen on ollut kaikkien osapuolten syytä.

Samuli Mikkola

Jorma. Seuraa uutisia. Egyptin uusi islamistihallinto avasi rajan jo aikoja sitten.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #20

Olen seurannut. Tilanne ei ole oikeasti muuttunut ja Egypti on viime aikoina kiristänyt suhtautumistaan tunneleihin. Egypti ei myöskään aio avata ehdotettua vapaakauppavyöhykettä koska pelkää, että Israelin reaktioita ja toisaalta sitä, että Israel sysää omat Gaza-ongelmansa Egyptille. Ongelmahan on, että Egyptiä sitoo rauhansopimus Israelin kanssa siinä on ehdot miten rajalla sen on toimittava. Jos taas kauppaa sallitaan enemmän, on Egypti entistä pahemmin rauhansopimuksen ja gazalaisten hädän välissä. Nykytilanne on poliittisesti heille sikäli helpompi, että syyllinen näkyy siellä missä se on oikeastikin vaikka se moraalisesti ja gazalaisten tilanteen kannalta onkin huono asetelma.

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #23

http://economictimes.indiatimes.com/news/politics/...
"While Egypt has dropped its restrictions on who can travel, bureaucratic obstacles remain. Men between the ages of 18 and 40 will have to apply for Egyptian visas, a process that can take weeks. Women, children and older men need easier-to-obtain travel permits, which can be obtained in several days.
"

Tässä ei ole kyse mistään tunneleista, jotka toimivat terroristien reitteinä. Ei jonkin viisumin hakeminen nyt niin hirveä asia voi olla. Sinänsä huvittavaa, että itketään jostain materiaalisesta niukkuudesta, mutta terroristivehkeitä on varaa kyllä ostaa ja salakuljettaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #30

Tuohan on jo vanha juttu. Se pitää sisällään ihmisten rajoitetun liikkumisen mutta ei kaupankäyntiä eikä esimerkiksi elintarvikkeiden tai rakennustarvikkeiden laillista kuljetusta Gazaan. Se tapahtuu edelleenkin noita tunneleita pitkin "salakuljetuksena".

Gazalaisten välineet puolustaa itseään ovat varsin alkeellisia verrattuna Israelin huippuvarusteltuun teknoarmeijaan. Myös niissä näkyy gazalaisten niukka elämä. Ilmeisesti Mikkolan mielestä köyhä ei saisi puolustaa itseään. Vai koskeeko terrorismisyytös vain poliittisesti epämiellyttäviä?

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #33

Eli saartoa ei siis ole. Hyvä kun myönsit. Tietysti Egypti on kieltänyt joidenkin terrorissa käytettyjen materiaalien maahantuonnin ja siihen sitten tarvitaan terroritunnelistoa.

Gazalaisten puolustusvälineistöstä en tiedä, koska heidän aseensa ovat tarkoitettu hyökkäystä varten. Niillä hyökätään kouluihin, päiväkoteihin, virastoihin, koteihin, työpaikoille jne., mutta mitään sotilaallista funktiota niillä ei ole.

Jorma Myyryläisen mielestä ilmeisesti rakettien ampuminen päiväkoteihin on "puolustustaistelua"? Äläkä vertaa Israelin vahinkolaukauksiin, niitä ei ilman terroria olisi koskaan ammuttu. Syy sodan jatkumisesta on yksin palestiinalaisten ja taistelu loppuu kun he laskevat aseensa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #43

Jospa Mikkola ei vääntelisi toisten kirjoittamia tunnistamattomaan muotoon.

Jos akteja ja reakteja halutaan eritellä niin Mikkolankin olisi hyvä ottaa huomioon, että tilanne kärjistyi kriisiksi Cis-Jordanian alueella nimen omaan laittoman, vastoin YK:n suunnitelmaa toteutetun Isrealin perustamisen takia. Kaikki muu on reaktiota siihen.

Sikäli Mikkola on oikeassa, että jos toinen osapuoli ehdoiotta antautuu miehittäjälleen niin sota loppuu. Se ei kuitenkaan korjaa palestiinalaisten asemaa pätkääkään vaan siionistinen ja raaka Erez Israel-projekti jatkuisi edelleen. Oikeasti ratkaisu pitää etsiä niin, että molempien osapuolten militantit fundamentalistit menettävät asemansa.

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #44

Kansainliitto luovutti maan juutalaisten kansalliseksi kodiksi jo 1920. Israelin perustaminen oli vain luonnollista jatkumoa tästä ja alkuperäinen mandaattialue sitäpaitsi jaettiin juutalaisten ja arabien välillä jo 1922. 1948 juutalaiset hyväksyivät jälleen uuden jaon, arabit hylkäsivät.

Yksikään valtapuolue Israelissa ei kiellä palestiinalaisten oikeutta asua ja elää rauhassa. Demilitarisoitu Palestiinan valtio saadaan aikaan heti kun he laskevat aseensa ja haluavat elää rauhassa juutalaisten kanssa. Saarto, tiesulut, muuri jne. ovat kaikki seurausta terrorista, ei toisinpäin.

Palestiinalaisten terrori ei johdu miehityksestä vaan Israelin olemassaolosta. Kaikki alueen kansat voivat heti elää rauhassa kun palestiinalaiset lopettavat terrorin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #47

Vuonna 1948 juutalaiset eivät hyväksyneet YK:n jakosuunnitelmaa, joka sekin oli suosiollinen heille tarjoten runsaasti palestiinalaisten omistuksessa ollutta maata. Se ei kelvannut Israelin perustajille vaan he perustivat sitä suuremman Israelin.

Terrorin aloittivat juutalaisten järjestöt karkottaessaan palestiinalaisia kodeistaan anastaakseen heidän maitaan uudelle valtiolleen. Seurauksena m.m. myöhemmin Nobelin rauhanpalkinnonkin saanut Menahem Begin oli kansainvälisesti etsintäkuulutettu sotarikoksista.

Jos turvallisuutta kaikille haetaan niin vain toisen demimilitarisoiminen ei sitä tuo. Aseistariisunnan pitää olla molemminpuolista tai pitää olla edes joltinenkin aseellinen tasapaino. Nyt sitä ei ole ja sen takia Israelin väkivaltakoneistolle on mahdollista niiden nykyiset väkivallanteot ja niihin palestiinalaiset vastaavat.

mikael torppa

Tässä todella hyvä kirjoitus antisemitismistä:

"Olen kirjoittanut tämän kirjoituksen erikoisesti juutalaisille (israelilaisille), mutta tämä kirjoitus on tarpeellinen jokaisen luettavaksi. Rakastan Israelin kansaa ja tämän kirjoituksen aihe on todella tärkeä. Antisemitismin juurien takana on aikomus tuhota Israelin kansa sekä estää heitä löytämästä Jumalan armo ja rakkaus. Tässä maailmassa vallitseva pimeyden ruhtinas nostattaa antisemitismin vainoa juutalaisia vastaan siitä huolimatta mitä he tekevät; tekevät he sitten oikein tai väärin. Pimeyden ruhtinas nostattaa kaikki kansat vihaamaan ja vainoamaan juutalaisia (israelilaisia) aikojen lopussa viimeisinä päivinä.

Antisemitistisen vainon syy ei ole juutalaisissa ja siinä mitä he tekevät, sillä pimeyden ruhtinas (saatana) on antisemitismin takana, joka saa ihmiset vihaamaan juutalaisia ja Israelin kansaa. Antisemitismi on väärin, eikä kukaan saisi kannattaa sitä millään tavoin. Jumalan sanassa (Tanakh) on ratkaisu sille kuinka antisemitismi voidaan pyyhkiä pois ihmisen sydämestä ja millä tavalla ihminen tulee siihen päätökseen, että hän haluaa siunata Israelin kansaa.

Tanakh Jumalan sana kertoo meille mitä Israelin kansalle tulee tapahtumaan aikojen lopussa viimeisinä päivinä. Käytän tässä kirjoituksessa kahta Raamatun käännöstä; 33/38 Raamattua sekä juutalaisten hepreasta englantiin kääntämää käännöstä nimeltään Jewish Publication Society Old Testament 1917."

Lue koko kirjoitus linkistä:

http://koti.phnet.fi/petripaavola/antisemitismi.html

Richard Järnefelt

Pari havaintoa alueelta:

Egyptin raja ei tosiaan ole auki tavaroiden tulla ja mennä, ja henkilötkin pääsevät vain ajoittain, se on vähän tuuristakin kiinni.

Arabialainen hallintokulttuuri valitettavasti on mitä on.

Israelin saarto on samanlainen temppu kuin mitä USA tekee Iranille, eli yritys suututtaa alueen asukkaat huonon elämän avulla, ja nostaa heidät omia johtajiaan vastaan. Kummassakaan tapauksessa se ei tule onnistumaan, sillä kriisi yhdistää, ei erota.

Blogistin tapa yhdistellä faktaa, fiktiota ja uskontoa on pelottava. Ellei tällaiseen jo olisi tottunut, voisi alkaa epäillä henkilön mielenterveyttä.

Olisiko uskottavaa, jos joku kirjoittaisi Kreikan veloista, menninkäisistä ja asioita ratkaisevasta Zeuksen palvonnasta samassa tekstissä? Tästähän tässä on kyse.

Antisemitismi on myös vaarallinen termi, koska juutalaisten tukijoukot ovat niputtaneet siihen aivan kaiken. Jos et tykkää Israelin valtion politiikasta, olet muka antisemitisti. Minäkin siis olen, vaikka minulla on pilvin pimein hienoja juutalaisia ystäviä. Mutta kun pitäisi ottaa koko paketti...

mikael torppa

En minäkään hyväksy kaikkea Israelin valtion politiikkaa, sillä he elävät vielä epäuskossa ja tekevät jumalattomia päätöksiä mutta en vihaa ja suhtaudu vihamielisesti Israeliin joka on siis antisemitismiä.

Tosiasia on kuitenkin se että Israelin kansa välittää gazalaisista enemmän kuin Hamas ja islamistiset naapurimaat. Tästä todisteena mm Israelin antama apu gazalaisten sairaanhoitoon. Gazalaiset, jotka tarvitsevat sairaanhoitoa Israelissa, on myös päästetty Israeliin (esimerkiksi 2009 yli 10,000 potilasta Gazasta sai lääketieteellistä hoitoa Israelissa kun vain pari sataa matkasi sitä saamaan jordaniaan ja puolen tuhatta Egyptiin.

Israelin saarrossa ei ole siis kyse Järnefeltin oletuksesta suututtaa kansaa, sillä Israel auttaa enites palestiinalaisia. Saarrossa on kyse terroristien toiminnan hillitsemisestä jotka ovat ottaneet Gazassa vallan. Israelilla on oikeus suojella itseään islamisti terroristeiltä jotka hallitsevat Gazaa.

En usko menninkäisiin enkä muihinkaan satuolentoihin vaan kaikkivaltiaaseen Jumalaan joka ilmoittaa itsensä sanansa kautta. Raamatun profetiat toteutuvat kirjaimellisesti silmiemme edessä riippumatta siitä uskommeko Raamattuun vai emme. Israel on lopun ajan "kello" ja paine Israelia kohtaan kasvaa ja tulee kasvamaan koko ajan kirjoitusten mukaan.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Miksi meidän suomalaisten(kin) pitää olla niin perin jyrkästi joko Isrelin tai palestiinalaisten puolesta?

Moinen fundamentalismi melkein pelottaa.

Samuli Mikkola

Esa. Pitäisikö olla jotenkin löysästi puoliksi valheen puolella, jotta ei olisi "jyrkkä"? Miten totuus vs. valhe voi olla kuin yhdellä puolella?

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Juuri sitä tarkoitin. Tästä asiasta ei löydy totuutta ja valhetta, vaan "totuuksia" ja "valheita". En siis ole millään puolella, en kenenkään puolesta, en ketään vastaan.

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #37

Minäkin tarkoitin juuri, mitä sanoin. Faktojen nollasummapeli voi toimia monessa kohtaa, mutta ei tässä. Molemmat eivät ole "yhtä oikeassa", sellainen ajattelu on jopa vaarallista.

Juutalaiset ovat vain noudattaneet kansainväisen yhteisön heille antamia sitoumuksia. He ovat olleet valmiita rauhaan aina, ja ovat noudattaneet tekemiään rauhansopimuksia.

Turkin hävittyä ensimmäisen maailmansodan Kansainliitto jakoi siltä jääneet maat juutalaisille ja arabeille. Juutalaiskansan yhteys Palestiinaan ja oikeus asua siellä tunnustettiin tuolloin eikä sellaista oikeutta voi ottaa pois. Sen olemassaolo ei ole mikään tulkintakysymys tai väitteiden keskipisteessä oleva asia vaan puhdas fakta.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander Vastaus kommenttiin #42

Juuri tästähän aloitin, Kansainliiton todella harvinaisesta päätöksestä juutalaisten oikeudesta maahansa. Mutta tehty mitä tehty. Tasapuolisuuden tähden otin esille muita diasporassa tai lähes orjuudessa eläviä kansoja, joilla olisi periaatteessa vähintään yhtä suuri oikeus itsenäisyyteen kuin juutalaisilla. Toki ymmärrän muidenkin kuin saksalaisten omantunnontuskat juutalaisvainoista ja massamurhaamisesta.

Ja sitten tuohon "Juutalaiset ovat noudattaneet...". Näinköhän? USA:n turvaverkon alla tämä ydinasevaltio on päin vastoin vallannut lisää aluetta ja käynnistänyt ties kuinka monta sotaa. Ei tietenkään yksin, varmaan on ollut myös aihetta.

Tuollaiseen soppaan me täällä kaukana sekaannumme puheissamme, jopa väittelemme tai sitten suorastaan kiihkoilemme, sotkemme Raamatun maallisiin asioihin. Se minua pännii.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #45

Tietysti totuuden eli Jumalan sanan kautta saa ja pitää asioita katsoa. Sillä jos jokin maallinen asia on Jumalan sanaa vastaan on se laittomuutta ja vääryyttä. Ei Jumalan sana koske vain siihen uskovia vaan se on annettu kaikille ihmisille ohjeeksi ja laiksi elää.

Room.2:5 Kovuudellasi ja sydämesi katumattomuudella sinä kartutat päällesi vihaa vihan ja Jumalan vanhurskaan tuomion ilmestymisen päiväksi,
2:6 hänen, "joka antaa kullekin hänen tekojensa mukaan":
2:7 niille, jotka hyvässä työssä kestävinä etsivät kirkkautta ja kunniaa ja katoamattomuutta, iankaikkisen elämän,
2:8 mutta niiden osaksi, jotka ovat itsekkäitä eivätkä tottele totuutta, vaan tottelevat vääryyttä, tulee viha ja kiivastus.
2:9 Tuska ja ahdistus jokaisen ihmisen sielulle, joka pahaa tekee, juutalaisen ensin, sitten myös kreikkalaisen;
2:10 mutta kirkkaus ja kunnia ja rauha jokaiselle, joka tekee sitä, mikä hyvä on, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle!
2:11 Sillä Jumala ei katso henkilöön.

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #45

Israel ei ole koskaan halunnut laajentua minnekään alkuperäisen juutalaisille osoitetun mandaattialueen ulkopuolelle. Se on toki hetkellisesti pitänyt hallussaan muitakin alueita, jotka ovat puolustussodissa sen haltuun jääneet, mutta on YK:n päätöslauselmaa noudattaen vetäytynyt niistä rauhaa vastaan.

Juutalaiset ovat asuneet Palestiinassa aina. Jo 1800-luvun puolivälissä Jerusalem oli enemmistöltään juutalainen kaupunki. Siis paljon ennen Kansainliittoa, joka vain vahvisti tämän historiallisen yhteyden, joka tietenkin olisi ilmankin ollut olemassa.

Palestiinalaisillekin on itsenäisyys ollut tarjolla moneen otteeseen, mutta se ei ole kelvannut, koska se olisi edellyttänyt juutalaisvaltionkin hyväksymistä. Kaikki tai ei mitään politiikalla voi käteen jäädä ei mitään.

Minä en lue raamattua, mutta minua pännii Israelin demonisoiminen kun kyseessä on aivan tavallinen demokraattinen valtio. Samassa tilanteessa Suomi tekisi aivan samoin.

Richard Järnefelt

Kaikella kunnioituksella: Raamattukin on ihmisten kasaama kirjakokoelma, sen sisältö on jopa äänestämällä päätetty menneissä kirkolliskokouksissa. Siitä on toisistaan poikkeavia versioita sekä sisällön että joidenkin asioiden puolesta liikkeellä, ja edes kristillinen kirkko ei ole ollut sille uskollinen, muistutan esimerkiksi jumalankuvan tekemisen kieltävän käskyn "kadottamisesta."

Eikö Jumalaa voisi etsiä ja palvella oman omantuntonsa äänen mukaan, ei uskontojen tai dogmien?

Kristittyjen tunnustama pelastushistoriahan on veristen kauhukertomusten hulluuden huippu. Jumala muka suuttui luoduilleen, ja uhrasi poikansa, joka simbsalabim onkin Jumala itse, jotta sovittaisi vihan Hänen itsensä ja ihmisten välillä jne.

Kristinusko pilkkaa Kaikkivaltiasta olemuksellaan. Kristinuskon Jumala on sidottu "sanaansa", joka oikeasti onkin ihmisten kirjoittamaa.

mikael torppa

Raamatun kirjat jotka on koottu yhteen olivat olleet jo satoja vuosia alkuseurakunnan käytössä. Kirkolliskokous kokosi yhteen jo olemassa olleet Kristuksen seurakunnan kirjeet. Raamatun sana ei ole muuttunut aikojen saatossa kun sitä verrataan alkutekstiin. Toki löytyy käännösvirheitä mutta puhdas Jumalan sana on edelleen luettavissa sillä tämän valtakunnan evankeliumi on saarnattava kaikkialle ja sitten tulee loppu.

Linkki Raamatun käsikirjoituksiin:

http://koti.phnet.fi/petripaavola/Raamatunkasikirj...

Katolinen kirkko joka muutti Jumalankuvan tekemisen kieltävän käskyn ei edusta Raamatun ilmoittamaa Kristuksen seurakuntaa vaan se on Kristuksen seurakunnan valhe jäljitelmä. Monet ihmiset jotka eivät tunne Jumalan sanaa pitävät siis valheellisesti katolista kirkkoa Kristuksen seurakuntana vaikka se ei sitä ole sillä katolinen kirkko harjoittaa epäjumalanpalvontaa ja monia muita epäraamatullisia asioita.

Tässä linkki katolisen kirkon taustaan:

http://koti.phnet.fi/petripaavola/Katolisen_kirkon...

Ei Jumalaa voi palvella itsekeksimien asioiden pohjalta eikä Jumalaa palvella uskontojen kautta vaan Raamatun opetuksen kautta. Raamattu ei opeta uskontoa jossa ihminen koittaa omien tekojen kautta pelastaa itsensä vaan Raamattu opettaa uskoa jossa Jumala pelastaa ihmisen armostaan ja vaikuttaa pelastetussa ihmisessä tahdon ja tekemisen Jumalan tahdon mukaiseen elämään (Jumalanpalvelemiseen). Jumalanpalvelus jota Raamattu opettaa ei ole ihmisen lihasta lähtöisin vaan Jumalan Hengestä!

Jumalan palvelus EI OLE uskonnollisuutta jossa harjoitetaan uskonnollisia rituaaleja (uskontoa) vaan oikea Raamatun opettama Jumalan palvelus on elää ja rakastaa lähimmäisiä Kristuksen rakkauden kautta ja Kristuksen rakkaus on palvelevaa rakkautta totuuden mukaan lähimmäisten hyväksi ja avuksi.

Room.12: 1. Niin neuvon minä teitä, rakkaat veljet, Jumalan sydämellisen laupiuden kautta, että te antaisitte teidän ruumiinne eläväksi, pyhäksi ja Jumalalle otolliseksi uhriksi, joka on teidän toimellinen jumalanpalveluksenne.
2. Ja älkäät sovittako teitänne tämän maailman muodon jälkeen, vaan muuttakaat teitänne teidän mielenne uudistuksen kautta, että te koettelisitte, mikä Jumalan hyvä, otollinen ja täydellinen tahto olis.

Jaak. 1:27 Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta.

Hebr.13:15. Niin uhratkaamme siis aina Jumalalle kiitosuhri hänen kauttansa, se on: niiden huulten hedelmät, jotka hänen nimensä tunnustavat.
16. Mutta älkäät hyvin tekemistä ja jakamista unohtako; sillä senkaltaiset uhrit kelpaavat Jumalalle.

Usko Jeesukseen vaikuttaa ihmisessä että hän antaa itsensä eläväksi uhriksi Jumalalle joka tarkoittaa että uskova ilomielin haluaa uhrata koko elämänsä Jumalan palvelemiseen jolloin tehdään hyviä tekoja ja julistetaan Jumalan ilosanomaa Pelastajasta Herrasta Jeesuksesta lähimmäisille. Jumalan palveleminen on rakkautta totuudessa lähimmäisiä (sama kuka ihminen) kohtaan, "sillä kaikki laki yhdessä sanassa täytetään, nimittäin: rakasta lähimmäistäs niinkuin itsiäs." (Gal.5:14)

Raamatun opettama evankeliumi on Jumalan rakkaus kertomus eikä hulluuden tuotos. Jumala pelastaa suuresta armostaan ja rakkaudestaan ihmiset jotka pelastusta ikävöitsevät vaikka ihmiset eivät olisi edes pelastusta ansainneet.

Joh.3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
3:17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
3:18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
3:19 Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat.
3:20 Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi.
3:21 Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt."

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Eikö Suomen ulkoministeriöllä ole käynyt mielessä kehoittaa Estelle-alusta lopettamaan matkaansa Gazaan?"

Suomen ulkoministeriö on tiedottanut Estellen miehistölle Israelin olevan tietoinen sen reitistä ja että Israel aikoo ryhtyä toimenpiteisiin jos saartoa rikotaan. Ulkoministeriö on myös pyytänyt Israelia ottamaan huomioon, että aluksella on siviilejä.

Mitäköhän ulkoministeriö olisi voinut tehdä enempää kuin se jo on tehnyt?

mikael torppa

Pyytää Estelleä kääntämään kurssinsa kotia kohti. Tai kehoittaa viemään avustustarvikkeet virallisille ylityspaikoille josta tavara voidaan tarkistuksen jälkeen toimittaa Gazaan. Merisaarron läpi purjehtiminen on vain tarkoitushakuista propagandaa jonka tarkoituksena on saattaa Israel huonoon valoon.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

En tietysti tiedä ulkoministeriön viestin sanamuotoa, mutta eiköhän tuo sellaiseksi kehotukseksi nimenomaan voida laskea, mitä kaipaatkin.

Ja ne viralliset ylityspaikat ovat kyllä Estellen taustajoukkojen tiedossa, turha niistä on ministeriön meuhkata sen enempää. Julkisuustempausta saarron keljuudesta tässä ollaan tekemässä, ei siinä ministeriön pyynnöillä mitään vaikutusta olisi.

mikael torppa

"Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Ship to Gaza -projektin tavoite ei ole ristiriidassa Suomen näkemysten kanssa. Ministeri Tuomiojan mukaan on kuitenkin selvää, että Suomi ei voi suositella kenellekään osallistumista sellaiseen hankkeeseen, joka voi saattaa heidät jopa hengenvaarallisiin tilanteisiin.

Mahdollisesta protestista Israelia vastaan pitää hänen mukaansa keskustella myös Norjan ja Ruotsin kanssa. Estelle on ruotsalaisomistuksessa ja projekti on ruotsalainen. Suomella ei hänen mukaansa ole ollut mahdollisuutta toimia muutoin kuin varoittamalla alusta etukäteen Israelin toimista."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012102016227948_u...

Ulkoministeri Erkki Tuomioja oli juuri sitä mieltä asiasta mitä ajattelinkin. Hän sanoo että Suomen tavoite ei ole ristiriidassa Ship to Gaza projektin kanssa. Tuomioja on ryhtymässä myös mahdollisesti protesti toimiin Israelia vastaan.

Suomen linja on siis se ettei Gazan saarto ole laillinen vaan Israelin tulisi antaa vapaan kulun Gazaan. Siis aluelle jota johtaa terroristijärjestö Hamas. Tuomiojan mielestä tulisi siis sallia vapaakuljetus terroristijärjestön hallinnoimalle alueelle! Terroristijärjestön jonka uskonto käskee hävittämään Israelin. Ateisti Tuomiojan linja on todella antisemitisminen ja se ei ole Suomelle hyväksi.

Jos Suomi todella haluaisi avustaa gazalaisia niin se tulisi tehdä virallisten ylityspaikkojen kautta joko Egyptin tai Israelin puolelta jolloin tarvikkeiden tarkastuksen kautta ne voidaan lähettää Gazaan. Jos Gazan avustaminen olisi siis Suomen virallinen linja niin miksi sitä ei sitten ole toteutettu virallisten ylityspaikkojen kautta?

Siksi koska gazalaisten avustus on vain rekvisiitta Israel antisemitismin harjoittamiseksi. Ihmisoikeusaktivistien todelliset tavoitteet ovat antisemitismiset samoiten kuin ulkoministeri Erkki Tuomiojan jonka antisemitismi nousee hänen ateistisesta maailmankatsomuksestaan joka halveksii kansaa joka sanoo olevansa Jumalan perintökansa.

Suvaitsevaisto ei siis suvaitse oikeasti Israelia ja Israelin oikeutta puolustautua terrorismiä vastaan sillä tämän maailman epäjumala saatana vaikuttaa antisemitismia ihmisten sydämessä. Sillä hän on sokaissut niiden sydämet joille ei loista valkeus joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista.

saatana vihaa Israelia sillä saatanan päivät ovat luetut silloin kun koko Israelin kansa tulee kääntymään epäuskostaan uskomaan Herraan Jeesukseen. Siksi saatana on koittanut tuhota kautta historian Israelin kansan jotta se ei pääsisi kääntymään epäuskostaan. Tämän vuoksi saatana vaikuttaa antisemitismiä ihmisten sydämessä jotka eivät usko Herraan Jeesukseen. Antisemitismi tulee Raamatun profetioiden mukaan leviämään vielä kaikkiin kansoihin viimeisinä päivinä sillä kaikki kansat tulevat vihaamaan Israelia ja kokoontumaan Israelia vastaan ennen Herran Jeesuksen paluuta.

Jumala sanoo että Hän itse tulee käymään oikeutta ja sotiva niitä vastaan jotka sotivat Israelia vastaan ja hyväksyvät Jerusalemin jakamisen. Erkki Tuomiojan linja on siis todella tuhoisa linja Suomen kannalta. Suomea ei tulisi olla etunenässä ajamassa tuhoa kohti epäuskoisten ihmisten maailmankatsomuksen vuoksi. Suomen tulisi siunata ja rukoilla Jumalan rauhaa ja armoa Israelin kansalle se olisi Suomelle hyvää ja terveellistä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset