mikaeltorppa Ymmärtäkää, te kansan järjettömät, ja te tomppelit - milloin te tulette järkiinne? Joka on korvan istuttanut, hänkö ei kuulisi? Joka on silmän luonut, hänkö ei näkisi? Ps. 94:8-9

Moderni geenitiede torppaa ihmisen ja simpanssin sukulaisuuden

  • Modernin geenitieteen johdosta sukulaisuussuhde ihmisen ja simpanssin Y-kromosomien välillä on hajonnut käsiin
    Modernin geenitieteen johdosta sukulaisuussuhde ihmisen ja simpanssin Y-kromosomien välillä on hajonnut käsiin

VANHA ”IHMISET JA SIMPANSSIT OVAT 99% SAMANLAISIA” –  VÄITE ON MENNEEN TALVEN LUMIA

Tutkijat eivät olleet valmistautuneet siihen mitä he löytäisivät kun he saivat sekvensoitua (määrittää DNA:n emäsparien ("kirjainten") järjestys) simpanssin Y-kromosomin jonkin aikaa sitten ja vertasivat sitä ihmisen Y-kromosomiin.

Massachusettsissa sijaitsevan Cambridgen Whitehead Institude for Biomedical Research:n (Whiteheadin instituutti biolääketieteelliselle tutkimukselle) David Page sanoi: "Y on täynnä yllätyksiä". Dr Page ja hänen työryhmänsä olivat juuri saaneet selville että simpanssin ja ihmisen Y-kromosomit ovat "kauhistuttavan erilaisia toisistaan".

Miksi Dr Page käytti sanaa "kauhistuttavan"? Koska hän uskoo evoluutioon - siihen että simpanssit ovat meidän lähimpiä kehitysopillisia sukulaisiamme. Mutta Pagen työryhmä huomasi että simpanssin Y-kromosomissa oli vain kaksi kolmasosaa erilaisten geenien tai geeniperheiden määrästä verrattuna ihmisen Y-kromosomiin ja vain 47% proteiineja koodaavia osia ihmiseen verrattuna. Lisäksi yli 30%:lta simpanssin Y-kromosomista puuttuu vastaava osa ihmisen Y-kromosomissa ja toisinpäin.

Nähtyään nämä ja muut jyrkät eroavuudet Y-kromosomien välillä - Page sanookin nyt: "sukulaisuussuhde ihmisen ja simpanssin Y-kromosomien välillä on hajonnut käsiin." (Y chromosome shock)

 

Y-KROMOSOMI

Geenitutkija Robert Carter kertoo y-kromosomista seuraavaa: "Modernin genetiikan löydöksistä olemme oppineet y-kromosomin olevan pääohjauskytkin, joka vaikuttaa tuhansien muiden geenien toimintaan kaikissa muissa kromosomeissa. Sen vaikutus on niin perustavanlaatuinen, että se saa aikaan miesten ja naisten välisen eron. Y- kromosomi on erittäin tärkeä myös sukulaisuuden ja evoluution tutkimuksessa, johtuen sen periytymisestä yksin isän kautta. Käyttäen y-kromosomin sekvenssi dataa, voidaan muodostaa sukupuu y-kromosomeista ja käyttää sitä kuvaamaan ihmisten historiallisia muuttokuvioita ympäri maailmaa. Varhainen tutkimus selvitti että kaikilla ihmismiehillä on erittäin samanlaiset y-kromosomit. Tämä on johtanut päätelmään siitä, että koko maailman väestöllä on yksi yhteinen kantaisä, jota kutsutaan y-kromosomi Aatamiksi." (Robert Carter - chimp-y-chromosome)

 

Y-KROMOSOMI DATA ON TODISTUSAINEISTOA SEN PUOLESTA ETTÄ IHMISET JA SIMPANSSIT OVAT HYVIN ERILAISIA 

Geenitutkija Robert Carter kirjoittaa: "Puolella simpanssin amplioninic-sekvenssistä ja 30%:lla koko MSY:stä ei ole vastinetta ihmisen MSY:ssä ja päinvastoin. Nämä erot ovat suuria. 

30%:n ero ihmisen ja simpanssin MSY-alueiden välillä oli shokki (evolutionisteille). Tämän kokoista eroa odotettiin ihmisen autosomien ja suunnilleen kanan tms. vastaavan autosomien välillä; ja kana ei edes ole nisäkäs. Näin suuri ero sukukromosomeissa oli valtavaa. 

Kun tutkijat katsoivat kahden vastaavan kromosomin geenisisältöjä, he yllättyivät vielä lisää. He havaitsivat että simpanssilla oli vähemmän, ja ihmisellä paljon enemmän geenejä, joissa ”ainoastaan kaksi kolmasosaa niin monta eroavaa geeniä tai geeniperhettä kuin ihmisen MSY:ssä, ja ainoastaan puoliksi niin monta proteiineja koodaavaa kirjoitusyksikköä”. Se tarkoittaa että he löysivät valtavia eroja geenien määrissä ja tyypeissä näiden kahden y-kromosomin välillä, ja joutuivat väittämään valtavan geenien menetyksen tai lisäyksen olleen se evolutiivinen mekanismi joka aiheutti tämän eron. Suunnittelua ei (tietenkään) pidetty mahdollisena vaihtoehtona.

Selittääkseen saamansa datan, he ehdottivat joitakin tekijöitä, jotka johtavat ihmisen ja simpanssin väliseen eroon, mukaan lukien siittiösolujen kilpailun (koska vähemmän DNA:ta solua kohti on oletetusti etu simpanssiurokselle, koska kevyempi siittiösolu saattaa uida nopeammin kuin kilpailijan siittiösolu), geneettinen liftaaminen (jossa haitalliset mutaatiot kulkeva edullisten mutaatioiden mukana), ja korkeat geeni muunnoksen (konversio) määrät (jossa samankaltaiset sekvenssit yhdistyvät uudelleen kromosomin sisällä, johtaen sekvenssien yhdenkaltaistumiseen/ homogenisoitumiseen). Suunnittelua ei taaskaan pidetty vaihtoehtona erojen selitykseksi. 

Ajatus y-kromosomin kehittymisestä valtavalla vauhdilla perustuu oletukseen yhteisestä esi-isästä. Mutta ihmisen y-kromosomien välillä on erittäin matala vaihtelun taso, mikä ei olisi odotettavissa, jossa niissä tapahtuisi mutaatiota suurella nopeudella. Siten ei ole olemassa mitään todellista näyttöä evolutiivisista muutoksista näissä kromosomeissa." (Robert Carter - chimp-y-chromosome)

 

SUMMA SUMMARUM

Y-kromosomi on pääohjauskytkin joka vaikuttaa tuhansien muiden geenien toimintaan kaikissa muissa kromosomeissa. Kyseessä on siis todella tärkeästä ja merkittävästä kromosomista. Y-kromosomiin on talletettu geneettinen tieto historiastamme. Moderni geenitede pystyy nyt lukemaan tätä geeneihin talletettua tietoa historiastamme ja se paljastaa ensinnäkin sen etteivät ihmiset ja simpanssit ole sukulaisia keskenään. Y-kromosomi dataan on talletettu meidän historiamme ja ihmisen ja simpanssin y-kromosomien radikaali eroaminen kertoo siitä ettei meillä ole yhteistä historiaa. 

Ihmisen ja simpanssin y-kromosomit eroavat 30% toisistaan. Tämä on valtava ero jollaista odotettiin esimerkiksi ihmisen ja kanan välillä. Mikäli ihmisillä ja simpansseilla olisi ollut yhteinen esi-isä tarkoittaisi se y-kromosomi datan perusteella sitä että y-kromosomeissa olisi täytynyt tapahtua muutoksia (mutaatioita) valtavalla nopeudella.

Kuitenkin ihmisten (miesten) y-kromosomit ovat maailmanlaajuisesti samankaltaisia. Evoluutiotieteilijöiden mukaan yhtään ”muinaista” (toisin sanoen erittäin mutatoitunutta tai suuresti poikkeavaa) y-kromosomia ei ole löytynyt. Ihmisen Y-kromosomi ei ole muuttunut miksikään vaikka muutos vauhdin y-kromosomeissa tulisi olla huimaa jotta ihmisen ja simpanssin välinen ero olisi voitu saavuttaa. Se että ihmisillä (miehillä) on samanlainen muuttumaton y-kromosomi kaikkialla maailmassa vie pohjan uskomuksilta ihmisen ja simpanssin yhteisestä esi-isästä ja nimenomaan geenitieteen datan perusteella.

Tämä modernin geenitieteen data tukee Raamatun ilmoitusta jonka mukaan Luoja Jumala rakensi ihmisen kuudentena päivänä maan tomusta ja teki koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä.

 

PÄIVITETTY SIMPANSSI? P REINIKAINEN 

 

LÄHTEET

Y chromosome shock

The chimpanzee Y chromosome is radically different from human

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Tämäkin kirjoitus olisi astetta uskottavampi, jos lähdeviitteet eivät olisi linkkejä kreationistiselle webbisaitille.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Sana "torppaaminen" on saamassa aivan uuden merkityksen.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

VAi on Y-kromosomi peräti pääkytkin?

Onkohan Torppa ollenkaan tietoinen siitä, että Suomessa elää miljoonia ihmisiä, joilla ei Y-kromosomia ole lainkaan?

Suosittelen lukion biologian kirjojen lukemista Raamatun asemesta välillä.

mikael torppa

Tietysti olen tietoinen siitä että y-kromosomi on vain miehillä. Geenitutkija Robert Carter sanookin että "y-kromosomin vaikutus on niin perustavanlaatuinen, että se saa aikaan miesten ja naisten välisen eron". - http://creation.com/chimp-y-chromosome

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Tällainen sukupuolen määräävä vaikutus Y-kromosomilla toki onkin, mutta siitä on samalla seurauksena se, että evoluutiopaineet Y-kromosomia kohtaan ovat siihen suuntaan, että kaikki muu mahdollinen toiminnallisuus kuin sukupuolen valikoituminen rapistuu sieltä pois. Artikkelissa on myös asiavirhe kun pohditaan ihmisen Y-kromosomin vertailua lintuihin, koska linnuilla on erilainen sukupuolenmääräytymisjärjestelmä (ZW) eikä siten Y-kromosomia lainkaan. Ihmisen kaltainen XY-kromosomijärjestelmä esiintyy vain nisäkkäillä, poislukien muutamat jyrsijät, joilla Y-kromosomi on hävinnyt ja sen vähäinen geneettinen toiminnallisuus siirtynyt muihin geeneihin. Y-kromosomin dataa käytetään pääasiassa ihmiskunnan sisäisissä geneettisissä vertailuissa ja isyystutkimuksissa.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #22

Kukolla (uros) on poikkeuksellisesti kaksi X-kromosomia ja kanalla (naaras) yksi X-kromosomi ja yksi Y-kromosomi. Artikkelissa ei ollut asiavirhettä sillä kanoilla on (naaraina) y-kromosomi.

Rober Carter kirjoittaa että "Modernin genetiikan löydöksistä olemme oppineet y-kromosomin olevan pääohjauskytkin, joka vaikuttaa tuhansien muiden geenien toimintaan kaikissa muissa kromosomeissa." Täten kyseessä on erityisen merkittävä kromosomi jolla on laaja tehtävä.

Lisäksi y-kromosomeissa on tallentuneena tieto sukulaisuudestamme (mistä tulemme) ja siten se on tärkeimpiä paikkoja mihin katsoa kun verrataan yhteistä sukulaisuutta.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #24

MT: Kukolla (uros) on poikkeuksellisesti kaksi X-kromosomia ja kanalla (naaras) yksi X-kromosomi ja yksi Y-kromosomi. Artikkelissa ei ollut asiavirhettä sillä kanoilla on (naaraina) Y-kromosomi.
Nämä lintujen sukupuolikromosomit ovat geneettisesti eri alkuperää kuin nisäkkäiden sukupuolikromosomit. Siksi niiden kohdalla puhutaan nykyään ZW-kromosomijärjestelmästä. Geneettisessä tutkimuksessa on osoitettu, että lintujen Z-kromosomissa (se isompi sukupuolikromosomi, kuten nisäkkäillä X on isompi sukupuolikromosomi) olevilla geeneillä on jonkinlaiset samantapaiset vastineet ihmisten 9-kromosomissa.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #28

Koko asian pointti on se että evoluutiotutkijat itse ovat otaksuneet kanan (w):n eroavan ihmisen vastaavasta (y):stä noin 30% verran. Tämän Carter halusi tuoda esille korostaakseen ihmisen ja simpanssin y-kromosomien radikaalia eroavaisuutta.

Olavi Mansikka

sä se sitten jaksat... ja harvaa kiinnostaa loppupeleissä. Mitään "jumalaa" ei ole olemassa. Ite harkitsen vakavasti alkaa palvelemaan alakerran herraa... se ainakin on todellinen.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

"Tämä modernin geenitieteen data tukee Raamatun ilmoitusta jonka mukaan Luoja Jumala rakensi ihmisen kuudentena päivänä maan tomusta ja teki koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä."

Tuo on niin hulvaton tulkinta. Että koska maapallo ei olekaan litteä, niin sitten se on kuutio.

mikael torppa

Kreationisteja arvostellaan usein siitä ettei heillä ole Raamatullista mallia ihmisen genetiikan historiasta. Väite on tietenkin väärä sillä kreationisteilla on Raamatullinen malli ihmisen historiasta.

Meillä on Raamatussa luotettava silminnäkijätodistus Luojaltamme ihmisen historiasta. Raamatun kautta kykenemme selittämään modernin geenitieteen esille kaivaman datan ihmisen historiasta.

Tärkeää on ymmärtää se että Raamattu sisältää Luojamme meille antaman kuvauksen ihmisen historiasta. Tämän vuoksi todistusaineiston tulee sopia Raamatun kuvaukseen. Mikäli Raamattu ei olisi Jumalan sanaa silloin se ei sopisi tieteelliseen todistusaineistoon mutta nyt se sopii.

Geenitutkija Robert Carter on tutkinut monta vuotta dataa ihmisen geenikartoitusprojektista, ENCODE-projekti, the HapMap projekti, ja Tuhat genomia –projekti. Robert Carter sanoo että modernin geenitieteen data tukee nimenomaan Raamatullista mallia ihmisen historiasta.

Tässä alustus Carterin esittelemään Raamatulliseen malliin joka pohjautuu Jumalan sanaan ja modernin geenitieteen dataan.

"Suurimmalle osalle ihmisistä tulee yllätyksenä se valtava määrä todisteita siitä, että koko ihmisrotu polveutuu kahdesta ihmisestä vain muutama tuhat vuotta sitten (Aatami ja Eeva). Samoin yllätyksenä tulee se, että lähimenneisyydessä (tulvan aikoihin) tapahtui valtava väestön lukumäärän romahdus (pullonkaula), jonka jälkeen tapahtui yksi ainoa väestön hajaantuminen (Baabelin torni). Ihmiset yllättyvät vieläkin enemmän siitä, että todistusaineisto on peräisin evoluutiotiedemiehiltä. Itse asiassa moderni tiede on kaivanut esiin valtavan todistuksen Raamatulliselle historialle. Tämä todistus on kaikkien nähtävissä, jos tietää minne katsoa!

Meidän näkökulmastamme tärkein paikka johon katsoa on y-kromosomi (joka on vain miehillä ja siirtyy suoraan isältä pojalle) ja mitokondriaalisessa dna:ssa (pieni dna-kehä, jonka lähes aina perimme ainoastaan äideiltä. Miehet eivät välitä sitä omille lapsilleen.) Nämä kaksi dna-palaa sisältävät hätkähdyttäviä tosiasioita menneisyydestämme.

Viimeisen vuosikymmenen aikana on kerätty kattava määrä sellaista tietoa, jonka avulla kykenemme vastaamaan kysymyksiin, joita emme voineet edes harkita aikaisemmin. Modernin geenitieteen työkalujen avulla voimme kysyä tiettyjä historiaan liittyviä kysymyksiä, koska geeneissämme on tieto siitä, mistä me tulemme ja kuinka päädyimme sinne missä nyt olemme. Työkalut ovat mahtavia." (Robert Carter)

Pitäkää sukistanne kiinni sillä Aatami ja Eeva sopivat todistusaineistoon!

Koko kirjoitus on yhdistyksemme sivulla: Aatami, Eeva ja Nooa vs. moderni geenitiede - http://www.sauluslahetys.com/uutiset.html?117

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Perinnöllisyystieteen mukaan on nimenomaan mahdotonta, että kaksi ihmistä voisi ihmissuvun panna alkuun.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #9

Ei ole kun lähdemme siitä lähtötilanteesta minkä Raamattu ilmoittaa. Aatamin ja Eevan perimä oli ensiksikin alussa virheetön koska haitallisia mutaatioita ei ollut kerennyt kertyä. Tämän takia esimerkiksi sisarliitoista ei alussa ollut biologisia haittavaikutuksia niin kuin niistä nykyään on geenivirheiden johdosta.

Lisäksi geenitieteen data viittaa siihen että Aatamissa ja Eevassa on ollut paljon enemmän monimuotoisuutta kuin ihmisissä on nykyään.

Geenitutkija Robert Carter sanookin geenikartoitusprojektin datan perusteella että "data sopii hyvin johdonmukaisesti raamatulliseen malliin, mukaan lukien yhden ainoan aloituspariskunnan vain kuusituhatta vuotta sitten." - "The Non-Mythical Adam and Eve!" - http://creation.com/historical-adam-biologos

Geenitutkija Carter vastaa myös kysymykseen - "Sopiiko raamatullinen malli esimerkiksi y-kromosomeista todistusaineistoon?" - seuraavasti:

"Ehdottomasti! Näemme että y-kromosomit ovat maailmanlaajuisesti samankaltaisia. Evoluutiotieteilijöiden mukaan yhtään ”muinaista” (toisin sanoen, erittäin mutatoitunutta tai suuresti poikkeavaa) y-kromosomia ei ole löytynyt. Tämä onkin pienehkö ongelma evoluutiotieteilijöille, joiden on täytynyt turvautua puhumaan suuremmasta ”lisääntymisvaihtelusta” miesten välillä naisiin verrattuna, korkeista ”geenikonversion” määrästä y-kromosomissa tai kenties ”valikoivasta lakaisusta”, joka tuhosi muut mieslinjat. Tulos on kauniisti linjassa raamatullisen mallin kanssa, ja me voimme ottaa sen vastaan sellaisenaan." http://sauluslahetys.com/uutiset.html?117

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela Vastaus kommenttiin #9

Tunnettujen geenitutkimusten perusteella (x ja y kromosomit)on ilmeistä, että nykyihminen polveutuu, jos ei suoranaisesti yhdestä parista, niin hyvin pienestä, ehkä 200, perusjoukosta, jotka ovat voineet olla sukua keskenään.

Mistä tällainen pieni joukko? Voimassa oleva selitys on, että silloinen "ihmiskunta" joutui tuntemattomista syistä suuriin vaikeuksiin, lopulta sukupuuton partaalle, ja vain yksi pienehkö klaani selvisi hengissä. Tämä eloon jäänyt joukko on geenitutkimusten perusteella päätelty asuneen jossain Etiopian seuduilla.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #15

Raportoidut tieteelliset merkit osoittavat että modernit ihmiset levittäytyivät lähi-idästä ympäri maailman populaatiosta, joka oli suunnilleen 10 000 - 1000 henkeä. Miten tämä sopii Raamatun malliin. Robert Carter vastaa:

"Maapallon väestömäärän tuntuva kohoaminen viimeisten vuosikymmenten aikana on tiedetty tosiasia. Raamatullisesta näkökulmasta nykyinen populaation määrä sopii yleisiin väestönkasvumalleihin käyttäen hyvin konservatiivisia lukuja. Itseasiassa aloittamalla kuudella ihmisellä ja tuplaamalla populaation joka 150. vuosi saadaan enemmänkin kuin nykyinen ihmisväestö (alle 0.5 prosentin vuosikasvulla!) Väestön määrä olisi kasvanut nopeasti ottaen huomioon sen vauhdin, jolla tulvan jälkeinen väestö otti uudelleen käyttöön viljelyn, kotieläimet, tuotannon ja sivilisaation.

Joudumme siis kysymään kysymyksen: ”Miksi maailmassa on nykyään niin vähän ihmisiä?” Vastaus : maailma on nuori, emmekä ole olleet täällä montaa vuosituhatta.

Kuinka suuri väestö tuolloin oli? Odottaisimme nopeaa väestönkasvua, mutta emme tiedä tarkalleen. Kolmen veljeksen, Seemin, Haamin ja Jaafetin 16 poikaa mainitaan nimeltä. Jos oletamme saman määrän tyttäriä, Nooalla oli kolmisenkymmentä lastenlasta. Tällä kasvunopeudella Salahin sukupolvena olisi ollut suunnilleen 150 lasta, Eeberin sukupolvena suunnilleen 750 ja Pelegin sukupolvena suunnilleen 3 750. Nämä sukupolvet ovat tietysti päällekkäisiä, joten tuona aikana Baabelissa oli 1 000-10 000 ihmistä. Tämä sopii saatavilla olevaan dataan mukavasti." - http://sauluslahetys.com/uutiset.html?117

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #17

"yleisiin väestönkasvumalleihin käyttäen hyvin konservatiivisia lukuja. Itseasiassa aloittamalla kuudella ihmisellä ja tuplaamalla populaation joka 150. vuosi saadaan enemmänkin kuin nykyinen ihmisväestö (alle 0.5 prosentin vuosikasvulla!)"

Ei tuo ole mikään "yleinen väestönkasvumalli" vaan kreationistien keksimä laskukaava, joka on samaa mallia kuin kreationistien kaikki hypoteesit: Katsotaan mikä on nykytilanne ja mietitään millä keinoin päästään Raamatun kertomaan alkutilanteeseen.

On täyttä pötyä, että väestönkasvu noudattaisi jotain tuollaista kaavaa. Se on pysynyt hyvin pienenä kunnes maanviljely kehittyi, kasvoi sitten korkeammaksi välillä sotien ja tautien tehdessä notkahduksia.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #31

"Voimme laskea väestön kasvunopeuden aloittamalla noin 4500 vuoden päästä, Raamatusta löytyvien yksityiskohtaisten historiatietojen perusteella, joiden mukaan Nooa ja hänen perheensä – yhteensä kahdeksan henkeä – selvisivät vedenpaisumuksesta. Tuon väestön tulee kaksinkertaistua 29½ kertaa, jotta saadaan nykyinen kuuden ja puolen miljardin väkiluku, kaksinkertaistuen keskimäärin kerran 152 vuodessa. Mielenkiintoista, eikö totta? Raamatun historian pituus täsmää havaintoihin."

Tässä oli lainaus seuraavasta linkistä jonka suosittelen lukemaan kokonaan sillä siitä selviää että Raamatun historian pituus täsmää havaintoihin. - "Minne kaikki ihmiset ovat kadonneet?" - http://www.luominen.fi/evoluutio/minne-kaikki-ihmi...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #34

Lapsikin tajuaa ettei väestönkasvu toimi noin.

Mielenkiintoista tässä ei ole kuin se, että kreationistit kuvittelevat heidän nurinkuristen laskelmiensa tieteellisyyteen. Jos tuon kaksinkertaistumisen pitäisi tapahtua vaikkapa 33 kertaa täsmätäkseen nykyiseen väkilukuun, hämmästelisit tässä kuinka hienosti se sopii noin 133 vuoden välein tapahtuvaan kaksinkertaistumiseen jota väittäisit päteväksi väestönkasvun nopeudeksi.

Totta kai se täsmää kun se on laskettu lähtösumma ja lopputulos etukäteen päättäen. Suosittelen, että etsit tieteellisten metodien perusteet jostain muualta kuin kreationistien sivustoilta.

Jos selvität tämän "väestonkasvuteorian" alkuperää, se oli alunperin TASAN 150 vuotta. Valitettavasti väestönkasvu olikin jo hidastunut ja nyt vuosikymmeniä 'teorian' ensiesiintymisestä tuplaantumisajan pitääkin olla jo pidempi.

Sentään et lähde tuosta enää sille noloimmalle linjalle ja yritä väittää, että jos ihminen kehittyi 5 miljoonaa vuotta sitten, populaatio olisi nykyään 5.12x10^993 eikä sellainen määrä mahdu edes maailmankaikkeuteen. Siinä suhteessa olet sentään höpölaskun keksijää Kent Hovindia fiksumpi.

Koko laskelman älyttömyys selviää kun yrität arkin kahdeksasta ihmisestä päästä reilussa tuhannessa vuodessa pariin miljoonaan juutalaiseen ja suurempaan määrään heitä orjuuttaneita egyptiläisiä. Ja tuskin kukaan koittaa väittää etteikö maailmassa ollut muitakin tuona aikana.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Varmaan aika monikin kertomus sopii todistusaineistoon. Ja silminnäkijän todistus on aika jännä ajatus kun silminnäkijänä on olento, jolla joko on silmät tai ei ole. Todennäköisesti ei. Että jos mietitään millaisessa ympäristössä silmillä ylipäätään tekee jotain ja millainen niiden toimintaperiaate tyypillisesti on.

Jos ihminen polveutuisikin kahdesta ihmisestä, mikään ei vielä todista, että ne ovat Aatami ja Eeva. Vaikka sieltä Raamatusta löytyisi kohtia, jotka olisivat/ovat totuudenmukaisia, se ei vielä olisi todiste siitä, että ne ovat ovat.

Mitä muuten olet mieltä tästä:

http://www.sunnyskyz.com/good-news/665/1500-Year-O...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #21

Ja vaikka olisivatkin Aatami ja Eeva, se todistaisi mitään Raamatun yliluonnollisista väitteistä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Torppa kirjoitti: "Meillä on Raamatussa luotettava silminnäkijätodistus Luojaltamme ihmisen historiasta. Raamatun kautta kykenemme selittämään modernin geenitieteen esille kaivaman datan ihmisen historiasta."

Torpan omien opetusten mukaan emme voi tieteellisesti tietää mitään menneisyydestä joten silminnäkijäkertomuksetkin, jotka joku muu on muistiin ristiriitaisesti merkinnyt, ovat vain omien uskomusten parhainpäin selittelyjä. Siis Torpan omien opetusten mukaan.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala Vastaus kommenttiin #41

Kari Enqvistiltä on hiljan tullut paljon luotettavampi silminnäkijätodistus:

Kirja nimeltä: "Ensimmäinen sekunti - silminnäkijän kertomus". WSOY 2014. Sivuja: 209

Linkki: http://kaikenvoilukea.blogspot.fi/2014/10/kari-enq...

Ps. Enqvistin kertoo mm. että ensimmäisen sekunnin tapahtumien jälkeen maailmankaikkeudessa ei ole tapahtunut juuri mitään mielenkiintoista ;D)

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Y-kromosomilöydökset eivät mitenkään vaikuta siihen faktaan, että ihmisen ja simpanssin genomi muilta osiltaan on hyvin samanlainen, läheistä sukua.

Mikaelin selostaman ihminen-simpanssi y-kromosomien vertailun julkaisemisen (2010) jälkeen on tri David Pagen Whitehead Instituutissa jatkettu sukukromosomitutkimuksia. Kummallisuuksia on havaittu lisää, mm hiiren y-kromosomin on todettu olevan jättiläissuuri, kooltaan 3% hiiren koko perimästä. Tiettävästi muut tutkijat ovat havainneet hevosen ja kissan y-kromosomien myös olevan poikkeavan suuria. Pagen ryhmä päättelee, että näissä tapauksissa x,y kromosomiparissa on tapahtunut ”tavallisista” kromosomipareista poikkeavaa koodijaksojen vaihtoa, mikä kumuloituessaan on lisännyt kokoa.

Eräässä äskettäisessä Instituutin uutisartikkelissa:
http://wi.mit.edu/news/archive/2014/what-s-mighty-...
Page lausuukin, että ”olemme todella astumassa uuteen aikakauteen y-kromosomibiologiassa.”

Ei siis aihetta paniikkiin, tutkijat ovat jo "shokista" toipuneet ja geenitutkimuksessa vauhti kiihtyy.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Suosittelin tätä kirjoitusta ennenkaikkea siksi, että se haastaa kyseenalaistamaan itsestäänselvyytenä hyväksytyn käsityksen. Haastaa kysymään "Entäpä, jos...?" Arvasin kyllä, että montakaan haasteen vastaanottajaa ei löydy. istä kumpuaa tämä hirveä kiire lytätä ajatus, joka on itselle vieras. Tiedä sitten loppuuko uskallus, vai kyky kyseenalaistaa myös omia ajattelutapoja.

Suosittelisin kuitenkin kokeilemaan. Maailma on huomattavasti mielenkiintoisempi, jos uskaltaa välillä astua ennalta annetun "laatikon" ulkopuolelle. Niinhän syntyvät myös uudet keksinnöt ja oivallukset. On joku, joka huomaa kysyä voisiko tämän tehdä/ajatella toisin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

On hyvä pitää mieli avoimena, mutta ei niin avoimena, että aivot putoavat ulos. Torpan jankutus perustuu käytettävissä olevien todisteiden hylkäämiseen ja sokeaan uskoon pronssikautisen kansantarukokoelman käyttökelpoisuuteen tieteellisenä lähdeteoksena.

mikael torppa

Mitokondrionaalisen dna:n todistusaineisto sopii raamatulliseen malliin aivan yhtä hyvin kuin y-kromosomidata. On nimittäin paljastunut, että ympäri maailman on olemassa kolme keskeistä mitokondrionaalisen dna:n linjaa. Tämä on juuri se mitä olettaisimmekin löytyvän Raamatun perusteella. Sillä ihmiskunta polveutuu Nooan kolmesta miniästä. "Aatami, Eeva ja Nooa vs. moderni geenitiede" - http://www.sauluslahetys.com/uutiset.html?117

Moderni geenitiede on kaivanut perimästämme geeneihimme tallentuneen tiedon historiastamme ja tämä tieto osoittaa suoraan Raamatun ilmoitukseen.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Torpan linkittämässä creation.com-hölynpölyssä lähteeksi mainitaan tämä, jossa asia selitetään:
http://www.nature.com/news/2010/100113/full/463149...

Kreationistien kikkavalikoimasta on tällä kertaa otettu käyttöön lainauslouhinta. Jos Torppa olisi vaivautunut lukemaan alkuperäisen lähteen, olisi tämäkin blogikirjoitus jäänyt kirjoittamatta. Y-kromosomien erojen selitys on ihan jossain muualla kuin Raamatussa, ja ihmisen ja simpanssin koko perimät ovat Torpan vänkäämisestä huolimatta edelleen hyvin paljon toistensa kaltaisia.

mikael torppa

Salminen alkuperäinen artikkeli tukee juuri sitä minkä geenitutkija Carter on siitä tuonut esille.

Chimpanzee and human Y chromosomes are remarkably divergent in structure and gene content - http://www.nature.com/nature/journal/v463/n7280/fu...

Antti Jokela

Y-kromosomi edustaa noin 2% miehen koko DNA:sta. Riippuen mittaustavasta, simpanssin ja ihmisen genomista 95-98% on samaa. Y-kromosomi eroaa eniten ja X-kromosomi vähiten. Genomien vastaavuus on paljon suurempi kuin ilmiasuista voisi päätellä. Ihmisyksilön genomin ero simpanssin vastaavaan on noin kymmenkertainen verrattuna tyypilliseen kahden ihmisyksilön väliseen eroon.

mikael torppa

Y-kromosomi on pääohjauskytkin, joka vaikuttaa tuhansien muiden geenien toimintaan kaikissa muissa kromosomeissa. Sen vaikutus on niin perustavanlaatuinen, että se saa aikaan miesten ja naisten välisen eron. By Dr. Robert Carter http://creation.com/chimp-y-chromosome

Antti Jokela

Jos pääohjauskytkimellä tarkoitetaan sukupuolen määräytymistä, niin se pitää paikkansa. Tämänhän jokainen oppii peruskoulun biologian tunnilla. Mitään elintärkeitä geenejä Y-kromosomissa ei tietenkään ole eikä voisikaan olla, koska muutenhan ihmissuku loppuisi lyhyeen, kun ei olisi naisia synnyttämään jälkeläisiä.

Y-kromosomin evoluutio on nopeinta juuri johtuen siitä, että se periytyy vain isältä pojalle. Siittiösolujen täytyy jakautua lukemattomia kertoja, jotta saadaan tarvittava määrä hedelmöityksen varmistamiseen. Jokainen jakautuminen lisää mutaation todennäköisyyttä. Sattumalla on myös rooli, koska lisääntymismenestys pelkästään ei riitä Y-kromosomin periytymiseen silloin, kun kaikki jälkeläiset sattuvat olemaan tyttöjä.

Y-kromosomi degeneroituu pikku hiljaa ja sen geenit siirtyvät muihin kromosomeihin. Erään arvion mukaan 4.6 geeniä häviää keskimäärin miljoonassa vuodessa. Joillain jyrsijöillä ja peuroilla Y-kromosomi on jo hävinnyt kokonaan ja niillä on toisenlainen sukupuolenmääräytymismekanismi kuin muilla nisäkkäillä.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #35

Miesten ja naisten välinen ero ei ole mikään pikkujuttu vaikka y-kromosomi saakin sen aikaan koska y-kromosomi vaikuttaa tuhansien muiden geenien toimintaan kaikissa muissa kromosomeissa. Miesten y-kromosomi on lähes muuttumaton kaikkialla maailmassa ja tämä kertoo siitä että ei ole olemassa mitään todellista näyttöä evolutiivisista muutoksista näissä kromosomeissa.

Dr. Robert Carter: "Kaikilla ihmismiehillä on erittäin samanlaiset y-kromosomit. Ajatus y-kromosomin kehittymisestä valtavalla vauhdilla perustuu oletukseen yhteisestä esi-isästä (ihminen/simpanssi). Mutta ihmisen y-kromosomien välillä on erittäin matala vaihtelun taso, mikä ei olisi odotettavissa, jossa niissä tapahtuisi mutaatiota suurella nopeudella. Siten ei ole olemassa mitään todellista näyttöä evolutiivisista muutoksista näissä kromosomeissa." http://creation.com/chimp-y-chromosome

Käyttäjän TarmoAhonen kuva
Tarmo Ahonen

Olavi Mansikka, näytät olevan varma asiasta, että mitään Jumalaa ei ole olemassa ja ilmeisesti myös heittosi, että alat harkita alakerran herran palvelemista oli läppä. Oletan, että et usko mihinkään jumalaan tai vastajumalaan eli personoituun pahaan.

Kehotan siis testaamaan asiaa näin. Päätä koko voimallasi ja tahdollasi antautua Saatanan palvelijaksi. Rukoile, että Saatana ottaa sinut omakseen ja alkaa toimia elämässäsi. Luovuta kaikki valta hänelle elämässäsi. Käske Saatanan viedä sinut kuolemasi jälkeen helvettiin.
Tämä ei tulisi olemaan mikään ongelma sinulle, koska et usko koko asiaan. Mikset voisi testata asiaa näin?

Antaudu Saatanalle päivittäin muutaman viikon ajan. Kuulostele ja tarkkaile, alkaako elämässäsi ilmetä Saatanan vaikutuksia. Jos alkaa, huomaat henkimaailman olevan todellista. Tämä voi kuulostaa kovalta leikiltä mutta toinen vaihtoehto olisi se, että luovuttaisit elämäsi koko voimallasi Jumalalle ja pyytäisit Häntä elämäsi Herraksi. Rukoile näin muutama viikko, lue Raamattua ja pyydä Jeesusta Kristusta, kristittyjen kolmiyhteinen Jumalan persoona Herraksesi. Valitse itse kumpi tapa miellyttää enemmän.

Pointti tässä kaikessa on se, että Jumalaa ei löydetä pelkän järkeilyn kautta. Jumala löydetään rakastamalla Hänen tahtoaan ja antautumalla Hänen pelastettavakseen. Jumala on itse asettanut nämä ehdot.
Eli ennen kuin voit olla varma, että Jumalaa ei ole, etsi Häntä hänen asettamillaan ehdoilla. Jos tämänkään jälkeen olet vakuuttunut, että Jumalaa ei ole, voit olla asian suhteen rauhassa.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Vaihdapa saatanan tilalle mikki hiiri, tulisitko hulluksi? Näkisit miten mikki hiiri vaikuttaa jokapäiväiseen elämääsi. Jos annat mielikuvitusolennoille vallan itseesi, olet tuuliajolla. Tosin jumala on Se hyvis, mutta kontrolli pettää senkin kanssa, torppa on tästä hyvä esimerkki.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

" Evoluutioteoria ei ole mahdollista matemaattisen todennäköisyyden perusteella, vaikka kehitykselle annettaisiin aikaa lähes rajaton määrä. Nykyään arvioitu 13,4 - 13,7 miljardia vuotta universumin ikänä ei riitä mihinkään! Tarvittaisiin 10100 (10 potenssiin sata) vuotta, jotta edes pari alkeellista biologista rakennetta olisi voinut syntyä sattuman tuloksena. (Esimerkiksi kolibakteerin sähkömoottorin kehittymisen todennäköisyys on professori Matti Leisolan ja Petteri Välimäen laskelman mukaan 10 -94. Matti Leisola, "Luonnon ihmeitä" ja Petteri Välimäki, "Kolibakteerin sähkömoottori". ) Edellytys on lisäksi se, että elämä on syntynyt sitä ennen selittämättömällä ja tuntemattomalla tavalla itsestään vastoin kaikkia tieteellisiä todisteita. Vieläkin hurjempia lukuja on esitetty. "Marcel Golay on osoittanut, että kaikkein yksinkertaisimmankin kahdentuvan proteiinimolekyylin sattumalta muodostumisen "

http://www.kolumbus.fi/~w462389/evoluutio/mahd.htm

... en viitsi edes linkittää niitä satoja ja satoja linkkejä joissa evoluutio tyrmätään täysin epätiteellisenä ja madottomana teoriana.

Torpan sivuille ilmestyy paljon vihan täyttämiä kirjoituksia, ne suorastaan hyppäävät silmille. Keskustelua todellakin käydään vilkkaasti sokeasta evoluutio uskosta. Totuutta ei ole aina helppo havaita. Julkivalehtelu on voimissaan esimerkiksi Zeitgeist etc. Saatana kiemurtelee tuskissaan, koska tietää lopun olevan ovella.

Voisin tähän liittää yhtä hyvin psykiatrian - ja koululääketieteen valheet ja uskomukset, niitä löytyy sadoista linkeistä.

Apologisia blogeja ja tutkijoita on netissä löydettävissä pilvin pimein. Laitan tähän yhden, siinä on linkkejä muihin tieteellisiin tutkimuksiin ympäri maailman.
http://bwanajoe.blogspot.fi/

Darwinin oppi on johtanut miljoonien ihmisten murhaamiseen. Harhaopit ovat nyt kovassa huudossa, televisiossa puoskaroidaan tarot korteilla ja ihmisiä viiilataan linssiin kognitiivisen koirakouluterapian avulla.

Tässä sivustossa on etenkin Tarjalle tietoa http://thedevineevidence.com/jesus_similarities.html

Mitä tulee alakerran herran palvelemiseen niin se alakerta on tämä maailma. Me kaikki olemme saatanan palvelijoita, meissä jokaisessa on kaikkien mahdollisten syntien siemen - se on tunnutus sairaudesta, joka on paranemisen alku. Onneksi Jeshua on polkenut käärmeen pään ja näin lunastaa ne jotka häneen uskovat.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--Darwinin oppi on johtanut miljoonien ihmisten murhaamiseen. Harhaopit ovat nyt kovassa huudossa, televisiossa puoskaroidaan tarot korteilla ja ihmisiä viiilataan linssiin kognitiivisen koirakouluterapian avulla.

Stanislaw Lec totesi aikanaan, jotta joidenkuiden tietämättömyys on suorastaan ensyklopedista.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Eniten hämmästyttää kreationistien kyky vetää lukuja hatusta. Mistä ihmeestä he muka ovat laskeneet todennäköisyyden vaikkapa joidenkin elämän syntyyn vaadittavien molekyylien muodostumiselle?

VAIKKA nuo molekyylit muodostuisivatkin niin, että jokaisen osan pitäisi sattumalta osua oikealle paikalle, on käsittämätöntä että sille muka voisi laskea jotain todennäköisyyksiä. Tosiasiassa molekyylit muodostuvat kemiallisten ominaisuuksiensa takia oikeaan muotoon käytönnössä automaattisesti.

Sitten vaikkapa tuo "kolibakteerin sähkömoottori". Sehän on niitä kuuluisia 'irreductible complexity' tapauksia, joka on osoitettu vääräksi viime vuosituhannella.

Käyttäjän elmorautio kuva
Elmo Rautio

On varmaan hankala olla kreationisti maassa, jossa heitä pidetään yhtä uskottavina kuin ufohörhöjä ja holokaustin kieltäjiä. Tsemppiä sinulle ja kaikkea hyvää valitsemallasi tiellä.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Stanislaw Lec näyttää olevan oikeassa.

"Ei ole vähättelyä sanoa, että juuri darwinismi on moraalirappion takana. Tämä loi perustan eugeniikalle, eli rotuopille, jonka seurauksena muun muassa afrikkalaisia kohdeltiin kuin eläimiä ja vietiin jopa näytille Amerikkaan ja Eurooppaan apinaihmisinä. Eugeniikan häpeän huippu on Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton rotupuhdistukset, jossa tuhottiin kymmeniä miljoonia ihmisiä. Darwinin opetuslapset, Nietzche, Galton ja Haeckel loivat perustan, jolle Adolf Hitler, Josif Stalin sekä Mao Zedong loivat yli 100 miljoonaa ihmishenkeä vaatineet ideologiansa."

http://www.excelatlife.com/articles/cbterrors.htm

En suosittele kognitiivisbehavioristista terapiaa, koska ympäröivä maailma ei tarjoa sille realisitisia mahdollisuuksia. Toki sillä voidaan vaikuttaa joidenkin vääriin asenteisiin ja ajattelutapoihin mutta en tiedä sopiiko se irrationaalisesti ajatteleviin evoluutio uskovaisiin ?

Lääkärin tai psykiatrian erikoislääkärin tutkinto ei anna terapeutin pätevyyttä - ei edes psykoanalyytikon. Psykitrinen hoito Suomessa on lähinnä vitsi.

http://jussikeskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1734...

Terapian ja paranemisen eetoksena voidaan pitää mielivallasta vapautumista ja subjektiuden saavuttamista.

Malli 1

Asiakas ja psykoterapeutti kohtaavat useimmiten yhteisestä sopimuksesta yksityisvastaanotolla. Kummankin vaikuttimena on oman edun tavoittelu. Asiantuntija myy palveluitaan rahasta.

Osapuolet tapaavat toisiaan poliittisesti yhdenvartaisesti ja kumpikin on vapaa sanomaan irti sopimuksen irti milloin haluaa.

Tässä kaupassa oikeuksia, luottamuksellisuutta, yksityisyyttä kunnioitetaan ja suojellaan.

Kirjoituksessa on myös suomen mallit, jotka eivät toimi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Keskinen lainasi: "Ei ole vähättelyä sanoa, että juuri darwinismi on moraalirappion takana. Tämä loi perustan eugeniikalle, eli rotuopille, jonka seurauksena muun muassa afrikkalaisia kohdeltiin kuin eläimiä ja vietiin jopa näytille Amerikkaan ja Eurooppaan apinaihmisinä. "

Erilaisten ja usein myös samanlaisten ihmisten kohteleminen eläiminä on osattu jo kauan ennen Darwinia. ja useimmiten vielä erilaisiin uskomusrakennelmiin luottaen. Onpa eräässä fraktiossa selitetty ihmisten musta ihonväri Jahwen antamana merkkinä jolla me vaaleat voimme erottaa syntiset joukostamme. Siihen kyettiin ihan ilman Darwinia ja hänet jopa kiroten.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

En sinänsä mollaa psykiatriaa mutta vähentyvien resurssien ja lääkeuskon vuoksi on potilas usein unohdettu. Jos kymmeneen vuoteen ei näe lääkäriään ja reseptit määrätään puhelinkeskustelun pohjalta niin jossain mättää ja pahasti. Enkä toisaalta ymmärrä kyllä, että mielialalääkkeitä määräävät lääkärit, jotka eivät ole psykiatreja.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Ihan yleensä ja erikseen ... ihminen on hyvin uskonnollinen ja tämän uskonnollisuuden nimissä on tehty paljon vääryyksiä. Jokaista nyanssia ei voi tässä alkaa aukomaan tai tästä tulee loputon sekamelska. Tähän totean, että ihminen on lankeemuksensa perusteella saatanan vallan alla ja tämä näkyy kaikkialla luonnossa ja sen eliöissä. Meille on annettu ulospääsy tästä tilanteesta ja se on Jeesus Kristus. Valinta on vapaa, Jumala on anatanut ihmiselle valinnan vapauden, siksi Hän verhotuu näkymättömyyteen vaikka on läsnä kaiken aikaa kaikkialla. Rakkaus ja oikeudenmukaisuus siis toteutuu Jumalan kaikessa innovatiivisuudessa ja suuressa rakkaudessa luomaansa kohtaan.

Raamattu on kirjoitettu tavallisille ihmisille. Teksti on selkeää ja johdonmukaista mutta se vaatii ponnisteluja, kuten kaiken oppiminen. Elämä ei ole tiedemiehiä varten tai tiedettä varten vaaan pikemmin tiede on ihmistä varten. Tiede on ottanut ylivallan ja se näkyy surkeina epäonnistumisina kautta koko tieteen ja akateemisen maailman. Tiedeuskonto palvoo ja uskoo ..kunnes kuten aina tulee uutta joka muuttaa kaiken mutta vain hetkeksi. Tämä on ylpeille ihmisille tietysti kaameaa kuultavaa, koska se asettaa auktoriteetit kyseenalaiseen asemaan ja yksi niistä on vastuu.

Paradoksi syntyy, sekä kalvava epäilys siitä, että tehokkuuden lisäämiseksi tarkoitetut muutokset taitavatkin itseasiassa toimia täysin päinvastoin. Meidän suureistamme aika on se joka tekee tepposet ... ajan kiihtyminen ja ajan pinoutuminen, sekä asioiden kasaantuminen aiana pienempään hetkeen johtaa hallinan menetykseen ja ihminen paranoidisuudessaan ajautuu vääriin johtopäätöksiin ja jatkuviin sotiin.

Jumalalla on kaikki langat käsissään, hän ohjaa kaikkea tapahtumia, hän on kaikissa dimensioissa ja kaikissa positioissa yhtä aikaa. Koomista on, että silloin voi maapallon väittää täysin tieteellisesti olevan vain "17cm" pasun lätyn kuin se on pyöreä. Ihminen toimii tietysti niiden aistien mukaan johon meidät on luotu tähän maapallolle.

On turha ylpeillä titeellisillä saavutuksillä, tiede on tutkivan ja uteliaan ihmisen kannalta hauskaa mutta se ei todellakaan ole elämä tarkoitus.

Mikäli Jumala ei lyhentäsi maapallon lopunaikojen sotia ja vääryyksiä, kärsimys kasvaisi liian suureksi - sitä ei kestäisi kukaan.

Mitä tulee kreationismiin, niin ei minua häiritse puolustaa mitään Jumalan asiaa mutta en pidä sitä tärkeimpänä asiana ... Jeesuksen kasvojen katseleminen päivittäin on nyt tällä hetkellä minun tehtäväni.

Se, että ihmiset eivät usko Jumalaa on tuttua tarinaa Pyhästä Kirjasta. Raamatun ennusstuksista on toteutunut satoja profetioita tarkasti ja nyt olemme parinkymmenen profetian tai alle siitä hetkestä jiolloin Jeesus tulee takaisin - yllätys, yllätys hän on kovin toisennäköinen kuin ratsastaessaan aasintammalla Jerusalemiin.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Kristitylle älyllisiä aseita antaa mm. emeritusprofessori Matti Leisola

http://youtu.be/Md23iMBDEjQ

Evoluutiouskon ihmemaassa

... ja moni muu on samaa mieltä mutta tuntuu, että US kommentoijissa on sangen pienellä tieomäärällä ja suurella vihalla varustettuja kommentoijia. Puhutaan satukirjoista ja mikkihiiristä .. niinpä niin. luulen, että monelle on aikamoinen yllätys se, että maailmassa on paljon huippputiedemiehiä, jotka ovat ottaneet kristinuskon omakseen. Ehkä samasta syystä kuin Leisola, he eivät ole pelkäm mu-tu tuntuman varassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Keskisen luulo kristityistä huipputiedemiehistä lienee turha. Useimmiten kreationistit käyttävät tiedemiesten puheita ja kirjoituksia heidän oman alansa ulkopuolella ja tavalla jota alkuperäiset lähteet tuskin hyväksyisivät. Niitähän yleensä käytetään perustelemaan ihan jotain muuta kuin sanoja tai kirjoittaja on alunperin viestiään muotoillessa tarkoittanut.

Toisaalta monet kristityiksi tunnustautuneet tiedemiehet ummistavat silmänsä oman alansa ulkopuolisille asioille jotta heidän uskonsa ei joutuisi liian kovalle koetukselle. Lisäksi tieteen tekemiseen liittyy aina epävarmuus tuloksista. Kaikki kun on oltava koko ajan kyseenalaistettavissa. Jotkut haluavat täyttää tämän epävarmuuden yliluonnollisella varmuudella, etenkin kun on kyse jostakin joka on oman osaamisen ja kiinnostuksen ytimen ulkopuolella. Ja mitä kauempana, sitä helpommin uskomattomat yliluonnolliset tarinat kelpaavat myös heille sillä ovathan hekin "vain" ihmisiä (onneksi).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset