mikaeltorppa Ymmärtäkää, te kansan järjettömät, ja te tomppelit - milloin te tulette järkiinne? Joka on korvan istuttanut, hänkö ei kuulisi? Joka on silmän luonut, hänkö ei näkisi? Ps. 94:8-9

Maailmankatsomuksien taistelu avioliitosta

KAKSI ERINLAISTA MAAILMANKATSOMUSTA (alustus)

Monet ihmiset kritisoivat kristittyjä jotka eivät kannata tasa-arvoista avioliittolakia. Näitä kristittyjä syytetään suvaitsemattomiksi epätasa-arvon kannattajiksi jne... 

Kuinka oikeutettuja nämä syytökset oikein ovat? Sitä pohdin seuraavaksi.

Ensiksi tulee ymmärtää se kuka syyttää ja mistä. Minkälaisen maailmankatsomuksen syyttäjä ja syytetty omaavat, sillä väitän että kyseessä on kahden erinlaisen maailmankatsomuksen välinen näkemysero.

Ihmisten maailmankatsomukset muodostuvat niistä asioista joidenka kautta ihminen pyrkii selittämään itselleen - mistä olemme tulleet - miksi olemme täällä - mihin olemme menossa? Näihin on olemassa kaksi perusoletusta jotka antavat pohjan näiden kysymyksien selityksille joko yliluonnollinen Luoja tai sattumanvarainen evoluutio.

Kysymyksessä tasa-arvoisesta avioliittolaista on todellisuudessa kyse kahden erinlaisen maailmankatsomuksen välisestä taistelusta. Nämä maailmankatsomukset ovat täysin toisiaan vastaan. Toinen (evoluutioon perustuva) ei tunnusta syntiä eikä Luojaa jolla olisi valta sanoa mikä on oikein ja mikä väärin. Toinen (luomiseen perustuva) tunnustaa Luoja Jumalan ja pitää Jumalan sanan vastaisia tekoja syntinä (vääryytenä).

Nämä kaksi maailmankatsomusta ovat sotajalalla toisiaan vastaan. Ne eivät mahdu samaan pöytään vaikka tällä hetkellä istuvatkin saman pöydän ääressä. Todellinen taistelu (henkinen) käydään siis maailmankatsomuksien tasolla. Tämä asia on mielestäni ensiarvoisen tärkeää ymmärtää jotta voi oikeasti ymmärtää sen mistä kiistat ja suuret tunnekuohut tasa-arvoisen avioliittolaki keskustelun ympärillä johtuvat.

Kirjoitus on kokonaisuudessaan yhdistyksemme sivulla: "Maailmankatsomuksen vaikutus tasa-arvoiseen avioliittolakiin"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

mikael torppa

Suositeltavaa lukemista aiheesta;

"Maailmankatsomus ja moraali" - http://www.sauluslahetys.com/uutiset.html?a100=12

"MITÄ RAAMATTU OPETTAA HOMOSEKSUAALISUUDESTA?" - http://www.kotipetripaavola.com/Homoseksuaalisuus_...

"Homoseksuaalisuus ja Raamattu" - http://www.kotipetripaavola.com/homoseksuaalisuusj...

"Homoseksuaalisuus ja Raamattu - Luojan tekijänoikeudet" - http://www.kotipetripaavola.com/homoseksuaalisuusR...

"Homoseksuaalisuus keskustelu" - http://www.kotipetripaavola.com/homouslesbous.html

"Homoaktivistien solutustoiminta" - http://www.kotipetripaavola.com/homoaktivistit.html

Matias Härkönen

Kun se teidän raamattunne nyt tuomitsee homoseksuaalisuuden ja elätte sen mukaan, niin miksi ette sitten tottele ja toteuta kaikkia niitä muitakin raamatussa mainittuja sääntöjä?

Muutamia esimerkkejä:

"Jos kaksi miestä tappelee keskenään ja alakynnessä olevan vaimo yrittää auttaa miestään tarttumalla tämän vastustajaa sukuelimistä,
naista ei saa sääliä, vaan hänen kätensä on lyötävä ranteesta poikki." 5. Moos 25:11-12.

5. Moos. 22:23-24 Jos raiskauksen uhri ei ole huutanut tarpeeksi kovaa, kivitä hänet kuoliaaksi.

2. Moos. 21:15, 21:20-21 Jos mies lyö orjaansa, hänellä on siihen täysi oikeus (vaikka orja kuolisi lyönnistä, kunhan ensin kituu yli 2 päivää).

3. Moos. 21:16-23 Vammaiset, lyhytkasvuiset, lättänenäiset, sokeat ym. eivät saa tulla alttarille.
Joh. 5:14 Jeesus uskoo, että rammat ovat rampoja siksi, että Jumala on rangaissut heitä synnistä. Hän sanoo rammalle miehelle parannettuaan hänet: ”älä tee enempää syntiä, tai sinulle koituu enemmän pahaa”.

1. Moos. 17:15-16, 20:11-12, 22:17 -- Jumala siunaa Abrahamin avioliiton sisarensa kanssa. (Insesti)

4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.

Onhan näitä....

mikael torppa

Lain muutos ja Kymmenen Käskyä

Matt 5:17 Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.

Hebr 10:
8 Kun hän ensin sanoo: "Uhreja ja anteja ja polttouhreja ja syntiuhreja sinä et tahtonut etkä niihin mielistynyt," vaikka niitä lain mukaan uhrataankin,
9 sanoo hän sitten: "Katso, minä tulen tekemään sinun tahtosi". Hän poistaa ensimmäisen, pystyttääkseen toisen.
10 Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan.

Hebr 7:
11 ¶ Jos siis täydellisyys olisi saavutettu leeviläisen pappeuden kautta, sillä tähän on kansa laissa sidottu, miksi sitten oli tarpeen, että nousi toinen pappi Melkisedekin järjestyksen mukaan eikä tullut nimitetyksi Aaronin järjestyksen mukaan?
12 Sillä pappeuden muuttuessa tapahtuu välttämättä myös lain muutos.

Raamattu opettaa, että Herran Jeesuksen kautta tuli voimaan lain muutos. Herra Jeesus ei kumonnut Jumalan lakia, joka on Kymmenen Käskyä. Herran Jeesuksen kautta kuitenkin kumottiin vanhan liiton jumalanpalvelusjärjestys. Kymmenen Käskyä ja vanha liitto ei siis ole sama asia, vaikka Kymmenen Käskyä kuuluivatkin vanhaan liittoon.

Uusi Liitto kumosi vanhan liiton järjestyksen sekä ison osan vanhan liiton käskyjä. Kymmenen Käskyä ovat yhä voimassa Uudessa Liitossa. Vanhasta liitosta on kuitenkin voimassa ne opetukset ja käskyt, jotka pitävät yhtä Uuden Liiton opetuksien kanssa ja joiden on mainittu olevan voimassa Uudessa Liitossa.

Uuden Liiton aikakautena ei ole voimassa vanhan liiton aikainen jumalanpalvelusjärjestys ja siksi iso osa VT:n käskyistä ei ole enää voimassa. Raamattua ivaajien ja pilkkaajien esiin nostamat ajatukset VT:n käskyjen pohjalta ovat yhtä typeriä kuin se, että joku vaatisi jalkapuu ja häpeäpaalu rangaistuksen käyttöönottamista. Jalkapuu ja häpeäpaalu rangaistukset poistettiin käytöstä vuonna 1894, kun Suomessa astui voimaan uusi rikoslaki.

VT:n käskyt asetettiin noudatettaviksi tietyssä historian vaiheessa, mutta Herran Jeesuksen sovituskuoleman kautta on annettu Uusi Liitto ja uusi jumalanpalvelusjärjestys. Vanhaan ei saa enää palata, koska se ei ole enää voimassa. Samoin myös vuonna 1894 Suomesta poistettiin jalkapuu ja häpeäpaalu rangaistukset, jotka eivät enää ole voimassa, siksi ketään ei saa enää vaatia rangaistavaksi jalkapuulla tai häpeäpaalulla. Yhtä typerää on tuoda esille noudatettavaksi sellaisia VT:n aikaisia käskyjä, jotka eivät enää ole voimassa.

http://www.kotipetripaavola.com/vastausRaamatunpil...

Homous on syntiä uudenkin liiton aikana sillä homouden harjoittajat eivät peri Jumalan valtakuntaa vaan joutuvat tuli järveen Raamatun mukaan. Uuden liiton aikana seurakunta ei saa kuitenkaan enään rangaista Jumalan lain rikkojia vaan uuden liiton aikana Jumala on siirtänyt laittomuuden rangaistuksen Herran päivään - Jeesuksen tulemukseen jolloin Herra Jeesus tulee tuomitsemaan synnin.

Vanhaa liittoa ja uutta liittoa ei tule sekoittaa sillä vanhan liiton Jumalan palvelusjärjestys johon sisältyi myös Jumalan käskystä synnin rankaiseminen oli tarkoitettu vain ja ainoastaan vanhan liiton Israelin kansalle.

Herran Jeesuksen ristinkuolema kumosi vanhaan liiton ja aloitti uuden armoliiton jossa jokainen ihminen saa Jumalan armon ja anteeksi annon synneistään jos ihminen vain sitä haluaa ja nöyrtyy Jumalalta pyytämään. Ne jotka eivät halua ottaa vastaan Herran Jeesuksen uhria omien syntiensä puolesta joutuvat sitten Herran päivänä vastaamaan synneistään Herra Jumalalle joka tulee kaikki synnit tuomitsemaan.

Matias Härkönen

Suomeksi tuon voisi helpommin sanoa, että syödään vain rusinat pullista. Mutta en ala enempää kinaamaan näistä. Ei koskaan kuitenkaan johda mihinkään.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Mitä tapahtui kum vanha liitto lakkasi ?

1. Juutalaiset noudattivat vääriä Jumalan tahdon vastaisia tapoja. Jesus oikaisi tilanteen.

2. Jumalan tahto muuttui tai kehittyi

Martti Laines

Torppa, onko siis uusi testamentti perimmäinen kristityn opas. Muuta ilmoitusta ei kristinuskolla ole käsittääkseni käytettävissä. Sitä on siis kristityn noudatettava kuten kirjaan on kirjoitettu?

Jos kuitenkin uudesta testamentistakin on mielestäsi poimittava vain tietyt kohdat, niin on ihan perustellusti kysyttävä millä perusteella uuden testamentin ilmoituksesta voi jättää mitään pois. Ja edelleen, missä on se uusin testamentti, josta löytyy ohjeet karsia uusi testamentti?

Vastaa itse ajatellen ja muotoillen, ilman raamatunlainauksia, kiitos.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #23

Uusi testamentti on kokonaan voimassa. Raamatullisen maailmankatsomuksen omaava ihminen ei poimi siitä vain rusinoita vaan syö koko pullan.

Martti Laines Vastaus kommenttiin #26

Hienoa, UT:ssa onkin hyvät käyttäytymisohjeet orjille. Mikä on mielestäsi päivän hinta parikymppisestä mies- tai naisorjasta?

mikael torppa Vastaus kommenttiin #29

Ei uusi testamentti opeta pitämään orjia. Uusi testamentti puhuu palvelijoista joita ihmisillä voi olla ja antaa käyttäytymisohjeet niin palvelijoille kuin isännillekkin. Raamattu ei opeta siis ostamaan orjia itselle niin kuin annat ymmärtää.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #31

Hienoa, että saat halutessasi tulkita rusinat viikunoiksi.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

M.H. >…. miksi ette sitten tottele ja toteuta kaikkia niitä muitakin raamatussa mainittuja sääntöjä?....

ooo

Ei niitä kukaan pysty noudattamaan. Ne ovat ihanteita ja päämääriä, joihin olisi pyrittävä. Lisäksi lienee niin että Raamatussa on sellaista jota kukaan ei ymmärrä. Miksi? En tiedä.

Raamatussa on paljon hyvää, kunnioitettavaa ja oikeaa. Kait se on sen takia epäselvää ja ristiriitaisen tuntuista, että sitä olisi tarkoitus tutkia koko elämän aika. Miksi? En tiedä.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

"Kysymyksessä tasa-arvoisesta avioliittolaista on todellisuudessa kyse kahden erinlaisen maailmankatsomuksen välisestä taistelusta. Nämä maailmankatsomukset ovat täysin toisiaan vastaan. Toinen (evoluutioon perustuva) ei tunnusta syntiä eikä Luojaa jolla olisi valta sanoa mikä on oikein ja mikä väärin. Toinen (luomiseen perustuva) tunnustaa Luoja Jumalan ja pitää Jumalan sanan vastaisia tekoja syntinä (vääryytenä)."

Höpö-höpö, minullakin, täysin taikauskoista vapaalla synnittömällä cis-ihmisellä, on lukuisia kristittyjä ystäviä, mm Regnbågsankanissa, jotka ovat hlbti-ihmisiä, ja tasa-arvoisen avioliiton kannattajia.

-Rauhaa ja Rakkautta,

p.s Kunnioitan kaikkia ihmisiä ihmisinä, myös sinuakin, mutten kunnioita kaikkia näkemyksä saatika mielipiteitä.

mikael torppa

Matt.7:16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
7:17 Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.
7:18 Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.
7:19 Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
7:20 Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
7:23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.'
7:24 Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
7:25 Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.
7:26 Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi.
7:27 Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri."

Ei jokainen joka sanoo Herra, Herra (sanoo olevansa kristitty) ole Jeesuksen mukaan kristitty vaan ainoastaan ne ovat jotka tekevät (elävät) Jumalan tahdon mukaan. Ihmisten hedelmistä (teoista) me sitten näemme elävätkö ihmiset Jumalan tahdon mukaan vai eivät.

Koska Jumalan sanan mukaan vain Jeesuksen omat perivät Jumalan valtakunnan ja homouden harjoittajat eivät peri Jumalan valtakuntaa (1.Kor.6 luku) niin tällöin homouden harjoittaja ei voi olla Jeesuksen oma. Ellei tee ensin parannusta homouden synnistään uskosta Herraan Jeesukseen.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

DHo.15:08 Ken kieltää toisilta oikeuden, kieltää saman myös itseltään.

-Peace & Love

mikael torppa Vastaus kommenttiin #10

Raamatullinen maailmankatsomus perustuu siihen että Raamattu on Jumalan sanaa ja ilmoittaa totuuden ihmisille. Raamatullisen maailmankatsomuksen mukaan ei jokainen joka sanoo olevansa kristitty ole oikeasti kristitty (Jeesuksen oma) vaan vain ne ovat jotka tekevät ja elävät Jumalan tahdon mukaan.

Ne jotka ovat nöyrtyneet Luojansa edessä apua ja armoa anomaan synteihinsä ja saaneet sitä kautta iankaikkisen elämän armolahjan Pyhässä Hengessä. Heidän sydämiinsä Jumala vuodattaa oman rakkautensa armostaan joka sitten vaikuttaa heissä Jumalan rakkautta Jumalaa ja lähimmäisiä kohtaan.

Tiit.2:11. Sillä Jumalan armo, kaikille ihmisille terveellinen, on ilmestynyt.
12. Joka meidät opettaa kaiken jumalattoman menon hylkäämään ja maailmalliset himot, ja tässä maailmassa siviästi ja hurskaasti ja jumalisesti elämään,
13. Ja odottamaan autuaallista toivoa, ja suuren Jumalan ja meidän Lunastajamme Jesuksen Kristuksen ilmestystä,
14. Joka itsensä antoi meidän edestämme, että hän meitä kaikesta vääryydestä lunastais ja itsellensä erinomaiseksi kansaksi puhdistais*, ahkeraksi hyviin töihin.

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen Vastaus kommenttiin #11

Eikös Raamatussa vihjata ettei kukaan ole synnitön? Miten määritellään kuinka suuren synnin saa tehdä ennen kuin menettää asemansa kristittynä? Käsittääkseni kukaan meistä ei ole oikeutettu sanomaan mikä tasan tarkkaan on Jumalan tahto. Mistä tiedät etteivät homoseksuaalisuuttaan harjoittavat rukoile Jumalan armoa ajautuessaan syntiin? Kieltääkö Raamattu homoseksuaalisen käyttäytymisen hyväksymisen, tai siviiliavioliitot ja niiden hyväksymisen? Entäpä rekisteröidyt parisuhteet?

mikael torppa Vastaus kommenttiin #27

Jumalan tahto lukee Raamatussa.

1.Kor.6:9 Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset,
6:10 eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.
6:11 Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä.

Raamattu ilmoittaa selkeästi ketkä eivät voi periä Jumalan valtakuntaa. Tässä puhutaan ihmisistä jotka elävät näissä synneissä. Jos ihminen todella haluaa tehdä parannuksen kyseisistä synneistä niin Jumalan armo kasvattaa ihmisen niistä vapaiksi niin kuin Tiituksen kirjeen toinen luku ilmoitti. Lisäksi 1.Kor6:11 sanoo että nämä korintolaisetkin olivat tehneet parannuksen kyseisistä synneistä uskosta Herraan Jeesukseen.

Kun ihminen katuu sydämessään syntejään ja haluaa tehdä niistä parannuksen ja anoo Jumalalta siihen armoa ja apua niin Jumalan armo kasvattaa ihmisen Jumalan tahdon mukaiseen elämään.

Ihmisestä ei tule kuitenkaan tässä ajassa täysin synnitöntä koska uskonelämä on kasvuprosessi jossa opitaan Jumalan sanan ja Hengen vaikutuksestä hylkäämään syntiä. Esimerkiksi vasta uskoon tullut alkoholisti voi sortua joskus juomaan mutta hänellä tulee olla tahto ja halu parannuksen tekoon retkahduksestaan jotta voi saada syntinsä anteeksi. Jos ihminen ei halua tehdä parannusta syntielämästä vaan jatkaa syntielämäänsä niin silloin ei ole uhria ihmisen syntien puolesta. Jos ihminen sydämestään katuu pahoja tekojaan ja haluaa ne hylätä niin Jumala antaa siihen voiman Jeesuksen nimessä.

1.Joh.1:5 Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä.
1:6 Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta.
1:7 Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
1:8 Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
1:9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #27

"Mies eroitkoon isästä ja äidistä ja liittyköön vaimoonsa ja he tulevat tulevat yhdeksi lihaksi, minkä Jumala on yhdistänyt, sitä ihminen älköön eroittako."
Armosta uskominen syntisenä on syntiä hylkäävää uskoa, ei sen hyväksymistä, mutta sen todellisena kokemista. Elävät tuntevat synnin vaikutukset, lihassa, sielunvihollisen kuiskutteluna ja henkivaltojen olemassaolona.

Mooses teki ajallisia lakeja, jotka olivat lempeitä sen ajan maailmassa. Hengelliset lait palvelivat sitä,että ne vastenmielisenä johdattaisivat ihmiset Jumalan armon hakemiseen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Tässä on aika hyvä kirjoitus aiheesta:

http://www.kotimaa24.fi/avioliiton-esikuva-ei-ole-...

Ei kristityillä ole mitään meriittejä omia avioliitto -termiä, ja SE on syy siihen miksi heille ollaan tästä närkästelty. Pitäkööt vihkirituaalinsa, avioliitto ei siihen sisälly.

mikael torppa

Kirjoitus ei tuonut mitään selitystä sille miksi avioliitto ei olisi Raamatun ilmoittama käsite. Avioliitto käsite nousee Raamatusta 1.Mooseksen kirjasta johon Herra Jeesus myös viittasi puhuessaan miehen ja vaimon liitosta.

Tämä Raamatullinen käsite avioliitosta on ajan myötä levinnyt myöskin ei kristilliseen yhteiskuntaan mutta tämä käsite tuli ihmisille Raamatun kautta - sen perusta on Raamatussa.

Tässä Raamatun opetusta avioliitosta;

Mark. 10:7 Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa.
10:8 Ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.' Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha.
10:9. Mitä siis Jumala on yhteen sovittanut, ei ihmisen pidä sitä eroittaman.

Biblia. Room.7:1. Ettekö te tiedä, rakkaat veljet, (sillä minä puhun lain taitaville) että laki vallitsee ihmistä niinkauvan kuin hän elää?
2. Sillä vaimo, joka miehen hallussa on, niinkauvan kuin mies elää, on häneen lailla sidottu, mutta jos mies kuolee, niin hän on miehen laista vapaa.
3. Sentähden jos hän toisen miehen kanssa on miehensä eläissä, niin hän huoraksi kutsutaan; mutta jos mies kuolee, niin hän on laista vapaa, ettei hän huoraksi tule, jos hän toisen miehen kanssa on.

Matt.5:32 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka hylkää vaimonsa muun kuin huoruuden tähden, saattaa hänet tekemään huorin, ja joka nai hyljätyn, tekee huorin.

Avioliitossa kaksi tulee yhdeksi kun Jumala liittää (sitoo) kaksi yhdeksi. Mies ja vaimo ovat yksi Jumalan edessä avioliitossa. Jeesus sanoo että vain toisen puolison huoruuden tähden on petetty vapaa eroamaan puolisostaan jonka jälkeen he eivät enään ole yksi eli avioliitossa. Vain silloin kun mies ja vaimo ovat Jumalan edessä yksi eli avioliitossa sitoo laki puolison puolisoon. Kun mies ja nainen eivät ole enään yksi Jumalan edessä eli lailla sidottu toisiinsa yhdeksi ovat he silloin kaksi ja näin laki ei enään sido heitä toisiinsa koska eivät ole yksi.

1.Kor.7:2 mutta haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa, ja kullakin naisella aviomiehensä.

Vain avioliitossa miehen ja vaimon välinen seksielämä ei ole haureutta. Kaikki muu seksielämä on.

Eli jos mies ja ja nainen eivät ole yksi Jumalan edessä eli eivät enään ole naimisissa ei laki sido toista toiseen. Uskovan puolison huorin tekeminen antaa siis petetylle puolisolle mahdollisuuden lähteä tästä liitosta jolloin he eivät enään ole yksi.

Jos huorintekemisestä on huorintekijä hyljätty niin eivät he ole enään yksi koska huorin tekeminen antoi luvan petetylle lähteä liitosta ja näin jos joku nai huorintehneen hyljätyn ei hän tee huorin koska laki ei sido enään hyljättyä puolisoonsa. Huorin tehneen tulee tietysti tehdä parannus synnistään.

1.Kor.7:15. Mutta jos uskotoin itsensä eroittaa, niin olkoot eroitetut. Eipä veli taikka sisar ole sidottu orjuuteen senmuotoisissa menoissa; mutta rauhassa on Jumala meitä kutsunut.

Jos uskoton (uskostaosaton) puolisi eroaa uskovasta eli itsensä erottaa avioliitosta eli yhdestä ei uskova puolisi ole silloin enään sidottu Jumalan edessä itsensä erottaneeseen uskottomaan ja tällöin he eivät enään ole yksi eli sidottu lain taholta toisiinsa Jumalan edessä.

1.Kor.7:39. Vaimo on sidottu lakiin, niinkauvan kuin hänen miehensä elää; vaan kuin hänen miehensä kuollut on, niin hän on vapaa toiselle huolemaan, kelle hän tahtoo; ainoasti että se Herrassa tapahtuu.

Aviopuolisi on sidottu lakiin (avioliittoon) niinkauvan kuin toinen puolisi elää jos mikään ehto joka sitoomuksen purkaa ei täyty. Jos uskosta osaton itse eroittaa itsensä yhdestä eli avioliitosta eivät mies ja vaimo ole enään yksi vaan kaksi ja näin uskova ei ole enään sidottu lakiin (avioliittoon) koska ei siinä enään ole Jumalan edessä ja silloin uskova on samassa suhteessa vapaa menemään toiselle kuin leskikin kunhan vain se tapahtuu Herrassa.

Suomessakin avioliitto on alkujaan käsitetty kristilliseksi pyhäksi liitoksi. Raamatullisen maailmankatsomuksen mukaan avioliitto on siis miehen ja vaimon välinen liitto joka sitoo miehen ja vaimon yhdeksi Jumalan edessä. Kristityt näkevät avioliiton tässä valossa.

Ymmärrän sen että ei kristityt eivät halua nähdä avioliittoa tässä valossa sillä he tulkitsevat sitä täysin erinlaisesta maailmankatsomuksesta käsin. Juuri tämä maailmankatsomuksellinen tulkinta onkin se joka aiheuttaa erinlaiset johtopäätökset avioliitosta. Juuri tätä aihetta käsittelin itse blgissa tarkemmasti joten suosittelen lukemaan blogini kokonaan blogissa olevasta linkistä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

En minä väitäkään, etteikö avioliitto olisi raamatullinen asia, vaan ettei se ole YKSINOMAAN raamatullinen. Kristityillä on avioliitolle määritelmä Raamatusta, muille se on maallisen vallan edessä tehtävä sitoutuminen.

Taitaa pappikin vihkiä mieheksi ja vaimoksi, eikä avioliittoon. Avioliitto se on koska maallinen valta hyväksyy papin virassaan vihkimät parit lain tarkoittamassa avioliitossa oleviksi.

Kirkon 'omaksi' avioliitto on noussut vain, koska kirkko valtansa päivinä otti itselleen yksinoikeuden siihen, eikä kukaan kirkkoon kuulumaton voinut aviooon päästä. Suomessakin kirkkoon kuulumattomuus oli laitonta. MIKÄÄN tällaisesta juontuva 'perinne' ei voi olla oikeutus termin omimiseen tai määrittelyyn.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #22

Maitraatti ei voi vihkiä kristilliseen avioliittoon.Minkä Jumala on yhdistänyt kuuluu hengellisen regimentin piiriin, mutta avioliitto on maallinen eikä kuulu sakramentteihin. "Joka Kristuksen tähden luopuu vaimosta ,lapsista jne... saa sata kertaisesti sisaria ja veljiä ja päälle iankaikkisen elämän."

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #34

Niinhän minä tämän tuolla aloitin. Krisityt pitäkööt omat rituaalinsa, mutta älkööt omiko mitään, mikä kuuluu kaikille.

Se ei muuta kahden kristityn kirkossa solmittua avioliittoa mitenkään, jos maallisen vallan määritelmä avioliitolle poikkeaa kirkollisesta.

Uskokaa mitä uskotte, mutta lakatkaa pitämästä kiinni väkisin kaikille kuuluvasta itsellenne mäkisin ottamastanne. Avioliitto kuuluu kaikille, krisityillä ei ole oikeutta sitä omia.

Vaikka hyväksyttäisiinkin väite, että avioliitto on kristillinen perinne, on kirkko tehnyt siitä osan yhteiskuntaa ja jonka siksi on muututtava yhteiskunnan mukana. Laki ei enää pakota kuulumaan kirkkoon, siksi avioliittokaan ei voi olla kirkkoon sidottu.

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen

Avioliitto on myös monen muun yhteiskuntajärjestelmän ja uskonnon tuntema käsite, monessa eri muodossa.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #28

No kummakos tuo nyt on kun ensimmäinen mies ja nainen (Aadam ja Eeva) olivat jo avioliitossa keskenään. Tämä säädös on levinnyt koko ihmiskuntaan sitä mukaa kuin ihmiskunta on lisääntynyt jne..

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #32

Sinulla on kirja, jonka mukaan Aatami ja Eeva olivat ensimmäiset ihmiset. Minulla on kirja, jonka mukaan ihmisiä oli miljoonia vuosia heidän väitettyä elinaikaansa ennen.

Meillä on ristiriita, jonka voittamiseen sinulla ei ole pelimerkkejä. En vaadi sinua tunnustamaan oman kirjani totuutta, koska tiedän ettei ole keinoa sitä sinulle vakuuttaa. Mutta sama pätee toisinpäin: Et voi vaatia omalle kirjallesi auktoriteettia ylitse muiden, sinulta puuttuu kokeellisen tieteen todiste näistä ihmisistä ja heidän ensimmäisyydestään.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #55

En ole vaatimassa mitään. Saat uskoa mihin haluat minun puolestani. Minä julistan Kristuksen evankeliumin totuutta lähimmäisille - en ole pakoittamassa ketään mihinkään vaan suosittelemassa Kristuksen evankeliumin totuutta lähimmäisten omalletunnolle.

Jere Taskila

On täysin oikeutettua olla homoseksuaalisuudesta ja sukupuolineutraalista avioliittolaista mitä mieltä hyvänsä. Niitä ei sinänsä ole pakko hyväksyä jos oma maailmankatsomus ei sitä salli.

Ongelmaksi tämä muodostuu kuitenkin silloin, kun oman maailmankatsomuksen/mielipiteiden pohjalta halutaan rajoittaa muiden elämää. Kaikilla tulee olla oikeus elää Kristinuskon opetusten mukaan, mutta kaikilla tulee myös yhtälailla olla oikeus olla elämättä niiden mukaan.

Suomessa valtio ja kirkko on erotettu toisistaan syystä. Syy on se, että sekä uskoville, että ei uskoville voitaisiin taata samat oikeudet ja antaa kaikille yhtäläinen mahdollisuus elää haluamallaan tavalla. Kirkon ei ole pakko vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja, mutta lakeja sen sijaan ei voida perustaa uskontoon.

mikael torppa

Sinun maailmankatsomuksesta käsin on oikeutettua olla mitä mieltä tahansa homoseksuaalisuudesta. Kuitenkaan Raamatullisesta maailmankatsomuksesta käsin katsottuna Jumala sanoo mikä on oikein ja mikä väärin. Raamatullisen maailmankatsomuksen mukaan homous on syntiä ja avioliitto vain miehen ja vaimon välinen liitto - kristitty ei siis voi olla näistä asioista mitä mieltä tahansa koska hänellä on Raamatullinen maailmankatsomus.

Kyse on siitä mistä maailmankatsomuksesta käsin asiaa katsotaan. Mikä on uskomuksiesi ja elämänluonteen selityksesi pohja - Luoja Jumala vai sattumanvarainen evoluutio.

EVOLUUTIOON PERUSTUVA MAAILMANKATSOMUS JA SEKSUAALISUUS

Ihmiset jotka eivät usko Raamatulliseen luomiseen perustavat poikkeuksetta uskonsa elämän olemassa olosta evoluutioon. Evoluutioon jonka mukaan ihminen on vain sattumalta kehittynyt pitkässä ajassa yksisoluisista alkueläimistä.

Mikäli tällainen evoluutio olisi totta niin ihminen olisi sellainen millaiseksi on sattumalta sattunut kehittymään. Tässä valossa homoseksuaalisuuskin olisi vain yksi sattumanvaraisen kehityksen tulos. Mikäli homoseksuaalisuus sekä heteroseksuaalisuus olisivat vain sattumanvaraisen kehityksen tuloksia ei olisi mitään moraalista syytä eriarvoistaa niitä.

Ihminen olisi vain sellainen miksi on sattumalta sattunut kehittymään ilman omaa valintaa. Tällöin olisi moraallisesti väärin sanoa että toisenlainen sattuma johon ihmisellä itsellään ei ole edes ollut mahdollisuutta vaikuttaa olisi väärin ja toisenlainen oikein.

Evoluutioon perustuvan maailmankatsomuksen mukaan ei ole mitään korkeampaa auktoriteettia joka määrittäisi mikä on oikein ja mikä väärin. Ei ole olemassa oikeaa ja väärää vaan ihmiset saavat itse päättää mikä on oikein ja mikä väärin.

On täysin ymmärrettävää että ihmiset joidenka maailmankatsomus rakentuu evoluution pohjalta eivät näe homoseksuaalisuutta sen "tuomittavanpana" kuin heteroseksuaalisuuttakaan. Näin siksi että he uskovat että kummatkin seksuaalisuudet ovat sattumanvaraisen kehityksen muotoja eikä ihminen ole itse voinut vaikuttaa siihen millaiseksi on kehittynyt seksuaalisesti.

Tässä valossa evouutioon uskovat ihmiset eivät voi tietystikkään ymmärtää ja käsittää sitä miksi homoseksuaalisuus olisi väärin mutta heteroseksuaalisuus ei niinkuin kristityt jotka uskovat Raamattuun näkevät asian.

Se tulee myös ymmärtää ettei kristityt ole pakoittamassa ketään muuttumaan. Kristityt eivät pakoita ketään muuttumaan vaan he suosittelevat Jumalan sanan totuutta lähimmäisten omalletunnolle ja Jumalan sana muuttaa sitten niiden lähimmäisten maailmankatsomuksen jotka nöyrtyvät sanan kuulosta.

Se täytyy muistaa että koko avioliitto käsitys perustuu alkujaan myös Raamatun ilmoitukseen. Avioliitto on Jumalan lahja ja suoja ihmisille jossa mies ja vaimo voivat elää hyvää ja tervettä rakkaus-elämää. Kristityt eivät voi olla tukemassa sellaista toimintaa joka heidän maailmankatsomuksensa mukaan ajaisi lähimmäisiä kohti tuhoa. Tasa-arvoinen avioliittolaki on Raamatullisen maailmankatsomuksen mukaan asia joka vain tukee sitä syntiä joka on johtamassa rakkaita lähimmäisiä kohti tuhoa. Sillä Jumalan silmissä tasa-arvoinen avioliittolaki ei muuta homoutta hyväksi vaikka kuinka homouden harjoittajat solmisivat maallisia liittoja.

Raamatullisen maailmankatsomuksen omaavat ihmiset eivät siis tue tasa-arvoista avioliittolakia siksi että he rakastavat homoja eivätkä voi osallistua siksi tukemaan asioita jotka ovat tukemassa homouden synnin harjoittamista. Raamatullisen maailmankatsomuksen omaavat ihmiset eivät siis tue tasa-arvoista avioliittolakia koska rakastavat homoja. Raamatullinen lähimmäisen rakkaus ei halua lähimmäiselle mitään pahaa - synti tuhoaa ihmisen ja siksi Raamatullinen lähimmäisen rakkaus ei tue ja kannata syntielämää lähimmäisen elämässä.

Ihmiset voivat siis muuttaa lakeja ja käsitteitä (tasa-arvoinen avioliittolaki) miten haluavat mutta kristityt Raamatullisen maailmankatsomuksen omaavat ihmiset eivät voi tukea ja kannattaa tällaista toimintaa. Sillä kristityt eivät voi tukea asioita jotka ovat heidän maailmankatsomuksestaankäsin syntiä ja tuhoisia lähimmäisille.

Tämä on se pointti. Ei kristityt haluavat itselleen Raamatulliseen maailmankatsomukseen perustuvan "avioliitto" käsitteen ja sitten he kritisoivat ja syyllistävät niitä kristittyjä jotka eivät muuta maailmankatsomustaan heidän maailmankatsomuksen mukaiseksi. Kyseessä on kahden täysin eri maailmankatsomuksen välinen erimielisyys tosiasioista.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Milloinkas tuo suomen valtio ja kirkko eli ev lut ja ordodoksit on erotettu toisistaan..onks mulata menny jotain ohi..olen jo pitkään ollu sitä mieltä että erottaahan ne pitäis ja pian?????

Jere Taskila

Jos avioliitto on vain Kristinuskoon sidottu käsite, miksi sen käyttäminen lainsäädännössä ja muissa maallisissa yhteyksissä sallitaan? Tälläkin hetkellä maistraatissa vihittävien parien liitosta käytetään termiä avioliitto, vaikka kirkko ei siihen osallistu mitenkään. Eikö kirkon pitäisi kiivaasti ajaa itselleen yksinoikeutta avioliitto sanaan ja kieltää sen käyttö kaikissa maallisissa yhteyksissä?

mikael torppa

Ei yhteiskunta halua noudattaa Jumalan sanaa monessakaan asiassa enään Raamatun mukaan. Yhteiskunta koko ajan enenevässä määrin pyrkii muuttamaan Jumalan sanan absoluuttisia totuuksia.

Pointti on kuitenkin se ettei kristityt voi olla tukemassa tällaisia muutoksia joita jumalattomat ihmiset säätävät omien maailmankatsomuksiensa pohjalta. Kuitenkin monet näistä ihmisistä sitten syyllistävät kristittyjä jotka eivät hyväksy näitä säädöksiö jotka on tehty täysin Raamatun vastaiselta pohjalta.

Tarkoitukseni on tuoda esille se että kiista joka esimerkiksi avioliiton ympärillä käydään on pohjimmiltaan maailmankatsomuksellinen - jossa kaksi erinlaista maailmankatsomusta tulkitsevat tosiasioita (avioliitto) täysin erinlaisista lähtö-oletuksista käsin. Yritän saada ihmiset ymmärtämään sen miksi kristityt eivät voi tukea ja kannataa tasa-arvoista avioliittolakia.

Syy ei ole se että kristityt olisivat suvaitsemattomia tai rasistisia homoja kohtaan (miltä asia varmasti ei-kristillisestä maailmankatsomuksesta käsin näyttää). Raamatullisesta maailmankatsomuksesta käsin kristityt rakastavat homoja eivätkä siksi voi osallistya tukemaan ja kannattamaan asioita jotka ovat Raamatullisesta maailmankatsomuksesta käsin ajamassa lähimmäisiä kohti tuhoa - sillä se olisi sama asia kuin osallistua lähimmäisen tuhoamiseen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Syy ei ole se että kristityt olisivat suvaitsemattomia tai rasistisia homoja kohtaan"

Mutta seuraus se on. Parhaatkaan syyt eivät pyhitä keinoja tai niiden seurauksia.

Teette mielestänne oikein, eikä siinä mitään, jollain tasolla asennettanne voi jopa kunnioittaa. Mutta turha kitistä jos toimienne johdosta teihin kohdistetaan kritiikkiä ja syytöksiä jos olette ristiriidassa yhteiskunnan arvojen ja odotusten kanssa.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #56

En ole kitisemässä siitä miksi meitä kritisoidaan vaan perusta kirjoituksilleni on pyrkiä selittämään ihmisille miksi he kritisoivat ja syyttävät kristittyjä joilla on Raamatullinen maailmankatsomus.

Kritiikki ja syytökset eivät haittaa kristittyä vaan se haittaa että nämä syyttäjät elävät valheessa joka on johtamassa heitä tuhoon.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Homot, tai no heidän oikeutensa, ne ovat niin niin trendikäs keskustelunaihe, että jäi Torpalta vallan tuo edellinenkin aihe käsittelemättä. Siis se kysymykseni liittyen tähän linkkiin, miten selität tämän faktan maailmankatsomuksesi pohjalta >>> http://www.motherjones.com/politics/2014/01/bill-n... Ps. Aiheen siirtoa toisaalle (kortin vaihto salaa) kutsutaan pelipiireissä pluffaamiseksi, ja siitä ei yleisesti ottaen juurikaan pidetä ;D.

Käyttäjän alttisalomaki kuva
Altti Salomäki

Miten Raamattu suhtautuu sisarusten välisiin ja muihin perheen sisäisiin suhteisiin?

mikael torppa

Alussa kun Jumala loi maan niin "sisarliitot" olivat hyväksyttyjä ja ainoa tapa lisääntyä koska ihmiskunta perustuu Aadamista ja Eevasta ja heidän jälkeläisistään.

Nyt tulee ymmärtää sitten se että Jumala loi alussa ihmisen geneettisesti virheettömäksi. Vasta syntiinlankeamuksen jälkeen kuolema tuli maailmaan ja haitalliset mutaatiot (geeni virheet) alkoivat rappeutaamaan geenikoodia. Alussa tämä rappeutuminen ei tietystikkään kerinnyt vaikuttamaan vielä paljoa ihmisen perimään ja siksi sisarliitoista ei ollut biologisia haittavaikutuksia.

Jumala kielsi sisarliiton (3.Mooseksen kirja) siinä vaiheessa kun Jumala näki että nyt haitalliset mutaatiot ovat vahingoittaneet jo sen verran ihmisen perimää että sisarliitoista koituisi haitallisia vaikutuksia biologisella tasolla. Jumalan käsky kieltää sisarliitot oli siis ihmisen turvaksi. Samoin on kaikkien Jumalan käskyjen laita. Jumalan käskyt ovat ihmisille ohjeeksi ja neuvoksi miten elää hyvää, terveellistä ja Jumalan tahdon mukaista elämää.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Tuo geneettinen virheettömyys on omaa keksintöäsi(okei, ei omaasi vaan toistelet papukaijana), eikä sille ole mitään vahvistusta Raamatussa.

Saati että sinulla olisi oikeutta julistaa jumalan motiiveista mitään, mikä ei ole suoraan kerrottu.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Rukoilen etteivät jumalansa ääniä kuulevat toteuta kaikkia aikomuksiaan, vaan harkitsevat ja kyselevät lähipiirinsä neuvoja sitä ennen.
Vuosia mielisairaalassa työskennelleenä näin paljon jumalien varjolla toisille ihmisille tehtyä pahaa.

mikael torppa

Jaak.2:8 Vaan jos täytätte kuninkaallisen lain Raamatun mukaan: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi", niin te hyvin teette;
2:9 mutta jos te henkilöön katsotte, niin teette syntiä, ja laki näyttää teille, että olette lainrikkojia.

Raamatullinen lähimmäisen rakkaus joka tulee Jumalalta ei katso henkilöön vaan rakastaa kaikkia ihmisiä myös vihollisia rakkaina lähimmäisinä. Jos katsomme lähimmäisen rakkaudessa henkilöön ja otamme esimerkiksi oikeudeksemme surmata vihollinen maanpuolustuksessa niin katsomme henkilöön ja silloin Jumalan laki osoittaa meidät Jumalan lain rikkojiksi.

Tämä Raamatun kuningaalisen lain käsky tulee kuitenkin nähdä Raamatullisen maailmankatsomuksen valossa. Rakkaus lähimmäiseen tulee nähdä Jumalan tahdon opetuksen mukaisesti. Raamattu ei siis opeta tässä rakastamaan syntiä koska se on Raamatullisen maailmankatsomuksen mukaan pahuutta. Raamattu opettaa rakastamaan syntisiä henkilöön katsomatta mutta vihaamaan syntiä koska synti tuhoaa rakkaita lähimmäisiä.

Room.13:8. Älkäät kellenkään velvolliset olko, vaan ainoastaan että te toinen toistanne rakastatte; sillä joka toista rakastaa, se on täyttänyt lain.
9. Sillä se: ei sinun pidä huorin tekemän; ei sinun pidä tappaman; ei sinun pidä varastaman; ei sinun pidä väärää todistusta sanoman; ei sinun pidä himoitseman, ja mitä muuta käskyä on, se tähän sanaan suljetaan: sinun pitää rakastaman lähimmäistäs niinkuin itsiäs.
10. Ei rakkaus tee lähimmäiselle mitään pahaa; sentähden on rakkaus lain täyttämys.

Rakkaus joka tulee Jumalasta ojentautuu lähimmäistä kohtaan aina Jumalan sanan totuuden mukaan. Rakkaus joka täyttää lain ojentautuu aina Jumalan rakkauden lain (kymmenen käskyn) mukaan lähimmäistä kohtaan. Rakkaus lähimmäistä kohtaan joka tulee Jumalasta ei koskaan toimi Jumalan lain (kymmenen käskyn) vastaisesti lähimmäistä kohtaan. Rakkaus joka tulee Jumalasta ei koskaan tee lähimmäiselle mitään pahaa.

Synti tuhoaa ihmistä ja pahan tekeminen lähimmäiselle ajaa ihmisen iankaikkiseen tuskaan koska pahantekijät eivät voi periä Jumalan valtakuntaa jos eivät tee parannusta pahuuksistaan uskosta Herraan Jeesukseen. Siksi rakkaus lähimmäiseen ei koskaan tue syntiä eli laittomuutta vaan ohjaa lähimmäistä rakkauden lain mukaiseen elämään.

Rakkaus joka tulee Jumalasta ei koskaan kehoita lähimmäistä elämään tai tekemään laittomuutta (10 käskyn vastaisia tekoja) koska se olisi sama asia kuin osallistua lähimmäisen tuhoamiseen.

Kaikki teot lähimmäistä kohtaan jotka ovat Jumalan rakkauden lain vastaisia eivät ole rakkautta lähimmäistä kohtaan vaan pahaa himoa joka ei tule Jumalasta vaan perkeleesta joka on uskottomat vanginnut tahtoaan tekemään. Siksi lähimmäisen rakkaus joka tulee Jumalalta ei tue laittomuutta vaan rakastaa lähimmäistä totuuden Jumalan rakkauden lain mukaan.

Rakkaus joka tulee Jumalasta ei katso henkilöön vaan se rakastaa kaikkia ihmisiä Jumalan rakkaudella Jumalan totuuden ja rakkauden lain mukaan. Jumalalta tuleva lähimmäisen rakkaus ei pakoita vaan haluaa auttaa ja ohjata lähimmäistä parannukseen pimeydestä valkeuteen saatanan vallasta Jumalan tykö. Rakkaus joka Jumalasta tulee kehoittaa ja ohjaa lähimmäistä Jumalan tahdon (rakkauden lain = 10 käskyn) opetuksen mukaiseen elämään.

Kun ihminen rakastaa lähimmäistä Jumalan tahdon mukaan niin ihminen elää lähimmäistään kohtaan Jumalan rakkauden lain (kymmenen käskyn) opetuksen mukaan. Sillä se: ei sinun pidä huorin tekemän; ei sinun pidä tappaman; ei sinun pidä varastaman; ei sinun pidä väärää todistusta sanoman; ei sinun pidä himoitseman, ja mitä muuta käskyä on, ne sisältyvät kaikki tähän sanaan: sinun pitää rakastaman lähimmäistäs niinkuin itsiäs.

Jumalan rakkauden laki kieltää tekemästä pahaa lähimmäistä kohtaan ja näitä rakkauden lain käskyjä Jumala kehoittaa noudattamaan lähimmäisiä ja itseä kohtaan. Jumalan tahdon mukainen lähimmäisen rakkaus rakastaa lähimmäistä aina Jumalan rakkauden lain mukaan.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Vastaisit edes joskus ymmärrettävästi. Kysymys kuului, että miksi uskovaisten toiminta vie ihmisiä hullujenhuoneelle?

mikael torppa Vastaus kommenttiin #42

Vastaukseni toi esille sen että Raamatun sanoma - Kristuksen evankeliumi ei vie ketään hullujenhuoneelle sillä Kristuksen evankeliumi on rakkaus-sanoma henkilöön katsomatta.

Kaikki ihmiset ovat luonteeltaan "uskovaisia" jopa ateistit. Sillä jokaisen ihmisen maailmankatsomus - ne asiat joilla ihminen pyrkii selittämään olemassa olonsa syyn ja tarkoituksen perustuvat kaikilla uskomuksiin menneisyydestä. Kaikki ihmiset ovat siis uskovaisia maailmankatsomukselliselta luonteeltaan. Tässä valossa ainoastaan "uskovaisten" toiminta vie ihmisiä hullujenhuoneelle mutta ei Herraan Jeesukseen uskovien.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Tätä vähän jo pelkäsinkin...

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Joo ja näit varmaan niitä jumalia ja jeesuksiakin..vaan on niitä liikaa vielä vapainakin.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Mies ja nainen!

Tulin kirjoittaneeksi tämän
http://jaanapaju.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159711-e...

Myöhemmin tulin katumapäälle, jos tuo ymmärrettiin kirjaimellisesti,
ja kuinkas muuten

Onneksi Mikael muistutti, ja hän myös...selkeää sanaa...
http://youtu.be/zoIIjkWL51s?t=50m22s

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Jaana. Ironiasi ja oikeudentajusi ovat usein upean ylitsevuotavaa! Mutta ihan aina täällä arjen kiireessä ei väsyneenä sanomaasi tavoita. Voisit välillä laittaa sanomaasi selkokielellä, kiitos, jos siitä ei taiteilijalle ole haittaa, heh ;D

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Jari, rinssi rohkelikko, suomeksi Prinssi Rohkea,
luulenpa että sanoit ääneen sen, mihin monikin voi yhtyä,
kiitos siitä, mutta pahoin pelkään, että jatkan samaan malliin ;-)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala Vastaus kommenttiin #45

Kiitos senkin höpö ;D Moniaitten elämä on niin ohut kosketus- (keskustelu) pintana, että jos puhutaan enkelten kielellä, ei sitä normitelluslaiset aina nuin vaan ymmärrä. Mutta Jaana onkin enkuli, ei niinku silleen tarvitse vaivautua, tulkitkaa apinat jos kykenette, heittää helmet sontaan, hoops taiteilijan vapaudella ;D

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju Vastaus kommenttiin #48

Hyvä on, tässä on jotain järkevää ja umpisuomea, onhan?

Osuus ja ongelma
http://jaanapaju.puheenvuoro.uusisuomi.fi/160575-o...

mikael torppa

EI SUVAITSEMATTOMUUDESTA VAAN RAKKAUDESTA

Raamatullisen maailmankatsomuksen omaavat ihmiset eivät ole suvaitsemattomia homoseksuaaleja kohtaan vaan he rakastavat heitä ja haluavat että homot kääntyisivät parannukseen ja pelastusivat tuholta johon homouden harjoittaminen johtaa. Se miksi monet ihmiset eivät näe ja ymmärrä tätä johtuu siitä että heillä on täysin erinlainen maailmankatsomus. Maailmankatsomus joka perustuu evoluutioon ja siksi nämä ihmiset eivät näe homoseksuaalisuutta syntinä vaan sattumanvaraisen kehityksen muotona johon ihminen ei itse edes voi vaikuttaa.

Kiista kristittyjen ja evoluutioon uskovien välillä tasa-arvoisesta avioliittolaista on siis todellisuudessa kiista kahden täysin erinlaisen maailmankatsomuksen välillä. Kahden täysin erilaisen elämänkatsomuksen välillä.

Se täytyy muistaa että koko avioliitto käsitys perustuu alkujaan myös Raamatun ilmoitukseen. Avioliitto on Jumalan lahja ja suoja ihmisille jossa mies ja vaimo voivat elää hyvää ja tervettä rakkaus-elämää. Kristityt eivät voi olla tukemassa sellaista toimintaa joka heidän maailmankatsomuksensa mukaan ajaisi lähimmäisiä kohti tuhoa. Tasa-arvoinen avioliittolaki on Raamatullisen maailmankatsomuksen mukaan asia joka vain tukee sitä syntiä joka on johtamassa rakkaita lähimmäisiä kohti tuhoa. Sillä Jumalan silmissä tasa-arvoinen avioliittolaki ei muuta homoutta hyväksi vaikka kuinka homouden harjoittajat solmisivat maallisia liittoja.

Raamatullisen maailmankatsomuksen omaavat ihmiset eivät siis tue tasa-arvoista avioliittolakia siksi että he rakastavat homoja eivätkä voi osallistua siksi tukemaan asioita jotka ovat tukemassa homouden synnin harjoittamista. Raamatullisen maailmankatsomuksen omaavat ihmiset eivät siis tue tasa-arvoista avioliittolakia koska rakastavat homoja. Raamatullinen lähimmäisen rakkaus ei halua lähimmäiselle mitään pahaa - synti tuhoaa ihmisen ja siksi Raamatullinen lähimmäisen rakkaus ei tue ja kannata syntielämää lähimmäisen elämässä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Avioliitto ei voi olla vain yhden maailmankatsomuksen omaaville, niinkuin niin moni muukaan asia yhteiskunnassa. Sen on taivuttava erilaisille ihmisille koska kyseessä on yhteiskunnallinen sopimus. Niinpä sukupuoli- y.m. neutraali avioliitto ei pakotakaan Torppaa tai ketään muutakaan hänen maailmankatsomuksensa vastaiseen avioliittoon kenenkään kanssa. Se ei myöskään estä Torppaa tai ketään muutakaan yhteiskunnallisen sopimuksen tekemisen lisäksi tekemästä oman maailmankatsomuksensa mukaisia riittejä ja viettämästä juhlia sen sopimisen kunniaksi ja omassa mielenmaisemassa vahvistamiseksi.

Jostakin syystä ylle mainittu on ongelma vain eräille uskonnollisesti suuntautuneille maailmankatsomuksille mutta ei edes niille kaikille. Jotkut ovat suvaitsevaisempia kuin toiset. Kysymys kuuluukin miten suvaitsemattomia suvaitsevaisempien pitää suvaita.

mikael torppa

Et ymmärtänyt blogin pointtia ollenkaan. Kyse ei ole siitä mitä kristityt voisivat ja saavat tehdä. Kyse on siitä että kristityt eivät voi olla tukemassa sellaisia asioita jotka heidän maailmankatsomuksensa mukaan ovat johtamassa rakkaita lähimmäisiä tuhoon.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luulenpa, että ymmärsin. Kukaan ei pakota kristittyjä tukemaan yhtään eikä mitään. Saatte olla ihan niinkuin haluatte, keskenänne. Saatte elää maailmankatsomuksenne kanssa ihan niinkuin parhaaksi näette mutta älkää yrittää varata kaikille kuuluvia käsitteitä ja asioita vain omaan käyttöönne. Heti kun alatte saarnata oppejanne julkisesti, saatte varautua siihen, että erimieltä olevat vastaavat teille ja joskus kipakastikin, varsinkin kun puututte oppeinenne muiden elämään.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #64

Tietysti kristityt saavat sanoa mitä mieltä he ovat avioliitosta. Kristittyjen maailmankatsomuksen mukaan avioliitto on vain miehen ja vaimon välinen liitto koska Jumala on niin säätänyt. Eivät kristityt tällöin varaa avioliittoa vain omaan käyttöönsä vaan sanovat miten näkevät asian. Se ei tietenkään tarkoita sitä etteikö ei-kristityt voisi sitten muuttaa itselleen koko avioliiton käsitettä mutta tätä kristityt eivät voi olla tukemassa koska he eivät voi tukea asioita jotka heidän maailmankatsomuksesta käsin ovat synnin tukemista.

Kristityt kyllä tietävät sen että Kristuksen evankeliumin saarnaaminen saa aikaan vainoja kristittyjä kohtaan. Ihmiset tulevat vihaamaan ja vainoamaan kristittyjä koska kristityt julistavat ihmisille Kristuksen rakkauden evankeliumia. Ihmiset vainosivat ja vihasivat Herraa Jeesusta koska Jeesus paljasti ihmisten pahat teot ja käski ihmisiä tekemään parannuksen. Ihmiset vihasivat Jeesusta koska Jeesus rakasti ihmisiä ja saarnasi heille parannuksen sanomaa jotta ihmiset olisivat kääntyneet pahuudesta joka johtaa tuhoon. Samoin ihmiset tulevat vihaamaan Herran Jeesuksen opetuslapsia jotka seuraavat Herraansa.

Joh.15:18 (Jeesus) Jos maailma teitä vihaa, niin tietäkää, että se on vihannut minua ennen kuin teitä.
15:19 Jos te maailmasta olisitte, niin maailma omaansa rakastaisi; mutta koska te ette ole maailmasta, vaan minä olen teidät maailmasta valinnut, sentähden maailma teitä vihaa.
15:20 Muistakaa se sana, jonka minä teille sanoin: 'Ei ole palvelija herraansa suurempi.' Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat; jos he ovat ottaneet vaarin minun sanastani, niin he ottavat vaarin teidänkin sanastanne.
15:21 Mutta kaiken tämän he tekevät teille minun nimeni tähden, koska he eivät tunne häntä, joka on minut lähettänyt.
15:22 Jos minä en olisi tullut ja puhunut heille, ei heillä olisi syntiä; mutta nyt heillä ei ole, millä syntiänsä puolustaisivat.
15:23 Joka vihaa minua, se vihaa myös minun Isääni.
15:24 Jos minä en olisi tehnyt heidän keskuudessaan niitä tekoja, joita ei kukaan muu ole tehnyt, ei heillä olisi syntiä; mutta nyt he ovat nähneet ja ovat vihanneet sekä minua että minun Isääni.
15:25 Mutta se sana oli käyvä toteen, joka on kirjoitettuna heidän laissaan: 'He ovat vihanneet minua syyttä.'

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #66

Torppa nyt kiistää varanneensa avioliiton vain kristittyjen käyttöön. Kuitenkin hän aiemmin kirjoitti: "...miksi avioliitto ei olisi Raamatun ilmoittama käsite. Avioliitto käsite nousee Raamatusta 1.Mooseksen kirjasta johon Herra Jeesus myös viittasi puhuessaan miehen ja vaimon liitosta.
Tämä Raamatullinen käsite avioliitosta on ajan myötä levinnyt myöskin ei kristilliseen yhteiskuntaan mutta tämä käsite tuli ihmisille Raamatun kautta - sen perusta on Raamatussa.", "Suomessakin avioliitto on alkujaan käsitetty kristilliseksi pyhäksi liitoksi.", "Se täytyy muistaa että koko avioliitto käsitys perustuu alkujaan myös Raamatun ilmoitukseen. "Ei kristityt haluavat itselleen Raamatulliseen maailmankatsomukseen perustuvan "avioliitto" käsitteen...", "Avioliitto on Jumalan lahja ..." ja niin edelleen. Oikeasti kuitenkin avioliitto on Abrahamia vanhempi juttu ja tunnetaan myös sellaisten kansojen keskuudessa jotka eivät ole koskaan kristinuskosta kuulleetkaan.

Torppa varaa kristityille oikeuden kertoa mitä mieltä ovat avioliitosta. Se on ihan oikein. Heillä on siihen oikeus. Silloin heidän täytyy käyttää ilmaisuja kuten "minun mielestäni", "meidän mielestämme" tai "kristittyjen mielestä". Torppakin muistaa aika-ajoin niin tehdä kun häntä muistuttaa mutta yleensä han aloittaa Jahven tuomiolla.

Toisaalta kun Torppa ja muut kristityt käyttävät sananvapauttaan oman uskonsa propagoimiseen, heidän tulisi muistaa, että muilla on myös sananvapautensa tuoda ilmi kristittyjä vastustavat kantansa ja vastata.

Torppa vetää tähänKIN asiaan kristittyjen sorto -kortin. Se alkaa kuulostaa vän samalta kuin inflaation kärsinyt natsi-kortti. Ja toiosaalta on muistettava, että kristittyjä ei ole missään vainottu vain kristinuskon tähden vaan siitä, että he eivät ole suostuneet yhteiskunnan yhteisiin sääntöihin. Niin esimerkiksi niin monasti esiinvedetyssä muinaisessa Roomassa. Silloin yleensä aina on seurauksena yhteiskunnan painostustoimet sääntöjen rikkojia vastaan..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset