mikaeltorppa Ymmärtäkää, te kansan järjettömät, ja te tomppelit - milloin te tulette järkiinne? Joka on korvan istuttanut, hänkö ei kuulisi? Joka on silmän luonut, hänkö ei näkisi? Ps. 94:8-9

Ateismin jumalanpalvelus

  • Ateismi nostaa ihmisen "jumalaksi" määrittämään elämän merkityksen ja muodon, kristinuskon mukaan tämä kuuluu vain Jumalalle!
    Ateismi nostaa ihmisen "jumalaksi" määrittämään elämän merkityksen ja muodon, kristinuskon mukaan tämä kuuluu vain Jumalalle!
  • Aihetta käsittelevä keskustelutilaisuus tulossa tieteiden talolla (Klikkaa kuvaa)
    Aihetta käsittelevä keskustelutilaisuus tulossa tieteiden talolla (Klikkaa kuvaa)

Monet ajattelevat, että ateismi ei ole uskonto, koska ateismiin ei sisälly jumalanpalvelusta. Tällainen ajatus perustuu kuitenkin puutteelliseen ymmärrykseen siitä mihin ateismi itse asiassa johtaa, sille se johtaa nimenomaan jumalanpalvelukseen!

Asian ymmärtämiseksi, on tärkeää ensiksi ymmärtää se, minkälaisen todellisuuskäsityksen varaan ateismi rakentuu. Mikäli ihminen on syntynyt ilman maailmankaikkeuden ulkopuolista, tuonpuoleista Luoja Jumalaa, maailmankaikkeuden omasta luonteesta, niin siitä seuraa väistämättä, että luonnolle (maailmankaikkeudelle) itselleen on luettava ominaisuuksia ja kykyjä, jotka Raamatun mukaan kuuluvat vain Jumalalle. Näin ateistinen naturalismi/evolutionismi liukuu panteismiin.

Kirjailija Ralp Shallis kirjoittaakin näin:

  • ”Tämä argumentti johtaa lopulta yhteen väistämättömään tulokseen: että luonto on ”jumala”. Pyrkiessään eliminoimaan kaikki ajatukset jumaluudesta evolutionismi päätyy lopulta jumalallistamaan luonnon. Jos ihmisjärki ei ole Jumalan luomusta, sen on täytynyt kehittyä itse aineesta tai jostain aineeseen sisältyvästä periaatteesta. Tätä juuri evolutionismi opettaa.” (Shallis 1983: 107)

Jos ihmisjärki pyritään selittämään ilman tuonpuoleisen Jumalan luomista, vain aineellisiin tekijöihin vedoten, niin silloin joudutaan välttämättä lukemaan näille luonnollisille tekijöille yliluonnollisia ominaisuuksia. Sillä kokeellinen luonnontiede, ei tunne mitään luonnollista mekanismia tai selitystä, jossa aine synnyttäisi ajattelevia ja tiedostavia olentoja omasta luonteestaan käsin. Täten kaikki selitykset, jotka pyrkivät selittämään esimerkiksi ihmisen pelkkien luonnollisten tekijöiden kautta, joutuvat huomaamattaan lukemaan näille luonnollisille tekijöille ominaisuuksia, jotka kristinuskon mukaan kuuluvat vain Jumalalle!

Ralp Shallis jatkaa näin:

  • ”Koska ”luonto” on itseasiassa ”jumala” (kyvyssään luoda aine, elämä ja älykkyys) voidaan kysyä, mistä koostuu tämän jumaluuden palvonta. Koska ihminen on elämän kaikkein kehittynein muoto tällä planeetalla, ihminen on luonnon eli jumaluuden kaikkein kehittynein muoto. Toisin sanoen, jos luonto on ”jumala”, ihminen on kaikkein ”jumalallisin” olento, ihminen on itse itselleen jumala. (Shallis 1983: 108)

Kun ateismi ja uskonnottomuus, liukuvat panteismiin jumalallistamaan luonnon (lukevat luonnolle kykyjä, jotka kristinuskon mukaan kuuluvat vain Jumalalle), ja ihminen on tämän jumalallisen luonnon kehittynein muoto, niin se johtaa siihen, että ihminen on itselleen jumala. Sekulaarin humanismin, joka on ateismin jatkumo, todellisuuskäsitys vahvistaa tämän. 

Wikipedia kertoo sekulaarista humanismista näin:

  • ”Kansainvälisen humanistisen ja eettisen liiton IHEU:n määritelmän mukaan ”humanismi on kansanvaltainen eettinen elämänkäsitys, joka väittää, että ihmisillä on oikeus ja velvollisuus antaa merkitys ja muoto omalle elämälleen. Se ei ole jumalauskoinen, eikä se hyväksy yliluonnollista todellisuuskäsitystä.

Sekulaari humanismi on elämänkäsitys, joka ei hyväksy tuonpuoleista Luoja Jumalaa selitykseksi todellisuudelle. Tällä perusteella tämä elämänkäsitys väittää, että ihmisillä on oikeus ja velvollisuus antaa merkitys ja muoto omalle elämälleen. Toisin sanoen, kun sekulaari humanismi kieltää tuonpuoleisen Luoja Jumalan todellisuuden alkuperänä, niin se jumalallistaa luonnon, ja antaa sen kehittyneimmälle muodolle → ihmiselle oikeuden määrittää elämän merkitys ja muoto. Kristinuskon mukaan tämä oikeus kuuluu, vain ja ainoastaan Jumalalle! Näin ateistinen elämänkäsitys lukee ihmiselle niitä oikeuksia, jotka kristinuskon mukaan kuuluvat vain Jumalalle.

Raamattu kertoo kristillisestä jumalanpalveluksesta näin:

  • ”Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne. Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” (Room.12:1-2)

Kristillinen jumalanpalvelus on sitä, että ihminen antaa koko ruumiinsa (elämänsä) Jumalalle sitä kautta, että hän hylkää tämän maailmanajan muotomenot ja muuttuu mielen uudistuksen kautta, Jumalan armosta, elämään Jumalan tahdon mukaista elämää. Toisin sanoen, kristillinen jumalanpalvelus lähtee siitä, että ihminen kuuntelee sitä, mikä on Jumalan sanan mukaan hyvää ja otollista ja täydellistä ja pyrkii sitten elämään ja vaeltamaan sen mukaan.

Ateistinen jumalanpalvelus vastaa muuten kristillistä, mutta se vaihtaa tuonpuoleisen Jumalan tilalle ihmisen määrittämään sen, mikä on hyvää ja otollista ja täydellistä ihmiselle, koska ateistisen elämänkäsityksen mukaan ihmisillä on oikeus ja velvollisuus antaa merkitys ja muoto omalle elämälleen. Näin ateistinen jumalanpalvelus vastaa rakenteensa puolesta kristillistä jumalanpalvelusta, mutta niiden palvonnan kohteet eroavat. Kun kristityt palvelevat elämällään yliluonnollista Luoja Jumalaa, toteuttaen Hänen tahtoaan, niin ateistit palvelevat elämällään luonnollista ihmistä, toteuttaen ihmisen tahtoa!

Ateismi on 100% uskonto ja siihen sisältyy jumalanpalvelusmenot!

 

Aiheeseen liittyviä kirjoituksiani:

Ateistinen naturalismi liukuu panteismiin

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kyllä sinä jaksat teoretisoida tällä ateismillä. Tuo kaikki on ihan hyödytöntä toimintaa.
En minä tarvitse noita teorioita mistä sinä kirjoittelet. Jumala ja Jeesus ovat täysin mielikuvituksen tuotetta. Eivät ne kuulu millään tavalla kuvioihin.
Minä en ymmärrä miksi sinä jaksat teoretisoita tällä asialla, mikä on aivan turhaa.
Uskonnot pitäisi kieltää tyystin maapallolta. Miten suurta kärsimystä ne aiheuttavat esim Lähi-Itä, missä jatkuvasti eri uskontokunnat tappavat toisiaan.
Mekin Suomessa maksamme suunnattomat summat uskonnon seurauksista. Kyllä se raivostuttaa. Sitäkö varten minäkin olen yli 40 vuotta veroja maksanut.
Kaikki tämä vain olemattomien Jumalan ja Jeesuksen tähden.
Mietippä Torppa minkälainen olisi Lähi-Itä, jos uskontoa ei olisi, olisiko ihmisiltä kärsimykset poissa. Ja sinä palvot Jumalaa, joka on kaiken kärsimyksen alku. Kerro vielä uskonnon hyödyt / haitat, kummat ovat suuremmat.

Ateismi on 100% uskonto ja siihen liittyy jumalanpalvellusmenot. Kyllä sinulta ei mielikuvitusta ainakaan puutu.

mikael torppa

Tossavainen kirjoittaa: ***Uskonnot pitäisi kieltää tyystin maapallolta.***

Tällöin pitäisi kieltää kaikki ihmiset maapallolta, koska kaikki harjoittavat "uskontoa". Sinunkin maailmankatsomus perustuu uskonvaraisiin näkemyksiin todellisuuden luonteesta ja alkuperästä, ja tämä katsomuksesi sisältää kannanoton Jumalaan. Kannanottosi Jumalaan värittää sen miten näet todellisuuden luonteen ja tämä näkemys sitten ohjaa elämääsi, tuottaa kannanotollesi ominaisen henkisen ilmapiirin, tavan tarkastella maailmaa ja elää siinä (jumalanpalveluksen).

Raamatun mukaan ihmisen syntiinlankeemus on maailmassa olevan kärsimyksen alku ja syy, ja kun ateistit nostavat ihmisen jalustalle, Jumalan paikalle määrittämään oikeaa ja väärää, niin silloin he palvovat jumalaa (ihmistä), joka on kaiken kärsimyksen alku.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

"En minä tarvitse noita teorioita mistä sinä kirjoittelet." Kuitenkin luet ne joka kerta tarkkaan ja olet Torpan uskollisin kommentaattori!

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Luen sen takia, kun minua kauheasti hämmästyttä nuo uskovaisten haavekuvat ja pääsy ikuiseen elämään.
Seuraan lähinnä huvittuneena, mikä voi pistää pään noin sekaisin että käyttää aikansa uskonnon parissa.
Siksikin olen näitä palstoja seurannut, että saisin vastauksen tiettyihin kysymyksiin, kuten missä se paratiisi on johon te menette. Ei se tässä lähiavaruudessa ainakaan ole. Tähä huvittaa suuresti, kun joku kuolee ja pääsee taivaaseen. Missä hän siellä mahtaa olla, kun ruumis on kaksi metriä multaa päällä. Miten hän on sinne taivaaseen mennyt ja mitä hän siellä tekee miljardi vuotta. Nämä vaan huvittavat minua kovasti. Mutta eipä näihin kysymyksiin ole tullut uskovaisilta vastausta. Eikä tule varmaan nytkään.

Ja tämä asia. Kun kirkossa pappi siunaa ja sanoo: kunnes Jeesus Kristus on sinut herättävä viimeisenä päivänä kuolleista.....

Voitko Torppa kertoa milloin se viimeinen päivä tulee, sitä on ihmiskunta odottanut satoja tuhansia vuosia.
Ja mikä kansan paljous kun ne herätetään viimeisenä päivänä kuolleista. Missä se herätys tapahtuu
Nämä asiat minua huvittaa suuresti, siksi seurailen näitä sivustoja. En varmaan nytkään saa vastauksia kysymyksiini. Mutta kerta se olisi ensimmäinenkin....

mikael torppa

Yksi merkki viimeisen päivän (Herran päivän) lähestymisestä on se, että tulee enenevässä määrin pilkkaajia pilkkapuheinensa, jotka pilkaten kysyvät Jeesuksen paluuta, koska eivät ole tietävinään, että Jumala on Luoja, joka tulee myöskin sanansa mukaan tuomitsemaan maailman.

Toisin sanoen, yksi merkki siitä, että Herran päivä on lähellä on se, että usko tuonpuoleisen Luoja Jumalan olemassaoloon kyseenalaistetaan suurella rintamalla, ja jos katsomme parisataa vuotta taaksepäin, niin voimme nähdä nyt näin tapahtuneen. Elämme Raimo viimeisiä aikoja, mutta vielä on otollinen aika, vielä on pelastuksen päivä niille, jotka huutavat Herraa Jeesusta avuksi.

"Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta." Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen. Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään. Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä." Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen. Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat. Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa, teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat! Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu. (2.Pie.3:3-13)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Vastasitko kysymykseen missä se taivas ja paratiisi on johon te menette. Täytyyhän se jossain olla. Miten sinä sinne siirryt.

Toinen kysymys, herättä viimeisenä päivänä kuolleista. Mihinkä ne tuhansien vuosien aikana kuolleet heräävät ja alkavat tekemään.

mikael torppa

Jeesus kertoi (Luuk 16 luku), että kun ihminen kuolee, niin enkelit vievät ihmisen sielun tuonelaan, joka on tuonpuoleisessa, eli eri ulottuvuudessa kuin tämä meidän kolmiulotteinen todellisuus. Tuonelassa on kaksi eri puolta. Toinen puoli on paratiisimainen paikka, jossa Jeesuksen omat (pelastamat) ihmiset saavat lohdutusta ja toisella puolella kärsitään tuskaa, koska siellä ihmiset joutuvat maksamaan teoistaan.

Kun Jeesus palaa, niin tapahtuu elämän ylösnousemus, jossa Kristuksen omat nousevat ylösnousemusruumiissa ylös tuonelasta. Ylösnousemusruumis on sellainen, jossa ei enää ole virheitä eikä kuolemaa, vaan Kristuksen kirkkauden voima. Sen jälkeen Jeesus hallitsee uutta rauhan aikaa tuhat vuotta tämän maan päällä ja sitten Jumala tuomitsee saatanan lopullisesti ja heittää hänet helvettiin ja tapahtuu tuomion ylösnousemus, ja kaikki ilman Jeesusta kuolleet nousevat tuonelasta viimeiselle tuomiolle, jonka seurauksena jokainen, jonka nimi ei lue Karitsan elämänkirjassa tuomitaan helvettiin, joka on myös toisessa ulottuvuudessa.

Silloin tämä maailmankaikkeus tuhoutuu ja Herra luo uudet taivaan ja maan jossa Jumalan pelastaman saavat elää iankaikkista elämää Jumalan rakkaudessa! Jeesus on myös valmistanut sinulle Raimo paikan tuonne jumalanvaltakuntaan ja tarjoaa sitä sinulle ilmaiseksi armolahjaksi, jos vain haluat nöyrtyä Hänen edessään tunnustamaan syntisi Luojaasi kohtaan ja turvaat Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamatun sana opettaa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

höpö höpö ja huomenna lisää. Voi olla että ei se nyt noin vain mene, mutta uskokoot ken haluaa.
Kyllä se on niin, että meiltä kummaltakin hommat on ohi kun viimeinen henkonen on vetäisty. Kyllä ne paratiisit jää näkemättä.

Mutta tämä tästä. Minun puolesta uskokoot itsekukin vaikka lipputangon nuppin jos se tekee onnelliseksi.
Loppu!

mikael torppa Vastaus kommenttiin #10

Raimo: ***Kyllä se on niin, että meiltä kummaltakin hommat on ohi kun viimeinen henkonen on vetäisty. Kyllä ne paratiisit jää näkemättä.***

Jotta voisit varmasti sanoa noin, niin sinun täytyisi omata ne ominaisuudet, jotka kristinuskon mukaan kuuluvat vain Jumalalle. Vaikka ateistinen elämänkäsitys pyrkii asettamaan ihmisen jumalaksi (kertomaan elämän ja todellisuuden merkityksen), niin ihminen ei ole kaikkitietävä. Raamattu ilmoittaa meille kaikkitietävän Jumalan ja vain Hän voi kertoa meille sen mitä on kuoleman jälkeen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Torppa, missäkohtaa Raamatussa kerrotaan kaksikamarisesta Tuonelasta ?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kuoltua keho mätänee tai poltetaan. Miten sinä siellä paratiisissa nautit kun ei ole mitään fyysistä olemusta. Missä sinä siellä vain leijailet. Miten sinä siinä tilassa nautit ikuisesta elämästä. Tähän konkreettiseen kysymykseen myös vastaus. Ei raamatun liturgialla.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Kristityt uskovat ruumiin ylösnousemukseen. Esikuvana on tällöin Kristus, joka nousi kuolleista, ei vain jonkinlaisena hengellisenä symbolina, vaan ruumiillisena olentona.

Juuso Hämäläinen

Heh. Et ole tutkinut uusinta tieteellisesti tutkittua näyttöä siitä, että ihminen on muuta kuin kehonsa. Tajuntamme ja persoonamme eivät sijaitse kehossa jossain kohtaa kuten aivoissa. Tämä tulos on johtanut täysin uusiin tutkimushaaroihin tajunnantutkimuksessa. Mutta sinullehan kaikki oli jo pläkkiselvää. Tiedät jo kaiken.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Tieteelliset tutkimusnäytöt puoltavat kylläkin juuri sitä seikkaa että kummituksia ei ole > https://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/cernin-h...

Juuso Hämäläinen

On tarpeetonta kenenkään kiivastella ja viisastella uskontoja vastaan tai niiden puolesta. Ateismi on myös uskonto kuten kirjoittaja toteaa, mutta lainaa aivan turhaan kaiken maailman teoreetikkoja, joiden ajatukset eivät muuta mitään.

Ateisti yleensä perustaa maailmankatsomuksensa tieteeseen. Niin tehdessään se perustaa ajattelunsa myös uskon varaan. Tiede ei ole koskaan ihmiskunnan historian aikana tuottanut mitään pysyvää selitystä millekään. Tiede on toki kyennyt tuottamaan arvokkaita havaintoja, joille on käyttöä ja sovelluksia tajuamassamme elämässä. Mutta tiede ei selitä mitään vaan esittää teorioita, jotka korvataan aina uusilla. Vanhat tieteen ajatusmallit jopa täysin kumotaan ajan saatossa.

Olen tutkinut hiukkasfysiikkaa ja siihen liittyviä tai sen tukemia tieteenhaaroja pienen ikäni eli pian 50 vuotta. Lopputulema tämän päivän tilanteessa on, että merkittävät tutkijat ovat hyvin usein päätyneet siihen, että mitä pidemmälle tutkimukset ovat olleet etenevinään sitä selvemmäksi käy, ettemme tiedä mistään mitään lopullista ja perustavaa laatua olevaa. Oma havaintomaailmamme on täysin rajoittunut kuten myös älymme. Emme edes ymmärrä niin perustavaa laatua olevaa asiaa kuin tietoisuutemme on tai mitä on todellisuus.

Ihminen on utelias eläin. Me tulemme aina tutkimaan asioita, mutta se ei merkitse mitään.

Näistä syistä johtuen on kovin heikkolahjaista pilkata uskovaa ihmistä. Me olemme kaikki hyvin tietämättömiä. Ihminen joka luulee Big Bang-teorian olevan pätevämmän selityksen Kosmoksen synnylle kuin Raamatun luomiskertomuksen, on vasta opintojensa alussa. Ne opinnot päättyvät kaikilta aikanaan ja käteen jää vain usko johonkin. Ei muuta.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Mutta tiede ei selitä mitään vaan esittää teorioita, jotka korvataan aina uusilla. Vanhat tieteen ajatusmallit jopa täysin kumotaan ajan saatossa."

Ja juuri tässä on se tieteen voima, eli siihen on sisään rakennettuna nk. falsifiointi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Falsifiointi .

Jos tuolla ajatusmallilla tarkoitetaan teoriaa, niin ei uusi aina kumoa vanhaa vaan korjaa sitä. Esimerkiksi Einsteinin suhteellisuusteoria ei suinkaan kumonnut Newtonin painovoimateoriaa, vaan korjasi siinä olleen "virheen", Newtonin teoriat ovat edelleen hyvin käyttökelpoisia. Toisaalta taas maakeskeisyys ja episyklit kyllä kumottiin ja aivan syystäkin, aurinkokeskeistä mallia taas on hyvin vaikea enää kumota.

Episykli - https://fi.wikipedia.org/wiki/Episykli

Mielestäni Kari Enqvist eräässä videossaan kuvasi hyvin tiedettä, eli se on kuin Fiskarsin lapio, ja hän tarkoitti tällä tieteen olevan vain ja ainoastaan työkalu jolla kuvataan ympäröivää maailmaa.

Ja tuosta mitä lopussa sanoit, että "...on heikkolahjaista pilkata uskovaa ihmistä.", olen samaa mieltä, ja se on sitä riippumatta ihmisen uskosta. Jos ihminen saa voimia uskostaan, oli hänen Jumalansa sitten mikä tahansa, niin se on pelkästään hienoa sen ihmisen itsenä kannalta. Siitäkään huolimatta totuudelta ei voi eikä saa sulkea mieltänsä, ja yksi totuus on valonnopeuden ylittämättömyys, ainakin toistaiseksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Edesmennyt prof. Jorma Palo totesi aikoinaan, ettei komottavampaa ajatusta ole kuin iänkaikkinen elämä. Prof. emeritus tähtitietelijä Esko Valtaoja totesi taas, että ihmiskunta on vasta pitkän historiansa alkutaipaleella ja siksi ymmärtämättömyyttä maailmankaikkeudesta selitetään jumalilla. On arsin helppoa yhtyä molemmien prof. näkemyksiin.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ihminen iankaikkisen viisauden äärirajoilla, selitä se sitten. Että mistä kaikki alkoi ja mihin kaikki päättyy. Metri on metri, mutta missä avaruuden alku ja loppu. Ei onnistu professoreilta, ei sen kummemmin edes toisilta. Puhuin vuosia sitten ateistin kanssa hänen sielun maisemastaan. Minä uskon Jumalaan, hänen "jumalansa" on minulle edelleen arvoitus. Sain häneltä haasteen siitä, uskonko maailman olevan jonain päivänä yhtä vaiko en. Totesin, että siihen en jaksa uskoa (vaivan ajat ja valitut). Yllätyksekseni hän vastasi vähemmän sympaattiseen sävyyn että "minäpä uskonkin". Outoa, millainen tällaisen ateistin usko oikein on, johon turvaten maailma saadaan olemaan joskus yhtä. "Viholliset ovat oman talon väkeä" totesi Jeesus, myös että "toin maailmaan miekan, en rauhaa". Halusiko hän olla Jeesuksen opetusta ylempänä, viisaampi. Totuuden nimiin, se ei kovin helposti keneltäkään onnistu. Ei edes saatanalta.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Olen aina ihmetellyt ihmisiä jotka hakevat elämäänsä tarkoituksia, merkityksiä, selityksiä, alkuja, loppuja,....jos kysyn miksi he näin tekevät, ei kunnollista vastausta saa koskaan.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Uskonnon asema europassa on heikko ja juuri siksi Erdogan kehoitti turkkilaisia hankkimaan 5 lasta koska europpa tarvitsee teitä.

Käyttäjän EliasRantanen kuva
Elias Rantanen

Ateismi on sekularismin selvin muoto. Sille ei mikään muu ole todellista kuin horisontaalitaso, edessä, takana ja sivuilla oleva. Syvyys- ja korkeusperspektiivit puuttuvat.

Materialismi ja rationalismi- ateismin - peruskäsitykseen liittyvinä ovat sitkeähenkisiä ja kansaan meneviä. Tämä ilmenee esimerkiksi kommunismissa, jonka perus idea on: Ei muuta jumalaa kun kansakaikkivaltias, ei muuta onnea kuin tämänpuoleinen- joka on tuleva uutenaparatiisikautena kauan sorretuille. Mutta kuinka kävikään Neuvostoliitolle.

Tekniikan samanaikainen valtava kehittyminen lisää toiveita: pian on ihminen niin pitkällä, että pystyy torjumaan oikeastaan mitkä vaarat tahansa ja ulottamaan mahdollisuutensa uskomattomiin asti. Täälläistä yltiöoptimismia esiintyi erityisesti ennen ensimmäistä maailmansotaa, joka merkitsi henkistä maanjäristystä. Sitä henkistä tilaa ja sosiaalisia tyhjiöitä sitten Hitler käyttikin taitavasti hyväkseen rakentamalla illuusion kolmannestavaltakunnasta; tuhatvuotisenvaltakunnan luomiseksi maailmaan ja ohjelmallisen puhdistuksen aikaansaamiseksi.

Toisen maailmansodan jälkeen on kehitys kulkenut entistä selvemmin eksistentialismin vaikutuksessa, globaalisoituvan uuden maailmanjärjestyksen siivittämänä uuden ateistisen optimismin esiintymiseen. On nopeasti unohtunut lähtökohta siihen: valoisa optimistinen usko järkeen (erityisesti ennen ensimmäistä maailman sotaa) teki tilaa synkälle pessimistiselle käsitykselle, että koko elämä, jopa koko universium, on pelkkää järjettömyyttä, sattumalta sellaista kuin se on, vailla mitään tarkoitusta, mitään lohdutusta, mitään Jumalaa. Olemme pelkkiä hetken liikkuvia elollisia olentoja täysin käsittämättömässä universiumissa ilman pienenpääkään kiinnekohtaa mihinkään. Mikäli yksilön arvoa kysytään, se on löydettävissä siitä, että hän silmät avoinna suostuu tilanteeseen olemisestaan olemassa (siitä nimitys eksistentialismi)

Toinen maailman sota vahvisti yhä entisestään kaiken mielettömyyden, eksistentialistien opetukseen jäänyt moraalinenkin panos vähitellen hävisi suurten kansanjoukkojen sielusta, ja tilalle tuli käsitys, ettei vapaus tunne vastuuta.

Kristityille marxilaisuus kuten myös uusateismikin on joka tapauksessa voimakas haaste: nähkää sosiaalisen kurjuuren syvyydet, nähkää vanhurskauden tarve, nähkäämme itsekkyys omassa elämässämme ja lähtekäämme vihdoin liikkeelle! Voimakkaimmin ei kukaan ole tähän kehoittanut kuin Jeesus Kristus. Koko sivistyneen maailman kulttuuri ja sosiaalinen hyvinvointi ja poliittinen demokratia on rakentunut syvimmiltään todistettavalla tavalla kritilliselle yhteiskuntajärjestykselle, judista lainsäädäntöä myöden.

mikael torppa

Elias Rantanen: ***Koko sivistyneen maailman kulttuuri ja sosiaalinen hyvinvointi ja poliittinen demokratia on rakentunut syvimmiltään todistettavalla tavalla kritilliselle yhteiskuntajärjestykselle, judista lainsäädäntöä myöden.***

Näin on Elias. Myös koko kokeellinen luonnontiede rakentui kristillisen näkemyksen ansiosta. Moderni kokeellinen luonnontiede syntyi kristillisen luomisteorian pohjalta, vaikka tämä tosiasia pyritään sekulaarissa mediassa peittelemään.

Tieteellisen vallankumouksen keskeiset toteuttajat 1500-1700 luvuilla, kuten Francis Bacon, Johannes Kepler, Robert Boyle, John Locke, Galileo Galilei, Michael Faraday ja Isaac Newton tekivät tieteellistä tutkimustaan sen uskon varassa, että äärettömän älykäs - kaikkitietävä ja kaikkivaltias Jumala, on luonut koko maailmankaikkeuden. Moderni kokeellinen luonnontiede syntyi siis kreationismin (luomisuskon) pohjalta, sillä tieteellisen vallankumouksen toteuttajat olivat kreationisteja.

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Edelleen: todistustaakka ns. jumalasta on uskovalla, ei ateistilla/agnostikolla.

Negatiivista ei edes pysty todistamaan todeksi. En pysty todistamaan, ettei olisi olemassa joulupukkia tai yksisarvista vaaleapunaista norsua. Tai Jumalaa.

Torppa vaikuttaa ihan älykkäältä kaverilta, mutta uskonasiat tuntuvat olevan logiikan ulkopuolella. Ihmisen keksimiä uskontoja on tuhansia, vaatii melkoista ponnistusta väittää kaikkia muita väärässä oleviksi ja juuri sen oman uskonnon olevassa ainoa oikea ja todellinen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Maapallon iäksi arvioidaan n. 4,5- miljardia vuotta, nykyihmisen iäksi n. 200.000-vuotta, kristinuskon n.2000-vuotta, Ihmisen luoma kuvitteellinen "jumala" on ollut siis olemassa ainoastaan silmänräpäyksen verran ihmiskunnan historiasta. Todennäköisesti seuraavan silmänräpäyksen ajanjakson, 2000-vuoden päästä, ihmiskunta hämmästelee sille tietämättömyydelle jolla maailmaa, kuten eri uskonnoilla, hallittiin 2000-luvulla.

mikael torppa

Oliko joko tiedemies havainnoimassa 4,5- miljardia vuotta sitten maapallon syntymistä? Jos ei, niin tutkijoilla ei ole mitään tieteellistä keinoa tietää milloin maapallo on syntynyt, sillä tietoa historiasta voi saada vain historiallisten dokumenttien kautta. Kaikki iänmääritykset, jotka eivät huomioi luotettavia historiallisia asiakirjoja (Jumalan ilmoitus = maapallon tekijän silminnäkijätodistus), perustuvat arveluttaviin olettamuksiin menneisyydestä.

Tieteellisesti voidaan tutkia vain nykyisyyttä – tässä tapauksessa maapallon koostumusta jne.. mutta tutkijoilla ei ole mitään kykyä saada selville maapallon historiaa, koska kukaan heistä ei ole ollut sitä todistamassa, eikä maapallo osaa puhua ja kertoa heille syntyperäänsä ja varhaishistoriaansa. Koko sepitys maapallon iästä, perustuu ainoastaan tutkijoiden mielikuvitukseen ja uskomuksiin.

Radioaktiivinen iänmääritys ei myöskään auta tutkijoita, sillä sen suhteen on samat ongelmat – havainnot puuttuvat. Ja jos ei ole havaintoja niin ei voida puhua tieteellisestä tietämisestä sillä havainnot ja kokeet ovat kaiken tieteellisen työn perusta. Historiaa ei ole mahdollista tarkastella suorilla havainnoilla tai kokeellisilla analyysimenetelmillä ja siksi tieteellistä tietoa voidaan hankkia vain nykyisyydestä. Tämä on ylitsepääsemätön ongelma tieteelle – tieteen menetelmillä ei voida koskaan todistaa historiallisia tapahtumia.

Otan havainnollistavan esimerkin uintikilpailusta, joka havainnollistaa niitä periaatteita joita käytetään ajan mittaamiseen. Uimari tulee maaliin 1500 metrin kilpailussa ja tarkkaan kalibroitu kello näyttää aikaa 10:11 ja 19 sekuntia. Miten pitkään kilpailijalta kului uida 1500 metrin matka?

Me kaikki tiedämme, että ilman lähtöaikaa on mahdotonta vahvistaa kilpailuun kulunutta aikaa. Lähtöajan tietäminenkään ei vielä riitä. Meidän täytyisi olla myös varmoja siitä, että uimari todellakin ui 1500 metriä, sillä jos emme voi olla varmoja matkan pituudesta emme voi olla varmoja ajan paikkansa pitävyydestä. Tästä syystä uintikilpailuissa täytyy olla useampi tuomari seuraamassa kilpailua, jotta kilpailun ajat voidaan vahvistaa.

Kellon tarkkuudella ei ole myöskään väliä tuloksen kannalta ilman luotettavia silminnäkijöitä. Voimme vahvistaa ajan vain jos sen mittasi kaksi tai useampi silminnäkijää, jotka näkivät lähdön - tapahtumien kulun ja maaliintulon. Juuri samasta on kyse geologisten tapahtumien ajoituksessa, kun käytetään radioaktiivisuuteen perustuvia menetelmiä.

Emme voi mitata kiven ikää radioaktiivisella iänmäärityksellä, koska emme olleet paikalla mittaamassa kivessä olevia radioaktiivisia alkuaineita sen muodostuessa, emmekä seuranneet miten nuo alkuaineet muuttuivat kiven koko geologisen historian aikana. Radioaktiivisen iänmäärityksen ratkaiseva ongelma on se, että se perustuu aina olettamuksille menneisyydestä. Olettamuksille joita on mahdoton tieteellisesti testata ja vahvistaa. Tämän vuoksi radioaktiivinen iänmääritys voi antaa tulokseksi minkä tahansa iän, riippuen niistä olettamuksista joita tuloksen tulkinnassa on käytetty. Radioaktiivinen iänmääritys perustuu aina tulkintaan joidenka pohjana ovat olettamukset/uskomukset menneisyydestä ja näin radioaktiivinen iänmääritys ei koskaan voi edustaa tieteellistä mittaustulosta.

Tässä hyvä video iänmäärityksen luonteesta ja mahdollisuuksista - "Maailman ikä ja iänmääritys - Mikko Tuuliranta" - http://www.youtube.com/watch?v=YymiNCYErZY

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Oliko joku uskovainen aitiopaikalta seuraamassa, kun Jumala tosta vain puhalsi koko maailmankaikkeuden toimimaan.
Tämä kommentti siksi, kun sinä uskottelet, että Jumala on luonut maailmankaikkeuden, siinä sivussa maapallon.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #29

Uimakilpailussa tarvitaan kaksi kellokallea, mutta "luotettava historiallinen asiakirja" riittää vähäpätöisempien asioiden osalta. Vaikka sitten suorituksen tehneen itse sanelemana, 4000 vuotta tapahtuman jälkeen, omaan muistikuvaansa perustuen.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Torppa. Kun välillä perustelet uskoasi tieteen löydöksillä, tiede todistaa jumalista tyyppisesti, niin miksi sinulle tiede onkin välillä taas pelkkä surkea sepitys, eikä kelpaakaan! Tietyt löydökset ilmeisesti vaivaannuttavat liikaa, niinkö se teillä menee?

Vastaisitko noihin pariin kysymykseeni looginen tyydyttävä oma vastauksesi.
Näitähän olen tiedustellut sinulta aiemminkin, minkäänlaista vastausta saamatta.

Vinkki. Kysymyksiin sisältyy jollakin tapaa hyvin pitkälle tuo kysymys kaiken iästä.

1. Miksi kaukaisissa galakseissa on tyystin erilainen metallikoostumus kuin on lähemmissä galakseissa?
2. Miten 6000 vuotta vanhassa universumissa voi ylipäätään olla törmääviä galakseja?
3. Planeettoja ja maapalloja syntyy aivan koko ajan. Miten tämä fakta sopii luomisteoriaan valmiista maailmasta?

Kiitos vastauksista!

mikael torppa Vastaus kommenttiin #32

1) Mistä tiedät sen, onko joku käynyt siellä tutkimassa? Ja mitä siitä vaikka olisikin? Raamatun mukaan tähtien tehtävä on vain toimia merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia.

2) Jumala loi valmiin kokonaisuuden ja järjestyksen ja syntiinlankeemuksen jälkeisen kirouksen vuoksi, kaikki kulkee nyt kohti epäjärjestystä. Aika ei ole tässä mikään ongelma.

3) Ei synny. Kukaan ihminen ei ole koskaan nähnyt yhdenkään tähden tai planeetan syntymistä. Kun pimeät tähtisumut törmäävät säteileviin tähtisumuihin, syntyy kuvioita, jollaisia havaittiin Hubble-avaruusteleskoopin kuvissa. Pöly työntyy kuuman kaasun lävitse. Törmäysreunalla oleva kaasu puristuu kokoon ja hehkuu kuumempana. Näin syntyvät valkeahkolta näyttävät alueet tummien "pölysormien" reunoilla. Kyseessä ei siis ole uusien tähtien syntyminen, niin kuin kehitysoppineet tutkijat usein tulkitsevat.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala Vastaus kommenttiin #46

Vastauksesi kertovat että olet täysin tietämätön universumin tapahtumista ja kehityksestä. Näin ollen jääväät itsesi näissä ikäkysymyksissä.

1. On käynyt katsomassa. Ei tarvitse kuin spektrejä tutkia. Mm. Metallit syntyvät tähtdissä. Kaukaiset, lue nuoret galaksit ovat siksi metalliköyhiä, koska prosessi ei ole ehtinyt tapahtua. Haloo.

2. Tyypillinen galaksien törmäys kestää miljoonia vuosia. Se on ihan mitattava asia, menneisyydestä. Syntiiinlankeemuksen olisi pitänyt tapahtua miljardeja vuosia sitten, jos se sekoittaa galaksitkin. Haloo.

3. Tähtiä ja planeettoja syntyy ja kuolee koko ajan. Niitä havaitaan ja tarkkaillaan reaaliajassa. Haloo.

Päivitä tietosi niin on kivempi keskustella. Nyt teet vain itsestäsi lähinnä pellen. Haloo.

(Korjattu sana vanhat sanaksi nuoret)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Mitenkä on Torppa, oliko siellä joku uskovainen näkemässä tapahtumaa kun Jumala loi maapallon. Jos ei ollut, niin miten voit sanoa, että Jumala on luonut maapallon.

Voitko kertoa.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #34

Jumala (Isä ja Poika) olivat paikalla luomisessa, ja Jumalan profeetat ovat sitten kirjoittaneet Jumalan sanan ylös Kristuksen Hengessä. Tätä voi verrata siihen, että profeetat ovat kuin sihteereitä, jotka kirjoittivat Pomonsa sanelun tapahtumista ylös.

"Sitä pelastusta ovat etsineet ja tutkineet profeetat, jotka ovat ennustaneet teidän osaksenne tulevasta armosta, ovat tutkineet, mihin tai millaiseen aikaan heissä oleva Kristuksen Henki viittasi" (1.Pie.1:10-11)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #40

Mistä sinä tai kukaan voi tietää 4,5 miljardin vuoden takaa ketkä oli kirjureita, jotka kirjoittivat pomon sanelut ylös. Oliko silloin jo keksitty kirjoitustaito. Epäilen. Mitenkä ne ovat voineet kirjoittaa.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #47

Luominen tapahtui noin 6000 vuotta sitten, ja Jumala on ilmoittanut myöhemmin Henkensä välityksellä Jumalan profeetoille, mitä milloinkin on tapahtunut.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #49

Hetkinen, 6000 vuotta sitten? Mutta maapallon ikähän on 4,5 miljardia vuotta vanha.
Eihän luominen siten pidä paikkaansa.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #50

Raimo: ***Mutta maapallon ikähän on 4,5 miljardia vuotta vanha.***

Sanoo kuka?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #51

Sanoo tiede. Kyllä minä luotan enemmän tieteeseen kuin satuolentojen syntyaikoihin.
Tuo, että universum mielestäsi 6000 vuotta vanha........

mikael torppa Vastaus kommenttiin #54

Tiede ei sano yhtään mitään, sillä se ei ole persoona. Tieteen älykkyysosamäärä on puhdas nolla. Tiede, joka puhuisi on nimenomaan satuolento, joten perustat luottamuksesi satuolentoihin.

Sen sijaan ihmiset käyttävät tieteen metodia, apunaan kun he pyrkivät tutkimaan esimerkiksi sitä mistä maailma koostuu jne.. Koska maailman ikää ei pysty tieteellisesti todistamaan, sillä mittaukset perustuvat erilaisille olettamuksille, joita ei voida vahvistaa, niin tulokset voivat olla hyvinkin erilaisia riippuen siitä kuka asiaa tutkii. Näin siksi, että emme voi havainnoida emmekä mitata geologista menneisyyttä. Kun silminnäkijätodistajia ei ole, joudumme oikeusviranomaisten tavoin etsimään epäsuoria aihetodisteita ja tekemään johtopäätökset niiden perusteella.

Radioisotopes and the Age of the Earth, vol II, 2005 on 876-sivuinen julkaisu, johon on koottu 5-vuotisen RATE-Projektin tutkimustulokset. Näytteitä (kiviä, kivihiiltä, timantteja jne.) kerättiin ympäri maailmaa ja mahdollisimman monen ikä pyrittiin määrittämään useilla menetelmillä. Kaikki näytteet analysoitiin kansainvälisesti arvostetuissa laboratoriossa. Tutkimuksen lopputulos on:

1. Perinteiset radioaktiivisuuteen perustuvat iänmääritysmenetelmät ovat epäyhtenäisiä ja epäluotettavia. Kun samaa kerrostumaa analysoidaan eri menetelmillä, kaikki antavat toisistaan merkittävästi poikkeavia tuloksia.

2. Graniittikiteistä on löydetty merkittäviä määriä helium-kaasua. Jos kalliot olisivat jähmettyneet hitaasti ja olisivat miljardien vuosien ikäisiä, niissä ei pitäisi esiintyä heliumia.

3. Graniittikallioissa esiintyvät uraanisarjan radiohalot viittaavat menneisyydessä tapahtuneeseen nopeaan uraanin hajoamiseen.

4. Miljardien vuosien ikäisiksi väitetyt timantit sisältävät mitattavia määriä radioaktiivista hiiltä. Koska sen puoliintumisaika on lyhyt, vanhoiksi väitettyjen timanttien ei pitäisi sisältää ainuttakaan radiohiiliatomia.

******************

Jeesus sen sijaan on persoona, sekä luomisessa paikalla ollut silminnäkijä ja Hän sanoo nän:

- Matt.19:4 Hän (Jeesus) vastasi ja sanoi: "Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa 'loi heidät mieheksi ja naiseksi'.

- Mark.10:6. Mutta luomisen alusta on Jumala heidät luonut mieheksi ja vaimoksi.

Herra Jeesus sanoo, että ihminen luotiin heti luomisen alussa, eikä esimerkiksi miljardeja vuosia sen jälkeen. Jumalan sana ilmoittaa, että ihminen luotiin maailman alussa tarkasti ottaen kuudentena päivänä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #55

Tiede ai osaa puhua, mutta tiedettä tekevät tiedemiehet osaavat tuottaa aineistoa.
Onhan se ollut erikoinen tilaisuus, kun jumala on leijunut tyhjyydessä ja sormia napsauttamalla luonut maailmankaikkeuden. Uskoo ken haluaa.
Onkos tietoa, mistä se jumala on syntynyt.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #49

Torppa ilmoitti maailmankaikkeuden iäksi n. 6000 vuotta. Miten se on mahdollista kun muinaiset sumerilaiset ennustivat maailmanloppua jo 2000 vuotta aiemmin? He raapustivat nuolenpäillään savitauluihinsa ennustuksia maailmanlopusta oman sukupolvensa jälkeen ollessaan täysin vakuuttuneita nuorisonsa kaikenpuolisesta turmeltuneisuudesta niin, että muuta seurausta ei voi olla kuin kaiken tuhoutuminen. Kaikki se siis jo 2000 vuotta ennenkuin Jahve loi juutalaisilleen maailman?

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Oliko joku nykyisin elävä ihminen havainnoimassa Raamatun ajan tapahtumista ja seuraamassa esimerkiksi vedenpaisumusta. Oliko joku nykyihminen todistamassa alkuperäisten Raamatun tekstien kirjoittamista. Kristinuskon lisäksi on olemassa monia muitakin vanhoja uskontoja joihin liittyy "oppikirjoja". Raamattuhan on periaatteessa useiden kirjojen kokoomateos. Yhtä hyvin nämä muut opit voivat olla oikeassa siinä kuin Raamattukin ikänsä ja historiansa puolesta. Jos ne ovat mielikuvituksen tuotetta niin voi olla Raamattukin. Esimerkiksi monissa nykyaikaisissa tietokonepeleissä on hyvinkin monipuolinen juoni ja taustatarina. Niissä on esimerkiksi kuvitteellisia historian tapahtumia tai kuvitteellisia salaseuroja, uskontoja tai rotuja. Käytännössä Raamatunkaltainen kokoomateos voi olla kokoelma lastensatuja joita on alettu pitää totena tai erilaisena tulkintana aikansa historian tapahtumista.

Raamattuun on tehty lukuisia muutoksia eri käännösten muodossa. Nykyraamattu on osittain erilainen kuin 1776 bibliaversio. Jotkut uskonnolliset "liikkeet" pitävät Jumalan sanana vain vanhoja Raamatun käännöksiä. Jos Raamattua on muutettu useita kertoja satojen vuosien aikana niin melko todennäköistä on että sitä on muutettu aikojen saatossa myös useita kertoja poliittisista yms. syistä. Tietysti aina voidaan verrata vanhoihin alkuperäiskielillä oleviin teksteihin mutta ovatko nekään aivan oikeita. Jos "Saatana" tai jokin muu "viettelijä" on olemassa niin eiköhän se olisi vuosisatojen ja n. 2000 vuoden aikana muuttanut Raamatun-nimellä julkaistavan kirjan omaksi teoksesseen ja opikseen hiljalleen. Lähes kaikki "kiihkouskovaiset" kuvittelevat olevansa oikeassa ja muiden erimielipitäitä omaavien "kiihkouskovaisten" väärässä. Kaikilla heillä on Jumalan sana takanaan ja silti he ovat pahimmillan ilmiriidoissa ja tuomitsemassa toisiansa helvettiin harhaoppisina. Jos on äärimielipiteinen/kiihkouskovainen niin todennäköisesti on itse harhaoppinen.

Raamatun todistusvoima on yhtä hyvä kuin muidenkin sen aikaisten alkuperäisuskontojen kirjojen.

mikael torppa Vastaus kommenttiin #38

Raamattu eroaa muiden uskontojen kirjoista esimerkiksi siinä, että Raamattu opettaa Jumalasta joka toimii historiassa. Raamattu on ainut kirjakokoelma, joka sisältää tarkan aikajanan, jonka avulla Jumalan toiminta voidaan määrittää tiettyyn aikaan ja paikkaan. Lisäksi arkeologia on vahvistanut Raamatun tapahtumat aina, kun todistusaineistoa on löydetty.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nää blogit on kyllä parhainta huumoria ikinä, tahatonta huumoria tietysti, mutta tosi hauskoja.

Se kohta, kun maapallon ikää alkaa nämä hihhulit selittelemään, on aina parhaita kohtia, lisää huumoria ateistin elämään. :)

mikael torppa

Mukavaa, että viihdyt blogieni parissa =)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Torppa, missäkohtaa Raamatussa puhutaan kaksikamarisesta Tuonelasta ?

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Ateismi on uskomisen vastakohta, vaikka en pidä siitä että ihmiset lokeroidaan pakolla tietyn tittelin alle vaikka välimuodot on suurin edustus uskomisen ja tietämisen välillä.

Kukaan meistä ei usko 100% prosenttisesti ja kukaan meistä ei tiedä kaikkea joten nämä täydentävät toisiaan monissa ihmisissä, lähes jokaisessa asiassa.

Esim. urheiluselostaja uskoo tietyn urheilijan tai joukkueen voittavan ei tee siitä uskontoa, siitä puuttuu henkisyys, rituaalit, symbolit, uhrilahjat jne., vaan uskominen tässä perustuu aiempiin tietoihin, suorituksiin jne. jolloin usko on tiedoilla tuettua.

Mutta Torppa tärkein kysymys kaikesta edeltävästä kirjoittamastani huolimatta, mitä sitten jos ateismi on uskonto, mitä saavutat jos onnistut tämän todistamaan?

mikael torppa

Ateismi on maailmankatsomusta ohjaava ideologia, joka tuottaa sille ominaisen henkisen ilmapiirin, tavan tarkastella maailmaa ja elää siinä. Lisäksi ateismi sisältää jumalanpalvelusmenot, niin kuin tässä blogissa jo esitin.

En minä kirjoittele siksi, että itse saavuttaisin jotain, vaan siksi, että jotkut lähimmäiset jotka elävät länsimaisen valtauskonnon (ateistisen humanismin) mukaan voisivat tulla Jumalan sanan kuuloon. Länsimaiset ihmiset on jo lapsista pitäen kyllästetty ateismia tukevilla opeilla ja siksi on ensiarvoisen tärkeää osoittaa, että ateistinen humanismi ei ole mikään "normaali" ja "neutraali" tila, vaan uskonnollinen näkemys ja elämäntapa. Tämän ymmärtäminen voi saada ihmiset suhtautumaan kriittisesti ateismin perusteisiin ja tulla vastaanottavaisemmiksi evankeliumin sanalle, jonka kuulemisen kautta Jumala pelastaa ihmisiä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ateismi sisältää jumalanpalvelusmenot. Olen ateisti enkä ole käynyt yksissäkään jumalanpalvelusmenoissa. Enkä tule käymään. Teoretisoi kuinka haluat, mutta on aivan turhaa saada ateisti Jeesuksen porukkaan.

Markku Kymäläinen

Aimolle: Raamatussa ei puhuta missään kaksikammarisesta tuonelasta Uuden Testamentin yhteydessä. Tuonela-käsitys tulee Vanhasta Testamentista. Missä Tuonela sitten on tai mahdollisesti oli. Ymmärrykseni mukaan maan sisällä. Sen voitte tarkistaa Mooseksen kirjoista, jossa joku porukka tippui maan sisään koko Israelin nähden tehtyään vastoin Jumalan tahtoa.

mikael torppa

"Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti. Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa. Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin. Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan. Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!' Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa. Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.' (Luuk.16:19-26)

Markku Kymäläinen

Selvennys edelliseen kommenttiini ja vastaus sinulle: Luuk.16:19-26 Jeesus puhuu tilanteesta sillä hetkellä. Ylösnousemisensa jälkeen Jeesuksen omat menevät sinne missä hän itsekin on eli taivaaseen.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Miksi ja missä Jumala piileksi 4,5 miljardia vuotta, kunnes sai lapsen ikäihmisenä, Jeesuksen. Mihinkä ne ihmiset jotka elivät ennen ajanlaskun alkua joutuivat, paratiisiin vai helvettiin. Miksiköhän Jumala näin myöhään syttyi huolehtimaan ihmisistä.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Torppa kyllä aloittaa letkeesti näitä hassun hauskoja ketjuja, mutta sitten AINA katoaa kuin pieru saharaan. Kannattaisi ihan varmaan jo fanien puolesta hieman viipyillä linjoilla, eikä AINA hetken päästä peeloilla hiljaa nurkan takana. Erikoista toimintaa etten sanoisi, jopa hieman pelottavaa

mikael torppa

Kiva, että fanitat Jari, mutta välillä minun täytyy käydä myös töissä tienaamassa ;)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Anteeksi hermostumiseni heh. Fanittamisella tarkoitan sitä, että yritän oikaista harhojasi. Jos elää harhassa niin tulee puhuttua palturia, niin se menee. Tässä viittaan lähinnä luonnontieteiden tuntemiseesi, joussa tuntuu olevan rutkasti oikaisemista ;-)

Käyttäjän pecmak kuva
Pekka Mäkinen

Apostolien teot 17:

16. Mutta Paavalin odottaessa heitä Ateenassa hänen henkensä hänessä kiivastui, kun hän näki, että kaupunki oli täynnä epäjumalankuvia.

17. Niin hän keskusteli synagoogassa juutalaisten ja jumalaapelkääväisten kanssa ja torilla joka päivä niiden kanssa, joita hän siellä tapasi.

18. Ja muutamat epikurolaiset ja stoalaiset filosofit väittelivät hänen kanssansa; ja toiset sanoivat: "Mitähän tuo lavertelija oikein tahtoo sanoa?" Toiset taas sanoivat: "Näkyy olevan vieraiden jumalien julistaja", koska hän julisti heille evankeliumia Jeesuksesta ja ylösnousemuksesta.

19. Ja he ottivat hänet ja veivät Areiopagille ja sanoivat: "Voimmeko saada tietää, mikä se uusi oppi on, jota sinä ilmoitat?

20. Sillä outoja asioita sinä tuot meidän korvaimme kuulla. Me siis tahdomme tietää, mitä ne oikein ovat."

21. Sillä ateenalaisilla ja siellä oleskelevilla muukalaisilla ei kenelläkään ollut aikaa muuhun kuin uutta puhumaan ja uutta kuulemaan.

22. Niin Paavali astui keskelle Areiopagia ja sanoi: "Ateenan miehet, minä näen kaikesta, että te suuresti kunnioitatte jumalia.

23. Sillä kävellessäni ympäri ja katsellessani teidän pyhiä paikkojanne minä löysin myös alttarin, johon oli kirjoitettu: 'Tuntemattomalle jumalalle'. Mitä te siis tuntemattanne palvelette, sen minä teille ilmoitan.

24. Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaikki, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä,

25. eikä häntä voida ihmisten käsillä palvella, ikäänkuin hän jotakin tarvitsisi, hän, joka itse antaa kaikille elämän ja hengen ja kaiken.

26. Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,

27. että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää-hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;

28. sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme, niinkuin myös muutamat teidän runoilijoistanne ovat sanoneet: 'Sillä me olemme myös hänen sukuansa'.

29. Koska me siis olemme Jumalan sukua, emme saa luulla, että jumaluus on samankaltainen kuin kulta tai hopea tai kivi, sellainen kuin inhimillisen taiteen ja ajatuksen kuvailema.

30. Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.

31. Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta, jonka hän siihen on määrännyt; ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden, herättämällä hänet kuolleista."

32. Kuullessaan kuolleitten ylösnousemuksesta toiset ivasivat, toiset taas sanoivat: "Me tahdomme kuulla sinulta tästä vielä toistekin".

33. Ja niin Paavali lähti heidän keskeltänsä.

34. Mutta muutamat liittyivät häneen ja uskoivat; niiden joukossa oli Dionysius, Areiopagin jäsen, ja eräs nainen, nimeltä Damaris, sekä muita heidän kanssansa.

Siunausta kaikille ja oikein hyvää yötä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Mitä sinä yrität noilla värssyillä sanoa?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ettei olisi liian vakavaa, niin aiheeseen sopiva vitsi. Jeesuksen ja Jumalan kämpässä taivaassa soi ovikello. Jeesus meni avaamaan ovea. Ovella oli pitkäpartainen mien. Jeesus huusi sisällä olevalle Jumalalle, että faija oot sä tilannut pizzan. (Ovella seisonut mies oli Muhammed)......

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

On se mahtanut olla komea tilaisuus. Jumala liihottaa ainoana olentona tyhjässä avaruudessa, ja sitten yht äkkiä pamahtaa valtavasti galaxeja ja kaikenmaailman planeettoja tyhjiö täyteen.
Kaiken huippuna kuuman auringon tuosta vain kuin tyhjää. Eiköhän tämä liene suuri vitsi.

Uskotko sinä Torppa itsekkään ihan oikeasti, että miten tuo kaikki on mahdollista.
Mistä tämä heppu, Jumala, on itse tullut vaikuttamaan, kuka sen on luonut. Onko käsitystä tästä asiasta.

mikael torppa

Onko sinusta Raimo kenties jotenkin helpompi uskoa, että yhtäkkiä pamahtaa valtavasti galaxeja ja kaikenmaailman planeettoja tyhjiö täyteen, tuosta vain kuin tyhjää -> tyhjästä, ilman mitään aiheuttajaa ja syytä? Onko helpompi uskoa, että maailmankaikkeuden luoja on olematon, kuin Raamatun kuvaama kaikkivaltias Luoja?

Ymmärrätkö, että olemattomalla on olematon kyky luoda yhtään mitään? Sen sijaan Raamatun ilmoittama Luoja omaa juuri ne kyvyt, jotka maailmankaikkeuden luominen edellyttää.

Raamattu ilmoittaa myös Jumalan olevan iankaikkinen, eli aina olemassa ollut. Koska Jumala on Hänen sanan mukaan myös luonut ajan, niin Hän on silloin ajan ulkopuolella. Siksi Hänellä ei ollut alkua ajassa, koska Hän on aina ollut olemassa - eikä näin ollen tarvitse aiheuttajaa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Jumala ei ole luonut yhtään mitään, koska sitä ei ole olemassakaan. Se, mistä kaikki taivaankappaleet ovat peräisin, sitä ihmiskunta ei voi saada tietoonsa ikikuuna päivänä. Näin se menee.

Käyttäjän pecmak kuva
Pekka Mäkinen

Johanneksen ilmestys 14:

6. Ja minä näin lentävän keskitaivaalla erään toisen enkelin, jolla oli iankaikkinen evankeliumi julistettavana maan päällä asuvaisille, kaikille kansanheimoille ja sukukunnille ja kielille ja kansoille.

7. Ja hän sanoi suurella äänellä: "Peljätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia, sillä hänen tuomionsa hetki on tullut, ja kumartakaa häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet".

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Mitä tuossa yllä yritit kertoa? Voitko suomentaa, ei noita korulauseita.

mikael torppa

Raimo pääsetkö tulemaan tuohon keskustelutilaisuuteen Helsingin tieteiden talolle ensi keskiviikkona, josta on tuossa blogissa tarkempi ilmoitus? Siellä voitaisiin keskustella rakentavassa hengessä kasvotusten ja voin antaa sinulle ilmaiseksi materiaalia joka avaa luomisnäkemystä.

Käyttäjän pecmak kuva
Pekka Mäkinen

Kiitos Raimo kommentistasi.

Etkö kaipaa elämääsi Jumalan siunausta? Se on todella ikävä kuulla jos noin huonosti ovat asiat sinulla. Toivon todella että löytäisit Jeesuksen elämääsi. Hän on Herramme ja Vapahtajamme joka voi sinutkin synneistäsi vapahtaa eli anteeksiantaa kaikki syntisi kun uskot sydämessäsi, että Hän on sovittanut sinunkin syntisi Golgatan keskimmäisellä ristillä. Jeesus Kristus, Jumalan Poika, vuodatti verensä sinunkin syntiesi tähden, että sinulla uskon kautta olisi elämä Hänen nimessänsä.

Tee parannus ja usko evankeliumi kuten Sanassa sanotaan ja huuda sydämessäsi Herraa Jeesusta avuksesi sillä ”nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä”. Älä siirrä huomiseen avunpyyntöäsi Herralle. TÄNÄÄN AUTTAA HERRA.

Kaikkea hyvää sinulle ja Siunausta päivääsi.

Terv. pekka

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Torppa kirjoitti "Ateismi on 100% uskonto ja siihen liittyy jumalanpalvellusmenot".

Ateismi ei ole kuin negatiivinen suhtautuminen jumaväittämän totuusarvoon eli, että siinä ei pidetä väitettä jumalien, edes yhden sellaisen, olemassaolosta totena.

Käyttäjän AnttiKoivula1 kuva
Antti Koivula

Mitä torppa ei tekisi kolehtihaaviin kertyvän kolikon eteen?

Miltäosin sinun henkilökohtaiset tulkinnat yhden uskontokunnan opeista ovat vertailukelpoisia yleismaailmallisen luonnontieteen kanssa? Raamattu on yhden uskontokunnan eepos joka merkittäviltä osin koostuu muinaisten korkeakulttuuristen yhteisojen kirjoituksiin. Esimerkkinä baabelin torni tarina joka on kotoisin babyloniasta, mardukin Etemenanki temppeli, tarkemmin ottaen. Samaten nooa hahmo on kopioitu muinaisesta babylonialais-sumerilaisen eepoksen Utnapištim hahmosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset