mikaeltorppa Ymmärtäkää, te kansan järjettömät, ja te tomppelit - milloin te tulette järkiinne? Joka on korvan istuttanut, hänkö ei kuulisi? Joka on silmän luonut, hänkö ei näkisi? Ps. 94:8-9

Laktoosi-intoleranssi on ihmisille suojaksi

  • Aiheuttaako maidonjuonti sinulle vatsakipuja? Ei hätää - olet normaali!
    Aiheuttaako maidonjuonti sinulle vatsakipuja? Ei hätää - olet normaali!

LAKTOOSI-INTOLERANSSI     

Laktoosi-intoleranssista kärsivät henkilöt eivät voi nauttia suuria määriä laktoosia eli maitosokeria sisältäviä tuotteita. Laktoosi-intoleranssissa laktoosia eli maitosokeria sisältävät ruoka-aineet, tärkeimpänä maito ja maitotuotteet, aiheuttavat ruoansulatuskanavan oireita, kuten ilmavaivoja, turvotusta ja vatsakipuja. Laktaasientsyymin väheneminen alkaa imeväisiän jälkeen ja on normaaliin kehitykseen liittyvä ilmiö. Ilmiö on tavallinen myös muilla nisäkkäillä. Jonkinasteinen laktoosi-intoleranssi on suurimmalla osalla maailman väestöä.

 

GEENIVIRHE

Leena Peltonen Kalifornian yliopistosta Los Angelesista on kirjoittanut: 

"Uskomme, että löytämämme muunnos on geenin alkuperäinen muoto. Se muuttui maitotuotteita hyväksyväksi, kun entisajan ihmiset aloittivat maidon tuottamisen."

- "Minusta se on kiehtovaa. Ihmiset pitävät laktoosi-intoleranssia sairautena, mutta se oli alunperin kaikilla."

Laktoosi-intoleranssi on alunperin ollut kaikilla koska se on geenin normaalimuoto. Vauvana ihmisen elimistö tuottaa laktaasi-entsyymiä joka pilkkoo laktoosia. Tämän vuoksi vauvat voivat juoda normaalista maitoa. Normaalisti laktaasi-entsyymiä tuottava säätelygeeni vähentää entsyymin tuottamista imeväisiän jälkeen ja lopettaa sen noin 5 vuoden ikään mennessä.

Kuitenkin monet Suomalaisetkin voivat jouda oireitta maitoa aikuisena - heillä ei ole laktoosi-intoleranssia. Tämä johtuu geenivirheestä jossa laktaasi-entsyymin tuottamisesta vastaava säätelygeeni on vioittunut eikä siksi pysty lopettamaan laktaasi-entsyymin tuottamista. Geenivirheessä tapahtui laktaasi-entsyymin säätelymekanismin spesifisyyden (tarkkuuden) menetys ja näin geenivirheen (mutaation) johdosta säätelymekanismi ei enään toimi ja laktaasi-entsyymin tuottaminen jatkuu.

Jos sinulla on laktoosi-intoleranssi etkä voi juoda maitoa niin olet normaali - jos taas pystyt juomaan maitoa niin olet mutantti. Minä olen itse mutantti sillä minun laktaasi-entsyymin säätelymekanismi on rikkoontunut mutaation (geenivirheen) seurauksena ja siksi pystyn juomaan aikuisena maitoa ilman oireita.

 

ONKO KYSEESSÄ HYÖDYLLINEN MUTAATIO

Evolutionistit sanovat että ihmisen laktoosi-intoleranssin poistuminen mutaation seurauksena todistaa että hyödyllisiä mutaatioita on olemassa. Laktoosi-intoleranssin puuttuminen voi olla kapea-alaisessa ympäristöolosuhteessa hyödyllinen. Eli jos esimerkiksi tulee pula juomavedestä mutta maitoa olisi tarjolla niin tällöin janonsammuttamiseen olisi hyötyä laktoosi-intoleranssin puuttumisesta. Kyseessä on samanlainen hyöty kuin se että kovakuoriaiselta on rappeutunut siivet pois ja siksi se ei lennä tuulen mukana niin helposti mereen ja huku. Eli tietyissä poikkeuksellisissa olosuhteissa kyseisestä (jo olemassa olevaa informaatiota tuhoavasta) muutoksesta voi olla hyötyä mutta vain tietystä (hyödyn) näkökulmasta katsottuna.

Mutaatio joka tuhosi laktaasi-entsyymin säätelymekanismin on kuitenkin informaatiota tuhoava mutaatio. Tämä geenivirhe rikkoi jo olemassa olevan ominaisuuden eli säätelymekanismin. Tämä virhe ei tuo mitään uutta perimään vaan se ainoastaan rikkoo jo olemassa olevaa. Kaikilla iIhmisillä on normaalisti jo olemassa kyky tuottaa laktaasi-entsyymiä vauvoina. Eli tämä mutaatio ei tuo tätä kykyä sillä se on normaalisti jo kaikilla olemassa vauvoina - myös niillä joilla on vanhempana laktoosi-intoleranssi. Sen sijaan mutaatio rikkoo normaalisti toimivan laktaasi-entsyymin säätelymekanismin jonka tulisi normaalisti lopettaa laktaasi-entsyymin tuottaminen varhaislapsuuden jälkeen. Tämän seurauksena laktaasin tuottaminen ei lopu.

Tämä mutaatio on informaatiota tuhoava sillä se tuhoaa laktaasi-entsyymin säätelyä vastaavan mekanismin. Informaatiota tuhoavilla mutaatioilla ei voida perustella mikrobista ihmiseksi evoluutiota koska se on suuntana päinvastainen mitä kehitysoppi tarvitsisi toimiakseensa. Evoluutio tarvitsee muutoksia jotka kehittävät uutta informaatiota - ei muutoksia jotka tuhoavat jo olemassa olevaa informaatiota.

 

MIKSI NORMAALITILA ON LAKTOOSI-INTOLERANSSI

British Medical Journal -lehdessä julkaistun ruotsalaistutkimuksen mukaan maito ei suojaa luunmurtumilta. Sen sijaan maidolla saattaa olla paljon vakavampi haittavaikutus.

Professori Karl Michaëlsson tutkimusryhmineen selvitti maidon ja oksidatiivisen stressin eli hapetusstressin ja kohonneiden tulehdusarvojen välistä yhteyttä. 

Tutkimustulosten mukaan maidon runsas käyttö näyttäisi olevan yhteydessä kohonneeseen kuolemanriskiin. Tutkimusryhmä epäilee, että syynä tähän ovat maidon sisältämät sokerit, laktoosi ja galaktoosi. Maidolla on uusien tutkimusten mukaan suurempia haittavaikutuksia kuin ns; hyötyä. Runsas maidonjuonti voi kohottaa kuolemanriskiä. 

Mistä tämä kaikki data nyt kertoo? Se kertoo selkeästi siitä että Luoja Jumala on luonut ihmisille alunperin laktaasi-entsyymin säätelymekanismin jonka tulee lopettaa laktaasi-entsyymin tuottaminen varhaislapsuuden jälkeen. Näin siksi että runsas maidonjuonti on epäterveellistä ja siksi Jumala on luonut ihmiselle normaalitilaksi laktoosi-intoleranssin joka varoittaa ihmistä juomasta maitoa liikaa tuottamalla oireita maidon juonnista. Laktoosi-intoleranssin puuttuminen on siis haitallinen mutaatio koska se tuhosi mekanismin jonka tehtävä oli estää ihmistä juomasta maitoa vahingollisesti.

Jumalan luoma laktoosi-intoleranssi on ihmiselle suojaksi ja turvaksi sillä sen tehtävä on varoittaa ja estää ihmistä juomasti niin maitoa että se aiheuttaisi kuolemanriskin. Luoja on todella viisas ja mahtava kun hän on luonut tällaisen varoitusmekanismin ihmisille. Elämme kuitenkin syntiinlankeamuksen jälkeisessä kirotussa maailmassa jossa tapahtuu koko ajan enenevässä määrin mutaatioita -geenivirheitä jotka tuhoavat niitä Jumalan luomia hyviä ominaisuuksia jotka on tarkoitettu meille hyödyksi. Luoja Jumala on luvannut kuitenkin vielä ennallistaa kaikki alun hyvän mukaiseksi niille jotka tahtovat rakastaa Häntä. Kun uskot Herraan Jeesukseen niinkuin Raamattu opettaa niin saat Jumalan armosta elää vielä uudessa Jerusalemissa jossa ei ole oleva enään murhetta eikä parkua eikä kipua.

 

LÄHTEET:

Can’t drink milk? You’re “normal”! - How mutations cause lactose tolerance in adults

Maidon sietokyky johtuu 'geenivirheestä'

Laktoosi-intoleranssi

Tutkimus: Runsas maidonjuonti voi olla yhteydessä ennenaikaisen kuoleman riskiin

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän EemilWallin kuva
Eemil Wallin

Tieteellisesti kohorentti ja kaikinpuolin mainio teksti, jonka potentiaali valaista ihmiskuntaa oikeasti uhkaavalta ilmastonmuutokselta on käännetty kristilliseen näkökantaan. Lisäksi maininta "informaation tuhosta" on lievästi harhaanjohtava, mikä kirjoittajan tulisi nähdä:

Evoluutio on prosessi, jossa eliö sopeutuu elinympäristöönsä erilaisten kykyjen avulla. Nisäkkäiden kyky maidon tuottamiseen mahdollistaa imeväiselle helpon tavan ravinnon saantiin. Kun yksilö vanhenee, se ei enää juo maitoa, joten sillä ei ole tarvettakaan ylläpitää maidon prosessointimahdollisuutta.

Ihminen on kiistattomasti maailman herra, ja samalla ihmeellisin eläin. Ihmisellä (homo sapiens) ei ole muihin kädellisiin verrattuna mitään parempaa kykyä kuin sen äly. Ihmisen älyn avulla on koko maailma valjastettu sen hyödyksi. Tässä tapauksessa ihminen on kyennyt ymmärtämään sen mahdollisesti tulevaisuudessa kohtaama kato-aika, ja näin se on varautunut siihen juomalla maitoa aikuisiässä. Ihminen sopeutuu "maito-ympäristöön" ja muuttuu. Tällä ajan hetkellä mutaatio on positiivinen.

Nykyään ihmisellä on enemmän tietoa maidosta, ja älykkyytensä ansiosta ihminen voi päättää, tulisiko sen juoda maitoa tulevaisuudessa. Tällä ajan hetkellä mutaatio nähdään negatiivisena, mutta tieteellisen prosessin ansiosta tiedämme että se on ollut joskus positiivista.

Tekstin kirjoittaja erehtyy "informaation" laadullistamisessa ajan suhteen, ja epäonnistuu loppujen lopuksi tuomaan parempaa viestiänsä esiin maidon haitoista runsaassa käytössä, ja sen yhteiskunnallisista vaikutuksista ilmastonmuutokseen liittyen. Myös lievästi keikkuva tyyli tieteen ja kristinuskon utopioiden välillä lakaisee tekstiltä suorastaan jalat alta. Voisinkin tässä lopussa todeta, että kaikki ihmiset ovat mutantteja sillä ihminenhän on tunnetusti muuttunut apinasta ihmiseksi.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Nyt se tiede taas kelpaakin Torpalle kun löytyi joku aasinsilta omaan maailmanselitykseen. Koska tiede korjaa itseään, luultavasti ensi vuonna maito on taas ihan superjuomaa. Uskaltaiskohan sitä vaikka lasillisen... Nam ; D Ps. Mutta tähtitieteilijät eivät edelleenkään tiedä mistään yhtään mitään, ei hyvää päivää :@

Mika Räsänen

Hyla-tuotteet ovat syntiä? Valio on joku ilmestyskirjan pedoista? Tekniikan tohtori Matti Harju roviolle kun keksi/johti ryhmää joka keksi miten se laktoosi voidaan erottaa maidosta...? Kun jumala ei halunnut sitä maitoa juotavaksi alun alkaenkaan? Jännä, raamatussa kuitenkin rikotaan sitä tahtoa...

"Hän toi tuoretta voita, maitoa ja palvelijan valmistaman vasikan, asetti ruoan vieraittensa eteen ja jäi puun alle seisomaan ja palvelemaan heitä heidän syödessään." 1.Moos 18:8

Aihe on kaksijakoinen, kuten aina... Kalsiumilla (jota maidossa kovasti on) on myös positiivisia vaikutuksia täydelliseen vartaloomme esimerkiksi osteoporoosin ehkäisyssä. Sen kun vielä yhdistää auringosta saatavaan D-vitamiiniin (joka on täydellisesti myös luotu), niin ei voi kuin kummastella miten se täydellinen suunnittelu oikein menee ja millä logiikalla...

Ja vaikea on tästä argumentoinnista taas tieteellisesti johtaa (kokeellisella menetelmällä) samaa johtopäätöstä, että yksinkertaisin ja todennäköisin ratkaisu geenin toimintaan löytyy yliluonnollisesta olennosta...

Komppaan Jari Rajalaa, on kummallista miten välillä biologia on ihan pielessä, mutta välillä se on kiistaton todiste jostain. Jännän äärellä ollaan.

Käyttäjän AnttiKoivula1 kuva
Antti Koivula

Ominaisuus joka ei katoakkaan iän myötä tuhoaa informaatiota? Taas hieman vaikeuksia ymmärtää, eli jos geenin antama ohje muuttuu, missäkohtaa informaatio vähenee, niinsanotun ojalan laskuopin mukaan informaation määrä pysyy neutraalina, eli ylläpidä-käsky laktaasientsyymin tuotannosta ei muutukkaan sammuta tuotanto käskyksi.

Melkolailla typeryyden huipentuma väitää että maitoa juodaan nesteytyksen takia. Mistä väitteen esittäjä kuvittelee maitoa tuottavien eläinten juovan? Esimerkiksi lehmä tarttee aikalailla paljon vettä päivänmittaan. Tietysti kameli nyt on asia erikseen, mutta eiköhän sitä maitoa ja maitotuotteita ole käytetty energiaksi, ravinnoksi, esimerkiksi lehmän maidossa on rasvaa likemmäs 5% että aika tukevaa janojuomaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset