mikaeltorppa Ymmärtäkää, te kansan järjettömät, ja te tomppelit - milloin te tulette järkiinne? Joka on korvan istuttanut, hänkö ei kuulisi? Joka on silmän luonut, hänkö ei näkisi? Ps. 94:8-9

Tiede tukee Raamatun ilmoitusta elämästä

  • Elämä syntyy vain elämästä - muuta havaintoa ei ole kokeellisen tieteen valossa
    Elämä syntyy vain elämästä - muuta havaintoa ei ole kokeellisen tieteen valossa

FAKTAT OVAT KREATIONISTIEN YSTÄVIÄ 

Raamattu opettaa että Jumala loi eläimet ja ihmisen kerralla valmiiksi. Raamattu opettaa että Jumala on iankaikkinen elämä. Raamatun mukaan Jumala on antanut elämän niin ihmisille kuin kaikille eläimille ja kasveille. Raamatun mukaan elämä alkaa siis vain elämästä. Raamattu opettaa myös että Jumala loi elämän vain maapallolle.

Evolutionistit uskovat että elämä on syntynyt elottomasta aineksesta. Evoluutio perustuu uskomukseen että vain aine-energia on aina ollut olemassa ja että elämän takana on ohjaamaton evoluutioprosessi molekyyleistä ihmisiin. Evolutionistit myös uskovat että elämää voisi olla maapallon ulkopuolella kunhan olosuhteet ovat vain samanlaiset kuin maassa.

 

KUMPI OSUU OIKEAAN RAAMATUN ILMOITUS VAI EVOLUTIONISTIEN USKOMUKSET KOKEELLISEN TIETEEN VALOSSA...

Elämä tarvitsee tietokoodin DNA:n. Kemikaalit eivät synnytä elämän tietokoodia samoinkun paperi ja painomuste eivät kirjoita kirjaa.

Matti Leisola Bioprosessitekniikan emeritusprofessori: (lainaukset kursiivilla"Uskottavia malleja RNA ja DNA-molekyylien synnylle ei ole olemassa. Emme siis tiedä edes miten DNA:n kemiallinen rakenne on voinut syntyä ohjaamattomissa kemiallisissa reaktioissa. - Nukleiinihappojen ja tässä tapauksessa RNA:n muodostumista sattumanvaraisten kemiallisten reaktioiden tuloksena ei ole pystytty osoittamaan. RNA-maailmalla ei siten ole mitään todellista perustaa"

Mikrobitutkija bioprosessitekniikan emeritusprofessori Matti Leisola joka on tutkinut noin 40 vuotta kokeellista luonnontiedettä sanoo myös: "Elämä voi syntyä vain elämästä. Muuta havaintoa meillä ei ole. Kaikki kemiallisen evoluution teoriat ovat vararikossa ja jopa materialistisesti ajattelevat tutkijat pitävät elämän syntyä ongelmana, jota ei ehkä koskaan ratkaista.

Kokeellinen tutkimus on vahvistanut teoreettiset arviot darvinistisen mekanismin kyvyttömyydestä synnyttää uutta proteiinirakenetta edes nopeasti lisääntyvässä bakteeripopulaatiossa. Proteiinin rakennetta voidaan muunnella mutta sen perusrakenteen rikkominen johtaa evoluution kannalta umpikujaan eikä edes systemaattinen vaiheittainen pyrkimys muuttaa rakenne tai funktio toiseksi ole onnistunut.

On todisteiden vastaista väittää että uusdarvinistinen mekanismi synnytti uusia entsyymejä eliökunnan historiassa. Darwinin kuvittelema innovaatiokone ei toimi kun se pannaan testiin”. (Emeritusprofessori bioprosessitekniikka, Matti Leisola).

Kokeellinen luonnontiede on osoittanut sen ettei elämä synny kuin elämästä. Muuta havaintoja ei ole. Sekä kokeellinen luonnontiede on osoittanut että darvinismilla ei ole mekanismia toteuttaa sitä mitä evoluutioteoria opettaa.

 

Koko kirjoitus on yhdistyksemme sivulla - Kokeellinen tiede tukee Raamatun ilmoitusta elämästä


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Evoluutioteoria koskee vain lajien kehittymistä ja uusien syntymistä. Se on ihan eri asia kuin elämän synty. Elämän synnystä tiede ei ole vielä todistanut mitään muuta kuin joskus pari-kolme sataa vuotta sitten, että elämää ei synny itsestään. Eli taudit eivät sikiä kuumennetusta paskasta, kuten aikoinaan todistettiin ja kehitettiin kuumentamiseen perustuva sterilointi.

Elämän syntymistä vielä ihmeellisempi asia on tietoisuuden, subjektiivisen kokemisen, syntyminen. Tiede ei edes tiedä mitä tietoisuus on. Ja voiko tietoisuutta olla ilman materiaalia, energiaa tai elämää.

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Mitä enemmän tiedät sen enemmän ilmenee lisäkysymyksiä joihin ei löydy vastausta eli tieto lisää tuskaa.

Seppo Hildén

"Raamattu opettaa että Jumala loi eläimet ja ihmisen kerralla valmiiksi."

Jumalakaan ei ole erehtyväinen, sillä nainen ei kyllä tainnut kerralla tulla valmiiksi, sen verran siinä vieläkin on puutteita minun (ja uskoisin muutaman miljardin muun miehen) mielestä.

En jaksa alkaa luettelemaan puutelistaa, mutta Jumala, jos ole kuulolla jua mahdollisesti aiot kokeilla samanlaista elämän tekoa jollekin muulle planeetalle, niin korjaatko siellä naista hieman paremmaksi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ja jos Raamattua lukee tarkasti niin nainen luotiin kahteen kertaan.

Seppo Hildén

Mitä, eikä sittekään saatu tuon parempaa aikaiseksi? Värkeissä onnistuttiin mutta tuo luonne meni pahasti pieleen.

mikael torppa

Juhani;

Raamatussa ei luoda naista kahdesti. 1.Mooseksen kirjassa kerrotaan luomisen yleiskuvaus ensimmäisessä luvussa ja toisessa luvussa kerrotaan sitten tarkemmasti miten tämä sama ihmisen luominen tapahtui.

On virhepäätelmä - päätellä että yleiskuvauksen tarkennus olisi toinen erillinen tapahtuma.

Käyttäjän VesaHytnen kuva
Vesa Hytönen
Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Raamattu opettaa myös että Jumala loi elämän vain maapallolle."

Niinkö tosiaan? Eli jos joskus havaitaan Maapallon ulkopuolista elämää, niin sekö todistaa kristinuskon tai ainakin siis Raamatun vääräksi?

mikael torppa

Jos joskus löydettäisiin planeetta johon olisi evoluution kautta kehittynyt elämää niin tällöin evoluutio olis totta ja Raamattu virheellinen.

Todistusaineisto (tieteelliset havainnot ja tosiasiat) kuitenkin osoittaa että Raamatun ilmoitus oli oikeassa. Tietysti ihmiset jotka eivät usko Raamattua saavat toivoa että joskus löytyisi todisteita maapallon ulkopuolisesta elämästä mutta toiveet ja uskomukset eivät ole tieteellisiä todisteita ja tosiasioita. Faktat ovat kreationistien ystäviä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Sitä emme varmaankaan saisi koskaan tietää miten se elämä sille toiselle planeetalle on kehittynyt, joten oleellisin kysymys kuuluukin, että jos ylipäätään löytyy elämää Maapallon ulkopuolelta, niin todistaako se Raamatun vääräksi?

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

"Tietysti ihmiset jotka eivät usko Raamattua saavat toivoa että joskus löytyisi todisteita maapallon ulkopuolisesta elämästä."
Paavalin kirjeessä Efesolaisille (6:12) sanotaan, että meillä on käynnissä taistelu "avaruuden pahoja henkiä vastaan". Ovathan nekin luotuja, vaikka ovatkin maapallon ulkopuolisia olentoja!

Kalevi Wahrman

Haluatko VAIHTOEHTOISTA tietoa?

Lähetä sähköposti: kalevi.wahrman@pp.inet.fi

Saan useiden listojen ja purkkien postia joita välitän tekemilleni listoille
jonkinverran valikoiden. Periaatteena on välittää tietoa jota ei "hesari"
julkaise, tai ainakin syventää sitä. Osoitteita tulee minulle lähetyteistä
posteista ja pyynnöistä liittää postitulistaani.
Uusin ja täydennän ehtiessäni listoja. Pyynnöstä poistan
osoitteen listalta.
Listoillani on laaja kirjo ihmisiä jotka eri
syistä tarvitsevat/haluavat vaihtoehtoista tietoa.
Terveisin
Kalevi Wahrman
Leipurinmäki 2 B 06650 Hamari
puh. 040 5523099

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Torppa lohkaisee: "Jos joskus löydettäisiin planeetta johon olisi evoluution kautta kehittynyt elämää niin tällöin evoluutio olis totta ja Raamattu virheellinen."

Löysin sellaisen planeetan, jalkojeni alta. Melko helppo tehtävä ;D

Ps. Se että jotain ei vielä 2014 tiedetä, ei siis millään hokuspokus ilveellä tarkoita että jonkinlainen näkymätön jumala olisi elämän takana. Melkoisen hättänen päätelmä tämä, mikä toki toimi viellä joitakin tuhansia vuosia sitten, kun maailmasta ei tiedetty tasan niin paljoa mitään. Ei aikaakaan niin elämää löytyy mualta, veikkaan ihan riesaksi asti. Olen tosin ollut aina huono veikkauksessa, mutta se on taas eri tarina ;D

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Nykyisten tutkimustulosten (ainakin niiden mitä minä olen lukenut) mukaan elämä maapallolla on syntynyt vain yhden kerran. Kaikki geenijäljet johtavat yhteen alkueläimeen. Jos elämä syntyisi helposti, alkusyntyjä pitäisi olla useita, mutta kun ei ole. Elämän synty näyttäisi olevan ainutkertainen tapahtuma, saatamme hyvin todennäköisesti olla yksin koko maailmankaikkeudessa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Tällä hetkellä oleva elämä on samasta alusta kehittynyttä, mutta ei se millään muotoa poista mahdollisuutta useampaan alkusyntyyn. Ne ovat vain kuolleet sukupuuttoon, ennen kuin ne ehtivät kehittyä edes alkeellisiksi eliöiksi. Tuntemamme elämä on hiiliyhdisteiden kemiaa, ja hiili muodostaa erilaisia yhdisteitä erittäin hanakasti. Siksi ns. valistunut arvaus nykyään on käsittääkseni semmoinen, että elämä on maailmankaikkeudessa hyvin tavallista, mutta monisoluinen ja erityisesti älyllinen elämä huomattavasti harvinaisempaa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #14

Joskus lapsena olin hyvin pettynyt, kun ensimmäiset Mars-luotaimet eivät löytäneet Marssista elämää. Alan tutkijoiden on pakko arvata, että elämä maan ulkopuolella on yleistä, muuten motivaatio loppuisi ja tutkimusta ei rahoitettaisi. Kolumbuskin liioitteli Intiaan purjehtimisen helppoutta. Joka tapauksessa maapallon ulkopuolisen elämän etsiminen on mielenkiintoinen projekti ja sellaisia tutkimuksia kannattaa rahoittaa. YouTubesta löytyy aiheesta mielenkiintoisia dokumentteja.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Torppa kirjoittaa edelleen innokkaasti aiheesta, josta hänen tietonsa ovat jokseenkin olemattomat. Mikään tunnettu luonnonlaki ei estä elämän syntymistä ilman yliluonnollisen olennon puuttumista asiaan. Ainoat estävät tekijät ovat ne, joita Torppa yrittää kaivella Raamatusta, kirjasta, jota hän ei edes tunne.

1. Moos. 1:27: "Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät." Tämä tapahtui kuudentena päivänä, kun muu luonto oli jo valmis.

1. Moos. 2:4-25: Luomisjärjestys: maa ja taivas, Aatami, puut ja kasvit, villieläimet ja taivaan linnut, Eeva.

Torpan logiikka on perin herkullista, koska hän sattumoisin todistaa, että Jumalaa ei ole olemassa. Yhdestäkään jumalolennosta ei nimittäin ole havaintoja, eikä mikään tieteellinen koe ole osoittanut minkään jumalolennon olevan olemassa. Faktoihin mieltyneenä henkilönä Torppa luonnollisesti soveltaa samoja metodeja myös omiin uskomuksiinsa.

mikael torppa

Geenivalintateorian luoja George C Williams sanoo asian näin:

"Geeni on informaatiopakkaus ei esine. Emäsparien järjestys DNA-molekyylissä määrää geenin. Mutta DNA-molekyyli on välikappale se ei ole viesti. Eron säilyttäminen välikappaleen ja viestin välillä on ehdottoman välttämätöntä ajatusten selkiyttämiseksi evoluutiosta. Kun biologiassa puhutaan geeneistä, perimästä ja geenistöstä niin silloin on kyse informaatiosta ei fyysisestä, objektiivisesta todellisuudesta".

Informaatiotutkija Werner Gitt on sanonut: ”Ei tunneta luonnon lakia, jonka avulla aine voisi synnyttää informaatiota, ei tunneta mitään fyysikaalista prosessia eikä aineellista ilmiötä, joka voi tehdä tämän.”

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Torppa on myynyt logiikkansa uskontoalttarille. Ihan hyvä arvio esim. tähtien määrästä on 5-10 kertaa kaikki maapallon hiekanjyväset. (Kuitenkin, yhdessä hiekanjyväsessä on enemmän atomeita, kuin mitä on tuo kaikkien tähtien määrä, näin kuriositeettina mainittakoon).

Todennäköisyys että ainoastaan universumin yhden ainokaisen tähden ympärillä kieppuvalla kivellä on ainoastaan elämää, on luokkaa "häviävän pieni". Olemme löytäneet kaikki elementit "tuolta" mitä on "täällä".

Välimatkojen ja laitteistojen kehittymättömästä nykytilasta johtuen emme ihan viellä pysty todistamaan elämäilmiön levinneisyyttä kanssamatkustajillemme. Ajan kysymys siis on, kun saamme muunlaisiakin vastauksia, muualtakin kuin vain joidenkin paimentolaisten teksteistä ;D Toivottavasti meillä lajina on aikaa siihenkin, 99,99% eläinlajeista on mennyt jo manan majoille, kauan kauan aikaa sitten.

Vuoronumero... ok, siellä hoi, seuraava ;o

mikael torppa

Informaatiotutkija Werner Gitt on sanonut: ”Ei tunneta luonnon lakia, jonka avulla aine voisi synnyttää informaatiota, ei tunneta mitään fyysikaalista prosessia eikä aineellista ilmiötä, joka voi tehdä tämän.”

1.Moos.1:24 Ja Jumala sanoi: "Tuottakoon maa elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, karjaeläimet ja matelijat ja metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan." Ja tapahtui niin:
1:25 Jumala teki metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja karjaeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikki maan matelijat, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

1.Moos.1:30 Ja kaikille metsäeläimille ja kaikille taivaan linnuille ja kaikille, jotka maassa matelevat ja joissa on elävä henki, minä annan kaikkinaiset viheriät ruohot ravinnoksi." Ja tapahtui niin.

Jumala on antanut elävän hengen kaikille eläville eliöille. Näin Raamattu todistaa kokeellisen luonnontieteen havainnon elämä syntyy vain elämästä.

Jumala teki eläimet lajiensa mukaan niin kuin sana sanoo - eli elämä syntyi iankaikkisesta elämästä Jumalasta. Raamattu ilmoittaa Johanneksen evankeliumin alussa että Jeesus jonka kautta kaikki on tehty on Sana. Tämä symbolisoi "tietoa" sillä sana on tiedon lähetysmuoto. Jumala antoi biologisen tiedon eliöille. Tiedon jota materia ja energia eivät voi informaatiotutkija Werner Gittin mukaan tuottaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Torppa yrittää todistaa Werner Gittin tunnustamalla tietämättömyydellään omia uskomuksiaan oikeaksi. Ei se kuitenkaan oikeasti niin mene. Gittin tietämättömyys on vain tietämättömyyttä jonka monet jakavat hänen kanssaan, ainakin toistaiseksi. Se ei todista yhtään teoriaa tai uskomusta todeksi.

Seppo Hildén

Mikael, vaikka olenkin omanlaatuinen ateisti (meillä on Jumalan kanssa sellainen työnjako, että se pitää huolen omista asioistaan ja minä omistani) niin arvostan vaivannäköäsi selittää meille jumalattomille yhä uudelleen, kärsivällisesti ja perustellen oman näkemyksesi asioista.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Miten vain Amerikasssa tavattavat eläimet pääsivät arkkiin?

Miksi Jumala huijasi kivikauden esineillä luoden ne?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset